Csatlakozott: May 21, 2004 Hozzászólások: 418 Tartózkodási hely: Győrújfalu
Elküldve: 2007.05.12, 19:19 Hozzászólás témája:
pelcsakeva írta:
Biztos jó ez a videos topic, de nekem 2 GB-s interentem van, tehát ezt fizetem, ha ezen túl használom, akkor többet fizetek. Úgy tudom, ha filmet nézek, zenét hallgatok, akkor hamar elfogy a 2 GB. Az első hónapban a lányom tett róla, hogy ez egy hét alatt elfogyjon. Nem szeretnék úgy járni. Tehát lemaradok a videoitokról, vagy fizetek?
Éva
Válasz a "technikai kérdések a slide shov....."ban!
Ezt még nem sikerült ide transzportálni, ezért Bau módszerét alkalmazva, a hivatkozásra kattintva tekinthetők meg rózsáim, virágaim show-ja. Ja.
Remélem így is elnyeri tetszését annak, aki megtisztel azzal, hogy megtekinti alkotásomat.
Biztos jó ez a videos topic, de nekem 2 GB-s interentem van, tehát ezt fizetem, ha ezen túl használom, akkor többet fizetek. Úgy tudom, ha filmet nézek, zenét hallgatok, akkor hamar elfogy a 2 GB. Az első hónapban a lányom tett róla, hogy ez egy hét alatt elfogyjon. Nem szeretnék úgy járni. Tehát lemaradok a videoitokról, vagy fizetek?
Éva
Gratulálok Pozso az első sikeres videódhoz! Ha nem sikerült volna akkor is felvállaltam volna Nagyon édesek a kiscicók és az anyjuk is _________________
"A föld itt olyan kedves, hogy csak megcsiklandozod egy kapával, és nevetése termést érlel." (Douglas Jenbold)
Csatlakozott: May 21, 2004 Hozzászólások: 418 Tartózkodási hely: Győrújfalu
Elküldve: 2007.05.12, 18:26 Hozzászólás témája:
Egy gyenge kísérlet,amit akár a "milyen öröm ért ma topikba is tehettem volna.
Remélem sikerülni fug,mert ha nem, annak a Gábor lesz az oka.
Szóval kismacskáink születtek,a videót fényképezőgéppel csináltam, nyugodtan kattintsatok,mert nem hosszú.A cicák fél órával a felvétel után születtek és már ezerrel szopiztak.
Nem ördöngősség a videókészítés win alatt Van egy program, a Windows Movie Maker, ez alapból benne van a windózban (a Kellékek közt a Start menüben). Ha bejött, láthatsz olyan lehetőségeket, hogy videó rögzítése, film szerkesztése, film befejezése és Filmkészítési tippek. Ez hasznos lehet, ha elakadtál, itt megtalálod, hogy folytasd
Nekünk most a Videó rögzítése kell. Itt adhatsz hozzá képeket (Képek importálása) és zenét (Hang vagy zene importálása). Ha minden be lett importálva, nincs más dolgod, mint az elemeket felhasználni. Először a zenét húzd le a lent látható többsávos csíkra, egy fekete függőleges vonal mutatni is fogja, melyik sávban lesz. Arra ügyelj, hogy teljesen az elejétől indítsd. Utána jönnek a képek. Ezekkel is csak annyi a dolgod, hogy behúzod a legelső csíkra (Videó). Alapból 5 másodpercig mutat egy képet, ezt a képek "nagyításával" lehet növelni ill. csökkenteni.
Ezután lehet finomítani rajta, pl. az elejére lehet címet berakni, a képek közé ún. áttűnést, s a film végére stáblistát. De ezt majd máskor írok. Viszont egy dolgot tudni kell: el lehet menteni filmfájlként, amit wmv-ként ment el a program. Ezt utána még át kell konvertálni aviba, 320x240 képpontos képnagyságúra. Ezt több program is elvégzi, én az mplayer nevűt használom. Viszont ez már nem egyszerű. FDe ha nem a youtube-ra akarsz feltölteni videót, akkor nem muszáj átkonvertálni _________________
"A föld itt olyan kedves, hogy csak megcsiklandozod egy kapával, és nevetése termést érlel." (Douglas Jenbold)
Csatlakozott: Jan 02, 2004 Hozzászólások: 870 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2007.05.10, 19:32 Hozzászólás témája:
bau írta:
Írhatnál néhány szóval arról,hogy a YouTube-ra hogyan lehet feltölteni képet...
A YouTube-ra videókat lehet feltölteni. Bármilyen formátumot (mert ebből nagyon sok van) átalakít olyanná, hogy böngészőben flash lejátszóval látni lehessen. Ahhoz, hogy videó legyen a képeidből kell egy slideshow készítő program, talán Tournesols és Gábor81 megosztja a tapasztalatait slideshow készítésben Windows alatt, mert én Linux alatt dolgozom.
A felhős képeket én eleve olyan programmal készítettem amelyik összerakta nekem videóvá őket, a neve virtualdub volt. Most egy videó szerkesztő programmal linux alatt összeraktam az egészet egy klipbe.
Ez a videó program úgy működik, hogy bele kell dobálni minden videót és hangot, hogy tudjon róluk. A képernyőn egymás alatt sávok vannak és a sávokba kell húzni a videókat, ahol szét lehet vagdalni őket jelenetekre is és effekteket lehet rájuk tenni. A jelenetek végére a másik sávban levő jelenetté átalakulásokat, átvezetéseket lehet beállítani. Végül az egészet ki kell számoltatni a megfelelő videó formátumban és feltölteni egy ilyen weboldalra. A videó szerkesztéshez különben nagyon sok hely és nagyon gyors gép kell, valamint sok türelem és próbálkozás, hacsak nincs az embernek egy félmilló forintos programja
Csatlakozott: Jan 02, 2004 Hozzászólások: 870 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2007.05.10, 18:46 Hozzászólás témája:
Tournesols gyönyörű képek!
Itt az én legújabb kreálmányom, igazából még 2002-ben fotóztam a felhőket egy akkor nagyobb felbontásúnak számító webkamerával. Úgy állítottam be, hogy 5 percenként csinált egy fotót. Most összeraktam a felvételeket egyetlen klipbe:
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban