15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
5:50:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:14:am kutyus :
Jó reggelt!
5:41:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
8:07:pm bau :
Nna véééégre!
8:02:pm kutyus :
itt vagyok....ragyogok!.. ..Tabon voltam, kb. 1 órája értem haza
7:47:am etimami :
Szép napot mindenkinek. Itt esett az eső.
5:02:am kutyus :
Jó reggelt! Akkor jó
7:18:pm Emmylie :
Nem áztam el csak egy kicsit. Mikor a faluba értem a nap sütött.
5:43:am kutyus :
Jó reggelt!Remélem, nem ázol el Emmylie!
5:19:am Emmylie :
Jo reggelt szep napot. Vissz-ut napom van
6:48:am etimami :
Szép napot mindenkinek.
5:31:am kutyus :
Jó reggelt
5:36:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:47:am kutyus :
Jó reggelt, indul az új hét
7:55:am pili :
Szép vasárnapot!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Gazlap.hu :: Téma megtekintése - Gazlap szakácskönyv (10)
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Gazlap szakácskönyv (10)
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 26, 27, 28  Következő
 
Új téma nyitása   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Archívum
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 37455
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2008.08.15, 13:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ismét betelt a topik,főzzünk tovább a 11.fejezetben.. Laughing

Itt
http://www.gazlap.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=430461#430461
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pili
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jul 27, 2006
Hozzászólások: 13898
Tartózkodási hely: Csömör (Pest megye)

HozzászólásElküldve: 2008.08.15, 13:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nálunk jéghideg rebarbarakompót volt leves helyett, meg hideg tökfőzelék orsótésztával és szójapörkölttel.
_________________
Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.

Pá-pá Gábor
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 37455
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2008.08.15, 12:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Auguszta!
A hamis libamájba,nem kell fűszer,de a többiek kipróbálták itt,és úgy is finom volt nekik.
A variálási lehetőség mindenkinek adott! Laughing

Leves: én is valami hideg levere gondoltam,mondjuk jó kis jégbehűtött uborkalevemesetleg gaszpaccsó...

Nazdrave, azaz jó étvágyat a neve a bolgár uborkalevesnek. Ehhez 30-40 deka uborkát meghámozunk, apróra vágjuk, két evőkanál olajjal meglocsoljuk, és sóval, őrölt borssal, két gerezd tört fokhagymával meg egy nagy csokor összevagdalt kaporral ízesítünk. A tálat folpackkal lefedve hat órára jégbe hűtjük. Tálalás előtt három pohár jégbehűtött joghurttal, vagy ennek megfelelő mennyiségű kaukázusi kefirrel összekeverjük. Csészékbe 2-2 jégkockát rakunk, erre merjük a levest. A tetejét összevagdalt sós mogyoróval is megszórjuk.

Spanyol nyári leves a gazpacho (ejtsd gaszpaccso). Egy kiló húsos paradicsomot csumájától megtisztítunk, majd forró vízbe mártva a héját lehúzzuk. Kisebb adagokban, egy nagy fej összevágott vöröshagymával, 3-4 gerezd fokhagymával, egy cső kicsumázott zöldpaprikával meg egy 20 centi hosszú, meghámozott uborkával turmixgépbe rakjuk és pépesítjük. Ha sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk. 3-4 evőkanál olajat keverünk bele, és sóval, mokkáskanálnyi tört édesköménnyel, egy citrom levével ízesítjük. Alaposan behűtjük, majd csészékbe töltve, a tetejét apróra vágott uborkával vagy újhagymával megszórva kínáljuk.
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
handi
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jun 29, 2007
Hozzászólások: 1669
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásElküldve: 2008.08.15, 11:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Leki,

én el tudnék képzelni egy kis paradicsom levest jó bazsalikomosan,
fokhagymás pirítóssal... hidegen melegen egyformán finom... legalábbis én
bármikor bármihez képes vagyok megenni Laughing
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
aguszta
Nyírfa
Nyírfa


Csatlakozott: Jul 02, 2008
Hozzászólások: 995
Tartózkodási hely: Szombathely

HozzászólásElküldve: 2008.08.15, 11:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

esetleg innen egy leves?

http://a2.grocceni.com/hidegleves.html
_________________
Üdv: aguszta
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
leki
Almafa
Almafa


Csatlakozott: Mar 14, 2007
Hozzászólások: 537
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2008.08.15, 10:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Valamilyen leves ötlet kellene a következőhöz: hmm
Kapros burgonyapüré koszorúban sült fokhagymás halterkecs.
Mi is hamislibáztunk nyali
_________________
A virágnak két kedvese van: a levegő meg a fény, de a fény az igazi kedves.
Afelé fordul, tárulkozik, s ha a fény búcsút vesz tőle, becsukódik, és elszunnyad a levegő ölelésében.
Andersen, Hans Christian
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pili
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jul 27, 2006
Hozzászólások: 13898
Tartózkodási hely: Csömör (Pest megye)

HozzászólásElküldve: 2008.08.15, 09:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Tanúsítom, isteni! Tan

Nálunk is nagy siker volt, már többször hamislibáztunk. Wink
_________________
Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.

Pá-pá Gábor
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
aguszta
Nyírfa
Nyírfa


Csatlakozott: Jul 02, 2008
Hozzászólások: 995
Tartózkodási hely: Szombathely

HozzászólásElküldve: 2008.08.15, 09:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

kedves bau!
a receptben nincsenek fűszerek. anélkül kelll csinálni? só az oké, de majoranna, bors... tényleg nem kell bele?
_________________
Üdv: aguszta
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 37455
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2008.08.14, 22:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Olajat ne tegyél bele olyan sokat,mint amit ír...
Én a felével csináltam. Laughing
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
cinkepiri
Erdő
Erdő


Csatlakozott: Jun 15, 2008
Hozzászólások: 7524
Tartózkodási hely: Bükkaljai kis falucska

HozzászólásElküldve: 2008.08.14, 21:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Akkor kipróbáljuk ha létrejön a máj éés a megfelelő kinti hőmérséklet együttállása!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 37455
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2008.08.14, 21:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Igen... yes
Először,mikor megláttam,egy lyukas garast nem adtam volna érte,hogy lesz is belőle valami... Laughing
De aztán ,ahogy sül,úgy kintről befelé szilárdul
Egy püspökkenyér forma jó hozzá
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
cinkepiri
Erdő
Erdő


Csatlakozott: Jun 15, 2008
Hozzászólások: 7524
Tartózkodási hely: Bükkaljai kis falucska

HozzászólásElküldve: 2008.08.14, 21:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

És ez a cucc megköt?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 37455
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2008.08.14, 21:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Pirikém...
Ha akarsz még érdekeset enni,akkor ezt próbáld ki.
Minden betűje stimmel,nem elírás benne semmi... Laughing
Én már csináltam,-finom
http://www.gazlap.hu/modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&recipeid=859&offset=10#start
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ferko
Nyírfa
Nyírfa


Csatlakozott: Apr 18, 2005
Hozzászólások: 942
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

HozzászólásElküldve: 2008.08.14, 21:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

bau írta:
Te Ferkó!
Az élesztős masszát főzni kell? Question Question Shocked

Igen! Mintegy lekvársűrűségűre. Torna
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
cinkepiri
Erdő
Erdő


Csatlakozott: Jun 15, 2008
Hozzászólások: 7524
Tartózkodási hely: Bükkaljai kis falucska

HozzászólásElküldve: 2008.08.14, 21:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Na épp ezt akartam kérdezni!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Archívum Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 26, 27, 28  Következő
1 / 28 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.074 másodperc