Káposzta posztemergens gyomirtásában kérnék segitséget.Sajnos idén,időhiányában nem tudtam az Olitref-et bedolgozni a palántázás előtt és szépen jönnek a gyomok az utóbbi esők hatására.
Megköszönném ha ajánlana valami kiültetett káp-ra is jó herbicidet!
Ugyanakkor,gombaölő szer tekintetében is kérném segitségét.
Köszönettel :gw
Csatlakozott: Mar 22, 2007 Hozzászólások: 996 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2008.06.18, 16:50 Hozzászólás témája:
kr4308 írta:
...fehér színű fehér rovar, nem más, mint üvegházi molytetű....
.... A védekezést ACTELLIC 50 WG, 0,3 % -os oldatával ajánlom elvégezni....
Kedves Rezső!
Elmentem az egyik gazdaboltba, ahol azt mondták, hogy az ajánlott ACTELLIC 50 WG-t kis kiszerelésben már nem forgalmazzák. Lehet nem igaz, de gondoltam megosztom Önnel.
Ehelyett MOSPILÁN 20 SP-t tudtak csak adni, remélem ez is jó lesz. _________________ Emike
A madagaszkári pálmámhoz (pachipodium) szeretnék segítséget kérni. Télen szépen megtartotta a leveleit. Tavasszal elkezdett hajtani a teteje. Új levelek is jelentkeztek, de még mielőtt kifejlődtek volna bebarnultak és lehullottak. Gondoltam kevés a pára. Amikor új levélkék jelentkeztek sprickoltam. De megint bebarnultak. Aztán a régi levelek is elkezdtek lepotyogni. Ma már egy levele sincs. Az új levélkék ugyanúgy bebernulnak, feketednek, leestek. Sőt azóta már a csúcs is barna és furcsa édeskés szaga van. A Törzs egyébként nincs megpuhulva, egészséges, csak a csúcs barna. Talán valami gomba?
Segítségét előre is köszönöm.
Zsuzsi
Kedves Kardos Rezső Úr!
Egy újabb problémámban szeretném tanácsát kérni.
Idén a őszibarack fáim levelei kissé világosabbak.
Gondoltm, hogy esetleg a talaj minőségével lehet probléma.
A kertem Kulcs község Duna parti részén van. Azt mondják, hogy itt löszös talaj van.
Lehet-e ez mész hiány, vas hiány?
Hogyan lehet házilag ezeket megállapítani, hogy esetleg pótolni lehessen az esetleges hiányt?
Létezik talajvizsgáló eszköz, pl. a ph mérésre?
dlustusp
Csatlakozott: Mar 02, 2008 Hozzászólások: 266 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2008.06.17, 18:18 Hozzászólás témája:
Kedves Rezső!
Köszönöm a segítséget, elolvastam a kapcsolódó hozzászólást, mihamarabb megpróbálok réztatalmú szert beszerezni! _________________ "épp most látta meg az aranyesőcserje ragyogó, mézédes, mézszín virágait,
melynek remegő gallyai úgy rémlett, alig bírják el lángoló szépségüket" /Wilde/
Csatlakozott: Mar 21, 2007 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: BP - Rákospalota - Mátrarettenetes
Elküldve: 2008.06.17, 15:34 Hozzászólás témája:
Kedves Rezső!
Megnéztem egészen közelről a tegnap mutatott golgotámat. Ilyen kis izéket találtam rajta (egy kockás füzetlapon van lefotózva):
Lehet, h ez csinálja azokat a foltokat?
Köszönettel,
Tölgy _________________ Kedvenc időtöltésem: jobb kézben az ásóval, balban a frissen vásárolt
növénnyel szaladgálni a kertben, hogy hová is ültessem...
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban