17 éves a Gazlap...
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 1 / 18286
Összes látogató: 7
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)
Vendégeink a kertben (18)
Orchideák otthonunkban (111)
CSERE-BERE növények, magok....(50)
Karácsonyi-, húsvéti- és levélkaktuszok (11)
Muskátlik (7)
Szobanövények (22)
Gyümölcsök (5)
Milyen növényt vettem/szereztem ma (20 )
Konyhakerti növények (14)

- Tábortűz témák:
Vicces történetek....képek(21)
IDŐJÁRÁS (69)
GAZLAP szakácskönyv (79)
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (7)
Milyen öröm ért ma? (39)
Miért mérgelődök?.....Mi bosszant? (25)
A Tudat keresése (4)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben (11)
Kávéház (41)
Nagyik és Ők....(4)
Versek, költemények (4)
Kedven filmem, színészem (2)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
6:15:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:40:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:30:am kutyus :
Jó reggelt!
5:35:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:49:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:37:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
6:22:am kutyus :
Jó reggelt!
5:17:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:31:am kutyus :
Jó reggelt!
5:35:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:33:am kutyus :
Jó reggelt!Ismét elindul egy hét..........
6:54:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:59:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
6:29:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:38:am kutyus :
Jó reggelt! fúúúúúúj a szél rendesen
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Gazlap.hu :: Téma megtekintése - GAZLAP szakácskönyv (78)
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

GAZLAP szakácskönyv (78)
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 38, 39, 40  Következő
 
Új téma nyitása   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Tábortűz
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 44600
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2021.11.23, 05:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Megtelt a topic,zárom!

Itt a folytatás

http://www.gazlap.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4576
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Capsella
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jan 16, 2012
Hozzászólások: 2453
Tartózkodási hely: Eger

HozzászólásElküldve: 2021.11.23, 01:32    Hozzászólás témája: Gazlap szakácskönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szécsike!
Elsőre nem esett le a Napóleon lényege, de megvan! Annak idején még varrógépet is xsak kenőpénzzel lehetett venni. Meg szinte mindent! A konyhaszekrény darabjait úgy adták, hogy mindegyikhez letetünk újabb 200.-Ft-ot. Az akkor még pénz volt, pláne úgy, hogy a szocializmus építésére adtul Lásd, jobban él, aki kapta.

A felső szekrény alatt van egy neon, de az mindig idő előtt kiég. Nem győztük cserélni, volt, hogy hetente kellett. Aztán kezdődött ugyanaz a probléma a fürdőszobában is. Kiderült, hogy a villanyhálózatban pont ez két kör nem bírja el a terhelést. Így a konyhai kis neon helyett egy íróasztali lámpát tetetm a munkapultra. Nem öröm, én pucolom. A fürrdősobában is van egy pótmegoldás a meglévő borotválkozós vagy milyen lámpához. Ha nekem mosásnál több kel, viszek be egy lámpát.
A hűtők a nappaliból mennek hosszabbítóval.
Imádkozunk, hogy kibírja, amíg hálózatot cserélünk.

Amikor építkeztünk, annyira elfogyott a pénzünk, hogy ami nélkülözhető volt, azt kihagytuk. A nappali és a konyha között megy egy folyosó, az oda tervezett ajtóról kitaláltuk, hogy felesleges, mert ha nincs, nem kell nyitogatni és csak zavarna, amikor a tetőtérbe kell felvinni valamit, mert az ajtó mellett van a lépcső.
A teraszról a konyhába lépve lett volna egy lezárt terület. Azon ajtó a konyha felé. Ezek sem épültek meg. ezek kapcsolódtak volna a folyosóhoz. Sokkal jobban ki lehet használni a teret és ha nagyobb cuccot hozunk be, innen lehet könnyebben felvinni. A falra ment volna a konyhaszekrény, a konhya legsötétebb helyén. Ehelyett a konyha egyik teljesen zárt, ablaktalan falán van, meleltte a speiz. Csak még az a konyhasziget kellett volna.
Így 26 m2 lett a konyha, 2*2 ablakszárnnyal. Jó világos, jól használható térrel.

Amikor kutyát tenyéstettünk, többször fialt nyáron a konyhában a kuvasz. Az rendszeresen július végén fialt és július elején bevágódott a házba és onnan nem költözött vissza csak a könykök 3 hetes kora után. Befeküdt a nappali boltíve alá, mert ott volt a leghűvösebb, meleltte a pincelejáró, ami akkor még nem volt lezárva. Innen szemmel tartotta a bejáratot és a konyhát is. Ez a kutya, amikor nem volt vemhes, 70 kg volt. Ha két lábra állt, az orra az én orromnál volt. Gyönyörű volt a fehér bundájában a fekete szemeivel, piros nyelvével.

A legnagyobb attrakció az volt, amikor egyzser februárban hazahoztak egy balesetes újszülött csikót a terepjáróban és annak meleg hely keleltt. Az asztalt és egyebeket kipakoltunk a telefonos értesítésre, hungarocellet raktunk le, rá sok plédet, hogy puha legyen. Jött aaz állatorvos, ellátta, de szegény 2 óra múlva elpusztult.

Hogy mi történt? Amitől mindig félünk. Szilveszterkor sok kutya elmenekül a durrogtatások miatt. Kint a határban falkába verődnek, de ha nagyon kemény a tél, a kiszolgáláshoz szokott kutyáknak egyre nehezebb a vadászat. Volt, hogy Ostoroson emberre támadtak. Kint megtámadták a birkákat, nagy vérengzés volt. Másik alkalommal az akkor ellő kancára támadtak, valószínűleg rálépett valamelyik ló, vagy nem tudni, hogy történt.

Az eset óta, ha látunk kint kóbor kutyákat, szólunk a vadászoknak, hogy rendezzék a sorsukat. Már olyan is volt, hogy a szőlőben metsző embereket támadták meg. Úgyhogy a mtsző emberek nem mernek csak csapatosan metszeni járni.

...............
Elkészült a szántó ökopályázata és a gyep AKG és madárvédelmis pályázata. Még a szaktanácsadói igazolás kell és küldhető.
Ma aláírtuk a szántók csereszerződést, de azokkal nem pályázunk, mert nem lehet abban bízni, hogy január 1-ig bent lesz a földhivatalban a céges haszonbérleti szerződés.

Ma este felhívott az az ügyfelem, akinek a hitelkérelmet készítettem és nagyon-nagyon köszönte, hogy a szöveges üzleti tervet is elkészítettem, neki csak pár adatot kellett beírnia. Ő képtelen lett volna ezt így megszövegezni, számokkal alátámasztani.
Már a múlt héten beadta a bankba.
Mondtam neki, hogy igazán telefonálhatott volna, mert volt olyan, hogy én este 8-tól vártam a hívását a számítógép mellett, közben dolgoztam és beleaudtam. Volt, hogy reggel ébredtem fel, kitekeredve. Máskor a kanapéra ültem tv-t nézni, hogy kéznél legyek, de ott is elaludtam, ülve.
Erre asszongya, ma jutott eszébe, hogy megbeszéltük, hogy a kedvéért átbeszéljük az üzleti tervet és ő fog hívni, amikor este túl van a fürdetéseken, altatásokon.
Mivel mindent értett, nem hívott.
Na, most legalább nem azt mondta, csak én dolgozok rajta feleslegesen sokat, mert csak néhány mondat és néhány kósza számadat és kész.

Sikerélményem volt ma este. A könyvelő barátosném egyik ügyfelének az ÁFA-bevallás kitöltésénél gond keletkezett. Na, kitöltési utasítás. Olvastuk és nem voltunk egyforma véleményen. Közben elővette a határozatot (ÁFA-bevallás gyakoriság változtatás engeélyezése), miközben olvasott fel belőle, eszébe jutott, hogy le kell mondnai a fellebbezési jogról, hogy gyorsítsa. Mondtam, amíg ezt e.papírozod, én megnézem a 2013. októberi bevallásunkat, mert a traki vásárlása miatt én is kértem gyakorítást. Na, kiderült, hogy úgy kell a főlapot kitölteni, ahogyan azon van. De neki korábban másmilyen gyakorítási este volt. Aztán előkereste, de az novemberi hónap volt, hó közben változott.
Ez meg pont olyan, mint a mi esetünk. Lényeg, hogy sikerült az eltérés logikáját megfejteni és be tudta küldeni éjfélig.
Szoktunk összedolgozni, egymásnak segítani.Mikor milyen esettel kínlódunk és muszáj valakivel megbeszélni. Ráadásul sokszor az idő rövidsége miatt már nem lehet aludni rá egyet, kell valaki, aki kívülállóként szintén megfejti, Ha a két ember egyformán fejti meg, lehet, hogy tényleg jó.

Erről jut eszembe! Tegnap este itt volt a pályázatíró. Ahogyan kiveséztük az egyik legelődarabot, az végig magarul hangzott el, de olyan terminus technikusokkal, ha a szüleim, nagyszülein feltámadnának és ezt meghallanák, nagyon elcsodálkoznának, hogy elment a maradék eszünk is? Mit kell erőől ennyit írni, az időt tölteni vele, ehelyett inkább dolgozni kell, annak van értelme. Minden papír, festék és áramhasználat pazarlás! Na, ott keressük a környezetkárosítást! Mi az, hogy támogatás, ilyen, olyan adó! Régen volt házadó, kutyaadó, földadó, meg dolgoztak, nem napot loptak.
És volt minden, fák, madarak, lepkék, méhek, hangyák és a legelőn pottyantó állatok. Hova tüntettük? Ez lett a nájlon világ vége?
Merthogy mindig azt mondták a nagyszüleim, nem lesz jó vége ennek a nájlonvilágnak! Mi ezt már nem érjük meg, de ti figyeljetek, ne felejtsétek el, mi mit hogyan csináltunk.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 14342
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2021.11.22, 19:08    Hozzászólás témája: Re: Gazlap szakácskönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Capsella írta:
...Jó, hogy írod, hogy a sütőt mellmagasságra! Tűzhelyet kell cserélnünk, mert ez gáztűzhely, nem működik a sütője.


Piszok melegen Wink ajánlom a mellmagasságot! Laughing
Drága szivem,nálunk sem minden úgy történt az építkezésnél ahogy szerettük volna. Crying or Very sad Az amerikai konyhát nem engedélyezték,a boltiveket szintén,de az utóbbit pár üveg Napoleonnal elintéztük....ott ajtó van,tecccik látni? /80-as évek eleje/ Mehogy' az étkező boltíve az előtérre néz,ahova a WC.ajtó is. Shocked Van pár méter közöttük és érdekes hogy a 36 nm-es panelünkben ez nem volt probléma. Shocked Evil or Very Mad
A konyhai világítást úgy javítottuk fel,hogy a felső szekrénysor alatt neoncsövek vannak hogy lássak. Laughing
A programok megtanulásához sok sikert! Nem aggódok az időskori demenciád miatt,úgy megdolgoztatod a zagyadat! Laughing Puszi

Kutyus ez az általam ismeretlen valami nagyon guszta,egészségedre. Puszi

Ma borsóleves volt borsófőzelékkel röhög2 rántott párizsival.
Férjem felhozta a mélyhűtőből a nagy tasak borsót,ami már jócskán kiengedett mire kapcsoltam. Laughing
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 42153
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2021.11.22, 13:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Kutyus

Jó étvágyat az ebédedhez
Guszta.
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 44600
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2021.11.22, 11:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

KAptam Hajnitól 2 db pak choi-t, ma az egyiket elkészítettem fokhagymásan, mellé melegítettem a sült oldalasból

_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 44600
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2021.11.22, 06:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Megint csak ámulok rajtad Capsella!

Bár azt is jó lenne fölmérned, hogy most már sokkal kevesebbet bírsz (betegségek,baj,kor stb miatt), és ahhoz méretezni a leendő munkáidat!
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Capsella
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jan 16, 2012
Hozzászólások: 2453
Tartózkodási hely: Eger

HozzászólásElküldve: 2021.11.21, 22:18    Hozzászólás témája: Gazlap szakácskönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szécsike!
Jó, hogy írod, hogy a sütőt mellmagasságra! Tűzhelyet kell cserélnünk, mert ez gáztűzhely, nem működik a sütője. Lehet, hogy az idén beüzemel a napelem és ahhoz villanytűzhelyet veszünk. Még nem foglalkoztam vele, hogy milyen legyen, de az tényleg fontos lenne, hogy ne kalljen annyira lehajolni, mint ehhez kellett.

A 86-os építkezéskor olyan áremelkedések voltak, hogy a költségvetés duplája ráment és még nem volt kész! Még évekig! Meg van, ami azóta sem.
Pl. én olyan hülye dolognak tartottam és tartom, hogy a mosogató és a tűzhely a falon van, háttal a közönségnek és árnyékol is magának az ember. Elképzeltem, hogy én majd térlából rakatok egy valamit meg beletesszük a tűzhelyet és a mosogatót. De ugye pénz alig vagy még úgyse, örültünk, amikor összejött a pénz a burkolóra. A férjem nem gondolta, én mennyire szeretném ezt az ötletet megvalósítani és szerzett egy burkolót. Az üzent egy pénteken, hogy másnap reggel jön burkolni. Péntek délután elmentünk burkolót egyebeket venni. Másnap kezdődött a burkolás, az én ötletemből nem lett semmi.
De ha most úgyis kell cserélni tűzhelyet, talán most kelelne átgondolni. De azt már látom, hogy akkor a beépített szekrényt le kel cserélni. De ha így jól belegondolok, akkor a 2 fagyó+1 normál hűtőt is át lehetne tenni a konyhaszekrény helyének egy részére, a nagy asztal mehetne a hűtők helyére, közelebb az ablakohoz, az egész sokkal jobban nézne ki. Több gép már nem jöhet a konyhába! A mosogató gépet is átgondloni, hogy ott maradhat-e?
Ha tovább gondolkodok, akkor ezt már a villanyszerelésnél is nagyon átudni kell, hogy mi hogyan legyen. De akkor már asszem burkolni is kell!
Oh, álom, ez majdcsak egy millás projekt! Bálaszállító pótkocsit és rakodó adaptert kell venni, nem rongyot rázni!

Na, majd gondolkodok rajta, előadom a lányunknak és ha ráharap és beszáll a költségekbe, akkor lehet róla szó.
Persze azt elhallgatom, hogy ezzel a megoldással a virágaimat mutatósabbn és többet tudnék elhelyezni.

Délután itt voltak az unokák. A nagyobbik segített palacsintát sütni és nagyon élvezte, hogy két sütővel bírja sütni.

Jött a pályázatíró, Gyakorlatilag elkészítetet a pályázatot, ökogazdálkodásra pályázunk. Eddig mindig minden pályázatot mi készítettünk el és nekünk erre most nem volt időnk. Örültem, hogy még elvállalta. Remélem, majd az utógondozást is elvállalja. Aki nem profi benne, annak sokkal több ideje megy el, mint a profinak. No, meg vén csataló is vagyok már. A lányunk meg örökké túlórázik és itt hisztizik, hogy ő erre nem ér rá. Tény, hogy nagy munka. Most az őszön jutottam el oda, hogy inkább megcsináltatom.
Akkora kő esett le a szívemről! Ha én kínlódnék vele, akkor lehet, hogy már kész sem lennék, de nekem van sok más sürgős is.
Én eddig próbáltam mindennel lépést tartani, d ez már nem megy idő hiányában.
Az az igazság, hogy kint a gazdaságban is többet kellene dolgoznom, hogy a férjemnek több ideje legyen a gépi munkákra.

Ja, és ha jön a villanyszerelő, elszabadul a pokol! Egy túlzsúfolt házban hálózatot cserélni, az horror!

Van egy telefonos applikáció, amivel földet is lehet mérni saját célokra, azt mindenképpen meg akarom tanulni! Még ennyi ifjítást ki kell bírnia a vén agyamnak! És még sok egyebet is tud a gazdálkodás dokumentálásához a program.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 14342
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2021.11.21, 18:40    Hozzászólás témája: Re: Gazlap szakácskönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Capsella írta:
...Mi mindig úgy rakjuk az alufóliát, hogy a tepsin belül legyen, pont azért hogy ne vezesse ki a sütőtérbe a párát....


Nekem nem volt ennyi eszem. Embarassed
Köszönöm puszi2 A pirításnál a fröcsögésre van dróthálóm,bár nem sokat ér,de az is valami. Egyre nehezebben takarítom,mert nekem hagyományos konyhám van, le kell hasaljak Wink a sütőtakarításhoz. Evil or Very Mad Anno nem volt még divat a mellmagasságba elhelyezett sütő és még fiatalabb is voltam 1-2 évvel. röhög2
Most így 70 körül jönnek elő "problémák",már tudnám mit hogyan kellene berendezni,ill.tenni. Laughing
/A fűrdőszobában már lecseréltük a kádat zuhanyfülkére Laughing de a nappali és az étkező között lévő 3 lépcsőfokot nemtom majd kivédeni Very Happy /

Ma eltüntettük a tegnapi káposztás malacot.
Csináltam egy adag sajtos tallért,már fogyóban volt. Laughing
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 44600
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2021.11.21, 05:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hűűű, megint micsoda konyhai rémségek!!!
Capsella, ezt a pasit ki kellene tiltani a konyha környékéről is Very Happy


Szécsike
én csak a tök alá teszek fóliát, a hús alá sosem...... a sütemények alá - ha kell - sütőpaprírt.

Ennek ellenére kicsöpög néha a lé, vagy a pára sül a sütő aljára

Tegnap finom cigánypecsenyét és sült krumplit ebédeltem savanyúsággal.
A tortát sajnos csak néztem Very Happy

MA borsó leves lesz ebédre, után sült oldalas vele sült krumplival, almás káposztával
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Capsella
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jan 16, 2012
Hozzászólások: 2453
Tartózkodási hely: Eger

HozzászólásElküldve: 2021.11.21, 02:16    Hozzászólás témája: Gazlap szakácskönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szécsike!
Mi mindig úgy rakjuk az alufóliát, hogy a tepsin belül legyen, pont azért hogy ne vezesse ki a sütőtérbe a párát.
Természetesen a férjem az, aki erről időnként elfelejtkezik, elvégre nem ő pucolja.

Én a piros zománcosban szoktam a húst sütni, ami keskenyebb az eredeti, a tűzhellyel kapott tepsinél. Két tepsit adtak a tűzhellyel, az egyik alacsonyabb, a másik mélyebb. Az egyik állandóan a legalsó rovátkán van, hogy az gyűjtse össze a balesetes lötyit. Így ezt a tepsit az ember sütései után ki szoktam húzni és azt könnyű elmosogatni egy áztatás után.
A sütő belsejét nem túl sokszor kell így tisztítani.

Amikor már lepírítom a cuccot, akkor is rajta hagyom a fóliát, csak felnyitom az oldalát, de a tetején rajta van. Így nem fröcsköl mindenfelé.
A gerinctörésem óta nem rajongok a sütőtisztításért.

A férjemmel még olyan baj is van, hogy szokott savanyúkáposztás húst sütni a sütőben. Amikor elkezdi, még csak a kis szürke tepsibe rakja a cuccot, de azt púpozva! Ha meglátom, átrakatom a piros zománcosba, az jóval nagyobb. Annyi esze nincs, hogy ha a kis szürke dupla magasságban van felhalmozva és úgy fóliázza, abban a lé aligha fog belül maradni.Meg a fólia se rendesn éri körbe.
Ez az ember az anyjától semmit nem tanult meg a konyhában. Ez nem is lenne baj. De most nézi a főző műsorokat és azt hiszi, ettől ő lett a séfek séfje. Gőze nincs arról, mivel jár a sütés-főzés. Azt hiszi, hogy az annyi, hogy megnézi a műsort, alszik egyet, kigondol egy ételt, kibambul a konyhába és minden ismeret nélkül elkészíti. Ő utána jó étvággyal szokott zabálni, én meg csak távolról pilliogom, hogy mi vár rám. A főzés közben semmit nem mosogat el. A hagyma- és zöldségpucolásból minden az asztalon. A zaba után csontok, tormás vagy mustáros üvegek, a világon minden. Megveri a pocakját, asszongya, a király se evett jobbat és meg állhatok neki a zsírt még a csempéről is takarítani.
A csúcs, amikor több számmal nagyobb fedőt rak az edényre és úgy forral valamit, hogy jön ki a lé és odaég vastagon, ő közben nyalja a fakanalt, hogy na ez jó lesz, de szép az élet, de jó, hogy ez a csikó pont olyan lett, mint amilyennek megálmodtam. Közben ahogy én könyvelek a nappaliban, már itt van az égett szag, de ő nem veszi észre. Csak les ki a konyhaablakon, időnként még valami lovas nótát is énekel. Csuda jól elvan.

Ha egy asszony főz, az közben mindent pakol vissza, mosogat, ha van ideje rá. Na, meg az egész családnak főz. De az övé mint korábban is: zsíros, sós és csíp! Hát egye meg aki főzte! Csak ne nekem kellene rendet rakni utána!


Megint meg tudnám fojtani!
Kint a telephelyen a kertbe bementek a lovak. Szerinte semmi kárt nem csináltak, csak a tyúkhúrt legelték ki. Én azt akartam még az őszön is adni a baromfinak, meg kora tavasszal. Egy kis területen volt sok, a paprika helyén.
Szerintem a sérült seggű csikót engedte be rendszeresen,mert ez hozzám is jött, én is beengedtem, de nekem lehet! Nem tudom, kitaposott-e valamit?
Most, amíg a pályázat be nem megy, nem tudok kimenni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 14342
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2021.11.20, 17:37    Hozzászólás témája: Re: Gazlap szakácskönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Capsella írta:
...egy maratónit mosogattam, a héten nem értem rá. Mindenre rászáradva, már ürültek a szekrények, kívül meg nem fért a koszos. És hozzá mikró tisztítás.


Anyukám mindig azt mondta,rögtön örömmel,később körömmel! Wink Very Happy

Ezek szerint a te családtagjaid sem szeretnek mosogatni. Ha VÉLETLENÜL valamelyik családtagom mégis elmosogat,a lábas és tepsi marad,mert ők azt nem szeretik elmosni. Shocked Evil or Very Mad

Tepsis savanyúkáposzta, rajta malachússal,almáspite.Holnap ugyanez lesz,csak sütök hozzá krumplit mert kevés lesz a káposzta. Laughing

70 évesen Exclamation nagy felfedezést tettem. Embarassed Nem fogok sütni semmit tepsiben alufólia alatt,inkább kacsasütőbe teszem./van egy kisebb és egy nagyobb/ A fóliáról lecsepeg a sütő eljára ez-az,ami odaég. Tele van a hócipőm a sütőtisztítással. Twisted Evil
Ha jön velem szembe olyan tepsi aminek fedele van,majd veszek,de az odaégett cuccokból elegem van. Twisted Evil
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Capsella
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jan 16, 2012
Hozzászólások: 2453
Tartózkodási hely: Eger

HozzászólásElküldve: 2021.11.20, 16:47    Hozzászólás témája: Gazlap szakácskönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ászok!
Talán az eladott szőlőben termettek ezek az almák? Ha igen, nagyon megértem.

Saját, tavalyi vágású, mélyhűtött kakast sütöttem meg. Rits, külön borsó+s.répa párolás, megint külön Boginak valami bolti zöldségkeverék párolás és lilakáposzta párolás almával. Nem is tudom, miért nem szoktam gyakrabban vörös káposztát párolni, mert a múltkor is, most is finom lett. Persze, nekem minden finom lett, de ha hazajön a zember, mindent csak kritizálni fog.
Annak a belébe csak az anyja tudott jól főzni.
De nem érdekel, ha kritika lesz, akkor holnap nem főzöm meg a csülkös kifejtő bablevest, mert azt nagyon szereti. Lefagyasztom a füstölt húst. Már a minap vettem mélyhűtött sóskát és váltogatni fogom a sóskafőzeléket a sárgarépafőzelékel és a spenóttal, zöldbabbal, zborsóval, zöldséglevessel.

Ma még gesztenyepüré lesz, pedig megint elkezdtem kevesebbet és kevésbé hízlalóakat enni. A válltörésem után kevesebbet mozogtam,, meg az ÁFA-s időszak is lekötött, majd a hitelkérelem. Na, még ez a pályázat menjen le és többet fogok tudni mozogni, ha az időjárás is kedvez napi pár órában a kinti munkának.

Délelőtt egy maratónit mosogattam, a héten nem értem rá. Mindenre rászáradva, már ürültek a szekrények, kívül meg nem fért a koszos. És hozzá mikró tisztítás.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 44600
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2021.11.20, 10:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ma főznek rám: Letike 6 éves szülinapját ünnepeljük családi körben
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ászokfa
Fasor
Fasor


Csatlakozott: Jan 23, 2005
Hozzászólások: 4284

HozzászólásElküldve: 2021.11.20, 09:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

-Karfiolleves
-Almáspite lázas készületben...

A világtörténelem legjobb almáit eszem, még egy darabig. Ezek a valaha legjobbak és ilyen már nem lesz soha! Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Capsella
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jan 16, 2012
Hozzászólások: 2453
Tartózkodási hely: Eger

HozzászólásElküldve: 2021.11.19, 19:45    Hozzászólás témája: Gazlap szakácskönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Baut idézem:
Nézzétek, szeptember 6-a óta éheztünk!

Végre! Végre! Bau megvan!

HozzászólásElküldve: 2021.09.06. 10:27 Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

No. én kipróbáltam a lenmagot, a kölest stb
Egyik sem jött be ugh
Nekem a szuper élelmiszer a kenyér és a krumpli.
Persze alig alig ehetek belőle, de inkább az mint más Nono


mai ebéd: tegnapról maradt húsleves sok főtt hússal,azt fogom enni ma.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Tábortűz Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 38, 39, 40  Következő
1 / 40 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.085 másodperc