Legyetek üdvözölve, sok kellemes órát (nem percet, mert azt nem lehet... ) kívánok nektek! Egyet tudnotok kell, ez itt nem egy akármilyen fórum! Saját tapasztalatomból mondom, hogy itt nagyon jó emberek vannak jelen!! Jó helyre kerültetek! Kellemes gazolást kívánok mindenkinek!
Nem rég találtam rá erre a fantasztikus oldalra! Most tavasszal fejeztem be az egyetemet Szegeden, mint növénybiológus, de sajnos nem kaptam meg a diplomát, mert nincs nyelvvizsgám, jelenleg is annak az eredményére várok.
A növényeket már gyerekkorom óta szeretem, valószínűleg édesapámnak köszönhetően. Emiatt is lettem biológus. Eddig sajnos nem sok időm volt kertészkedni, de szeretnék sokat foglalkozni növényekkel laboron kívül is.
Kedvenc növényeim a húsevők, a bonsai-ok, a kaktuszok és a pozsgások, bár jelenleg még egyik sincs , mivel ezek sok gondoskodást igényelnek, de tervezem, hogy mindegyikből szerzek be egy keveset .
Nemrégen egy kis sziklakertet hoztam össze, ami részben az itteni topik is hatással volt. Ha tudok akkor tavasszal majd mutatok képet róla.
Csatlakozott: Mar 22, 2007 Hozzászólások: 996 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2007.09.05, 14:44 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Köszönöm szépen a kedvességeteket és a meleg fogadtatást.
Anycic: mindenképpen rakok majd be fényképeket a fűszernövényekről. Most szerettem volna fotózgatni, mert nagyon szépek, de ebben az esőben egyszerűen nem lehet. Péntektől napos időt jósoltak, hátha akkor tudok. _________________ Emike
Csatlakozott: Mar 22, 2007 Hozzászólások: 996 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2007.09.04, 09:25 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Egy bemutatkozással én is lógok még.
Növényimádatom gyerekkori, de csak 4-5 éve kezdtem komolyabban foglalkozni vele. Főként fűszernövényeim vannak, aminek egyik oka, hogy imádok főzni és sokféle fűszert használok.
A párom mostmár könnyebben viseli el, ha egy új jövevényt hozok a lakásba.
A növények mellett nagyon szeretem az állatokat is. Van egy gyönyörű kislány sziámi cicánk (6 hónapos), egy óriás trópusi csigánk és díszhalaink (kb. 10-12 van jelenleg, de folyamatosan változik az állomány).
Azt hiszem minden fontosat elmondtam magamról. Ha lesz időm, fényképeket is rakok fel.
Azt hiszem, még lógok egy bemutatkozással.
Bár nem tudom, igazából mit kell írni ilyenkor.
Ami a növényeket illeti, töredelmesen bevallom, kevés a tudásom. Viszont szeretek gyönyörkődni a szép virágokban és kertekben. Azt hiszem azon kevesek közé tartozom, aki jobb szereti a szárított (hosszan elláló) virágot, mint a vágottat.))) Bűn levágni, ami amúgy is egy hét és elhervad.
Barátném próbálkozik "belémverni" a növényekről az alapvetést , talán előbb-utóbb sikerül. Egyszer, majd ha saját lakásom és udvarom/kertem lesz, valószinüleg szívesen kertészkednék. Egy-két terv van, hogy majd hogy nézzen ki. Úgyhogy mire ez megvalósul, addíg - hála nektek - majd kiokosodom.))))
Amúgy, ahogy a legutóbbi fotók is igazoják, szeretek erdőtúrázni, bár kevés időm van rá. Olyankor viszont imádok fotózni. Ebből alkalmasint biztosan fölrakok ízelitőt, kértek/nem kértek, akkor is.
Lassan 7 éve rendületlenül tai chi-t tanulok és gyakorlok, két éve pedig oktatok. Ez nagyban befolyásolja a szabadidőmet, plussz még a munka is, de azért szeretnék aktívabb tagja lenni a Lapnak.
Mégegyszer ÜDVÖZLÖK MINDEnKIT ÉS
PUSSZANAT
Ui.: Anyokának üzenem, hogy a Százasba szeretnék beszállni (NAGYON jó ötlet), már tudom is kinek és mit fogok adni. Spontán választás alapján. _________________ Waheenee
"Minden, minden és minden egyes dolog fontos.
És semmi, ami jó, nem megy gyorsan. "
Molnarka köszönö szépen nagyon kedves vagy remélem nem okoztam és nem okozom csalódást senkinek! és igyekezni fogok hogy jusson erre is időm de most is mástól írok én nemtudom de a tonlin-os net állandóan eltűnik nálam már nagyon unom alig várom az évvégét akkor jár le a hűségidőm keresünk valami más szolgáltatót ha nem változik a helyzet! azért ha van netem mindig jövök szeretem ezt a gazlapot és a társaság is nagyon nagyon jo! Pusszancs nektek érte!
ganem Isten hozott érezd magad te is olyan jól itt mint én!
Sziasztok! _________________ Ne próbálj megérteni csak szeress!!!!!!!!
Csatlakozott: Jan 03, 2006 Hozzászólások: 2259 Tartózkodási hely: Budapest (Óbuda)
Elküldve: 2007.08.31, 10:02 Hozzászólás témája:
Kedves Ganem és a többiek!
Üdv a Gazlapon!
Nyugodtan kérdezzetek csak, hiszen abból mi is tanulunk!
Őszintén megmondom, az a legjobb a Gazlapban, hogy itt sosem kell szégyenkeznie senkinek semmiért! Itt nem ciki, ha nem tudsz valamit, nagy valószínűséggel rögtön érkezni fog a segítség, hiszen itt az "élet minden tájáról" vannak emberek, és jószándékúak!!!
Csatlakozott: Mar 22, 2004 Hozzászólások: 21768 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
Elküldve: 2007.08.31, 09:58 Hozzászólás témája:
Sziasztok,
Anycic!
Láttam az Iwi.en az igazi arcodat,az sokkal jobban tetszik!
El tudom képzelni, hogy 3 gyerek mellett keveset gazolhatsz itt,de remélem azért egy kevéske időd mindíg jut erre is
Csatlakozott: Aug 28, 2007 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: Mezőkövesd
Elküldve: 2007.08.31, 09:49 Hozzászólás témája:
Sziasztok !
Tudom a bemutatkozásommal kellett volna kezdenem de kissé nehezen igazodom még el. Kérlek benneteket ezt nézzétek el nekem ...
Gábor vagyok, 34 éves, gépész, dél-borsodban.
Családommal most újítjuk fel a szülői házunkat - aminek sosem fogok a végére érni ...
A kert is rendezésre vár - bár nem sokat értek hozzá. Valószínűleg gyakran foglak benneteket kérdéseimmel zavarni ha nem bánjátok ...
_________________ A tökéletesség nem érhető el de törekednünk kell rá.
Csatlakozott: Aug 29, 2007 Hozzászólások: 11746 Tartózkodási hely: Békésmegye
Elküldve: 2007.08.29, 17:29 Hozzászólás témája:
szia minenkinek.
Ma regisztráltam sok jót hallottam erröl az oldalról ,szeretem a virágokat ,szeretek ujjal megismerkedni,remélem jól fogom érezni magam a virágok közt
pampafű
nagyon röviden bemutatkoztam már ,de még annyit hozzáteszek hogy a délalföld keleti részében lakom ,ahol alig volt eső a nyáron ,minden kiszáradt,egy kis falu lakója vagyok 33 éve betelepült, elötte nagyvárosban éltem .Szeretem a növényeket itt falun nem is lehet mást csinálni ,dédelgetni kedvenceinket.Nyugdijas vagyok ,most épp a győri unokával unokázok.
Sziasztok! Már elég régóta gazlapozom de a kertészeti fórumon kívül még nem is néztem körül most fedezem fel a lapot és ezekszerint kicsit késve de bemutatkoznék ! Andreának hívnak 28 éves 3 gyermeket (2 fiú és 1 lány) nevelgető anyuci vagyok ki még gyesen tengeti az életét és ha épp nincs semmi gond akkor nagyon szeretek netezni barátkozni minden érdekel tulajdonképp de leginkább a gyerekekkel-növényekkel-családdal kapcsolatos dolgok töltik ki szabadidőm nagy részét Rengeteg növényke tulajdonosa voltam mígnem a költözés gyermek és kutyu jótékony hatásával együtt elvesztettem őket de most próbálom lassan(mert anyagi lehetőségeim szűkösek) visszaállítani növényállományom -és itt megragadom a lehetőséget minden gaztársnak aki ehhez hozzájárult és majdan járul megKöszönjem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Köszike! hát így elsőre ennyi köszike mindent és további szép napot mindenkinek! Sziasztok! _________________ Ne próbálj megérteni csak szeress!!!!!!!!
Heló.
Hoztam egy kollégámat, új Gazos, Süvegcsa! néven jelentkezett be.
fogadjátok sok szerettel, mint mindenki mást. Remélem hamarosan jelentkezik a bemutatkozósban. _________________ Orbánné Babi
Sziasztok!
Kb. egy hónapja költöztünk családi házba, úgyhogy végre én is érintett lehetek az állatokkal - növénnyekkel kapcsolatos témáknak. Eddig csak a szobanövényeimet ápolgathattam. Most ismerkedem a kertészkedéssel, eddig a virágoskertig jutottam... kevés tapasztalattal de nagy lelkesedéssel állok a virágos jövőm előtt
Üdv: Szil
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban