Nálunk jéghideg rebarbarakompót volt leves helyett, meg hideg tökfőzelék orsótésztával és szójapörkölttel. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 38530 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2008.08.15, 12:51 Hozzászólás témája:
Auguszta!
A hamis libamájba,nem kell fűszer,de a többiek kipróbálták itt,és úgy is finom volt nekik.
A variálási lehetőség mindenkinek adott!
Leves: én is valami hideg levere gondoltam,mondjuk jó kis jégbehűtött uborkalevemesetleg gaszpaccsó...
Nazdrave, azaz jó étvágyat a neve a bolgár uborkalevesnek. Ehhez 30-40 deka uborkát meghámozunk, apróra vágjuk, két evőkanál olajjal meglocsoljuk, és sóval, őrölt borssal, két gerezd tört fokhagymával meg egy nagy csokor összevagdalt kaporral ízesítünk. A tálat folpackkal lefedve hat órára jégbe hűtjük. Tálalás előtt három pohár jégbehűtött joghurttal, vagy ennek megfelelő mennyiségű kaukázusi kefirrel összekeverjük. Csészékbe 2-2 jégkockát rakunk, erre merjük a levest. A tetejét összevagdalt sós mogyoróval is megszórjuk.
Spanyol nyári leves a gazpacho (ejtsd gaszpaccso). Egy kiló húsos paradicsomot csumájától megtisztítunk, majd forró vízbe mártva a héját lehúzzuk. Kisebb adagokban, egy nagy fej összevágott vöröshagymával, 3-4 gerezd fokhagymával, egy cső kicsumázott zöldpaprikával meg egy 20 centi hosszú, meghámozott uborkával turmixgépbe rakjuk és pépesítjük. Ha sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk. 3-4 evőkanál olajat keverünk bele, és sóval, mokkáskanálnyi tört édesköménnyel, egy citrom levével ízesítjük. Alaposan behűtjük, majd csészékbe töltve, a tetejét apróra vágott uborkával vagy újhagymával megszórva kínáljuk. _________________
Csatlakozott: Jun 29, 2007 Hozzászólások: 1669 Tartózkodási hely: Szeged
Elküldve: 2008.08.15, 11:26 Hozzászólás témája:
Leki,
én el tudnék képzelni egy kis paradicsom levest jó bazsalikomosan,
fokhagymás pirítóssal... hidegen melegen egyformán finom... legalábbis én
bármikor bármihez képes vagyok megenni
Csatlakozott: Mar 14, 2007 Hozzászólások: 537 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2008.08.15, 10:20 Hozzászólás témája:
Valamilyen leves ötlet kellene a következőhöz:
Kapros burgonyapüré koszorúban sült fokhagymás halterkecs.
Mi is hamislibáztunk _________________ A virágnak két kedvese van: a levegő meg a fény, de a fény az igazi kedves.
Afelé fordul, tárulkozik, s ha a fény búcsút vesz tőle, becsukódik, és elszunnyad a levegő ölelésében.
Andersen, Hans Christian
Nálunk is nagy siker volt, már többször hamislibáztunk. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
kedves bau!
a receptben nincsenek fűszerek. anélkül kelll csinálni? só az oké, de majoranna, bors... tényleg nem kell bele? _________________ Üdv: aguszta
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 38530 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2008.08.14, 21:53 Hozzászólás témája:
Igen...
Először,mikor megláttam,egy lyukas garast nem adtam volna érte,hogy lesz is belőle valami...
De aztán ,ahogy sül,úgy kintről befelé szilárdul
Egy püspökkenyér forma jó hozzá _________________
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban