Csatlakozott: Jan 31, 2010 Hozzászólások: 64 Tartózkodási hely: Pest megye, Komárom megye határában
Elküldve: 2010.02.18, 21:00 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Ha a Phala alulról felfelé feketedik, mi a teendő
Steril késsel lenyisszantom az egészséges rész kezdete felett valamennyivel, behintem fahéjjal, vagy faszénnel megkenem, aztán mehet vissza
Lehet, hogy az utolsó léggyökerét is metélnem kell, akkor jön a biogél, vagy a tövéhez kis moha Húzzak rá átlátszó zacsit
Előre is köszönöm
Csatlakozott: Oct 26, 2009 Hozzászólások: 169 Tartózkodási hely: Szeged
Elküldve: 2010.02.18, 20:44 Hozzászólás témája:
Jó estét mindenkinek!
Köszönöm szépen a hozászólásokat. Sajnos kuka lett belőlle. Úgy sajnálom a 16 orchimból ez az első, hogy el kellett -nem egy orchideát. Későn kérdeztelek benneteket....
Csatlakozott: Oct 23, 2006 Hozzászólások: 7088 Tartózkodási hely: Budapest XV.ker.
Elküldve: 2010.02.18, 20:24 Hozzászólás témája:
Bognárkati, Tünde!
Köszönöm a segítséget.Megpróbálom életben tartani.
Csinálok róla majd képet is. _________________ "Az ember mindig több, mint az arca
mert a lélek és a szív nincs a képen rajta"
/Anonimus/
Csatlakozott: Feb 04, 2009 Hozzászólások: 316 Tartózkodási hely: Vásárosnamény
Elküldve: 2010.02.18, 19:51 Hozzászólás témája:
Tényleg porszemtől is finomabb valami volt benne!
Kicsit csodálkoztam is, hogyan lesz ebből növényke.... De úgy voltam: próba, szerencse.
A szerencse nem jött be!
Köszönöm a válaszodat, holnap megnézem, mi lehet, amit én "leendő orchinak" néztem!!!! _________________ "Ha sóvá lesz az életed, úgy izesül a világ..."
Csatlakozott: Aug 22, 2009 Hozzászólások: 3647 Tartózkodási hely: Göd
Elküldve: 2010.02.18, 19:44 Hozzászólás témája:
Nkati: a magról vetett orchi fő ismertető jele a bébiételes üveg és a felirata
milyen orchit kaptál 2 cseréppel? _________________ A szellemi megismerésre törekvő lény pedig, aki tudja, hogy noha az, amire vágyik, felfoghatatlan, megtapasztalja, hogy ami minél inkább érthetetlen számára, az annál tökéletesebb. A felfoghatatlan éppen a nemtudásunkról való tudásunk árán lesz elérhető.
Elküldve: 2010.02.18, 19:40 Hozzászólás témája:
Nkati: az 99,99stb...%, hogy nem orchicsírákat látsz....
vagy nem orchimagot kaptál vagy más kelt ki. az orchi magjai porszemnyi vackok, talán már kapartál ki vanília rudat.
nincs szikanyag, a csíra azonnali tápanyagot kíván, amit szimbionta gombával old meg a millióból 1 vagy 2, az ilyen gomba meg nem lakásban terem. sterilen specko táptalajjal keltethetők mesterségesen _________________ A szellemi megismerésre törekvő lény pedig, aki tudja, hogy noha az, amire vágyik, felfoghatatlan, megtapasztalja, hogy ami minél inkább érthetetlen számára, az annál tökéletesebb. A felfoghatatlan éppen a nemtudásunkról való tudásunk árán lesz elérhető.
Legutóbb atilla szerkesztette (2010.02.18, 19:43), összesen 1 alkalommal
Csatlakozott: Feb 04, 2009 Hozzászólások: 316 Tartózkodási hely: Vásárosnamény
Elküldve: 2010.02.18, 19:32 Hozzászólás témája:
Előre is elnézést kérek a "tudatlanságomért", lehet olyat kérdezek, ami számotokra természetes. Eddig az orchideák számomra olyan elérhetetlen virágoknak tűntek, hogy nem is igazán olvastam ezt a topikot.
Az ősz folyamán egy kedves gazostól kaptam magot, és mint kiderült én naiv normál földbe vetettem. Ennek ellenére látok csiraképződéseket!!! Kérdésem: mit tegyek, hogy "normálisan" fejlődjenek a megindult csirák?
Másik kérdésem: mondhatjátok, olvassak utána- megleptek 2 cserép virággal kb 2 hete. Mindkettő viszonylag hűvös helyen van, már a bimbó bomlását látom.
Jó helyen van-e? Keleti fekvésű ablakban tartom azóta, locsolni csak egyszer locsoltam, láttam a léggyökeréről mit irtatok.
Az egyiknek a gyökere kifehéredett, a másiknak elég zöld!
Jól tettem-e, hogy locsoltam?
Annyi mindent irtatok erről a csodaszép virágról, hogy nincs időm átolvasni mindet....
Köszi a válaszokat előre is! _________________ "Ha sóvá lesz az életed, úgy izesül a világ..."
Elküldve: 2010.02.18, 18:30 Hozzászólás témája:
zsuzsu: persze, ha egyáltalán nem kapnak, gyengébben alakítanak, de azért nem létfeltétel, ha meg nem mozognak, vagy kényszerpihi van, semmi értelme, úgysem tud mit kezdeni vele, csak intenzív fejlődési ciklusban, olyan ez, mint nekünk a vitamin, kiegészítő nyomelemek, ha sok van belőle az gyakran hamarabb bajt okoz, mintha kevés _________________ A szellemi megismerésre törekvő lény pedig, aki tudja, hogy noha az, amire vágyik, felfoghatatlan, megtapasztalja, hogy ami minél inkább érthetetlen számára, az annál tökéletesebb. A felfoghatatlan éppen a nemtudásunkról való tudásunk árán lesz elérhető.
Csatlakozott: Mar 27, 2009 Hozzászólások: 1041 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2010.02.18, 18:25 Hozzászólás témája:
Papucs
Nem öntöztem túl a zygot. Kiszárítani viszont nagyon tudom már az orchikat.
pampazsuzsi
Az orchikat általában át szoktam ültetni, mert nem tudni miben van a gyökér közepe. (szivacs, oázis, moha) Tehát kéregbe ültetni és általában, párás helyen hetente locsolni. Ez az idő függvényében változik. Amikor a gyökerek szürkések (és nem zöld), akkor lehet locsolni. Vagy, ha megemeled és könnyű a cserép locsolhatsz.
Nyáron árnyékban, reggel, este érheti nap, világos kell neki. Tápozni orchideáknak valóval, vagy negyed hígítással, inkább a levelet.
Lilike22
Sajnálom a lepidet. Az elején még menthető lett volna.
Nitus
Ügyesen rendbe hoztad. A fényviszonyok miatt is lehet gyengébb a virágzat. A gyenge, most gyógyult növény sem képes gyönyörű virágszálat hozni.
Moncsy831
Gratulálok mind a kettőhöz!!
atilla
A tápot, csak azért írtam, mert én egy évig nem tápoztam az orchikat (mást sem, de azok a földjükből tápanyagot tudnak nyerni) és csodálkoztam, hogy nem fejlődnek, nem virágoznak, vagy gyatrán.
Persze, nem szabad sokat adni nekik. _________________
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban