16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 1 / 18286
Összes látogató: 7
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
5:59:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:25:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!.....Kösz önöm Ászokom, szép volt!
4:18:pm aszokfa :
Jó napot és szép délutánt Kutyus!
6:57:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
11:57:am kutyus :
Ászokom nagyon jópofa mindkét szöveg....bár én egyiket se ismerem
10:08:am bau :

10:00:am aszokfa :
Szisztok! Szia Bau néni! igen hol svábbal, hol újmagyarral próbálkozunk no és értelme van:- Lám, te észre is vetted!
6:34:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
9:22:am bau :
Laci bácsi!Látom átmentél újmagyarba Jó reggelt nektek is
6:23:am aszokfa :
Jau regölt kevanok!
5:43:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:52:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
6:05:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:43:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:34:am kutyus :
Jó reggelt!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Gazlap.hu :: Téma megtekintése - Kedven filmem, színészem (2)
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Kedven filmem, színészem (2)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tábortűz
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 42858
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2021.03.01, 06:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

ALFONZÓ


magyar artista, színész és humorista

„Hofi előtt úgy hat, mint Aiszkhülosz Szophoklész előtt” - írta művészetéről Kornis Mihály.

Markos József (született Markstein József, művésznevén Alfonso, későbbi írásváltozatban Alfonzó) (Budapest, 1912. február 28. – Budapest, 1987. május 5. v. 31.) magyar artista, színész és humorista.
A paródia mestere, aki szívesen alkalmazta a pantomim elemeit is. Számait a legapróbb részletekig önmaga dolgozta ki. Sok emlékezetes alakítása közt az egyik Csehov-paródiája, „Ványadt bácsi” alakjának megelevenítése.
Apja, Markstein Bertalan baromfikereskedő, anyja, Stern Júlia, mindketten zsidó származásúak. Ikertestvére, Árpád fél éves korában elhunyt. A már gyereknek is erős fizikumú fiú az iskola mellett besegített az üzletben.
A kereskedelmi iskolát elhagyni kényszerült egyik tanárával megesett komoly konfliktusa után. Először a Róka és Társa cégnél lett autószerelő-inas, de 1930-ban ehelyett inkább cirkuszi artistának szegődött.
A családja nem nézte jó szemmel új munkáját, ezért egy ismerősükhöz, Strasbourgba küldték, ő azonban Párizsba ment, ahol nyolc hónapot töltött a Renault autószerelőjeként. Majd hazatérve ismét artista lett az Angol Parkban működő Alpesi falu varieténél, s velük utazott Bulgáriába, Szófiába. Itt mint a „Hortobágy legyőzhetetlen bikája” birkózószámával járta az országot. Várnában azonban egy török ellenfél legyőzte.
Erre hazatért, és előbb kereskedősegéd lett (a Kálvin téri Szemző divatáruüzletben), de fizikai adottságai ettől az állástól is segítettek neki szabadulni: 1933-ban a Royal Revü Varietéhez került táncosnak. Ez azonban még nem jelentette a színpad és a porond közti választást: egy évre Olaszországba szerződött táncosnak, de utána ismét vándorcirkuszhoz csatlakozott.
Katonai szolgálata után az Arizona varietébe szerződött parkett-táncosnak. Karrierje kezdetén arany színű festékkel kenték be, amitől rosszul lett. Ekkor figyelt fel rá Senger Mici („Miss Arizona”), akivel később közösen is fellépett. Innen is mennie kellett, mert összeverekedett egy Festetich gróffal. A Kék Egér mulatóból az útja Egyiptomba vezetett, onnan Szudánba, Libanonba, Szíriába és Törökországba – mulatókban és varietékben lépett fel. Ezután 1937-ben és 1938-ban Olaszország mozivarietéi következtek (itt együtt játszott például Marcel Marceau-val és a fiatal Louis Armstronggal), majd a párizsi Olympia varieté. Hazatérve a Shanghaj Bárban, később az Arizona varietével szemközti Moulin Rouge-ban táncolt. Baráti viszonyba került Kiss Manyival és Latabár Kálmánnal. Színészi karrierje Joe Stan művésznéven akkor indult, amikor Flaschner Ernő, a Moulin Rouge nagyhatalmú tulajdonosa felfigyelt parodizáló kedvére, és színpadra küldte.
1940-ben egy rendelet megtiltotta angol és francia nevű művészek fellépését, ezért korábbi művésznevét fel kellett adnia. Új, egész életre szóló művésznevének az az eredete, melyről ő maga nyilatkozott egy tévéinterjúban, hogy a rádióban meghallotta azt a hírt, hogy meghalt XIII. Alfonz spanyol király, és ezt a nevet választotta spanyolos formában 1941-től.
1944 elején behívták munkaszolgálatosnak, de megszökött és bujkált. A munkaszolgálat emlékét őrzi későbbi, szinte védjegyévé vált „Idefigyeljenek, emberek” szlogenje, egy emberséges keretlegény szólította így őt és társait. Később műtőssegéd volt a Rókus kórházban, ahol megismerkedett egy sebesült orosz tiszttel. Az ő tolmácsaként Szegedre került, s itt beállt segédszínésznek.
1948-tól Budapesten sokáig Rodolfo partnere volt a Fővárosi Nagycirkuszban. 1952-ben a Royal Színház tagja lett, majd még ugyanebben az évben a Vidám Színpad társulatához csatlakozott, ami a vándor évtizedek után a megállapodást hozta számára: ezután újabb évtizedekig, egészen nyugdíjazásáig majdnem megszakítás nélkül itt dolgozott. Már az ötvenes évek elejétől filmekben is vállalt szerepeket (ekkor még epizódszereplőként). Imádott vándorolni, ezért 1956 nyarán három hónapos turnéra indult a Szovjetunióba, az 1956-os forradalomból így kimaradt, bár lakását feldúlták. Visszatérése után ismét külföldre ment, Bécsben és Belgiumban lépett fel, többek közt Totò és Vittorio De Sica mellett, dolgozott Jacques Tati gagmanjeként is, de a kitérő után visszatért a Vidám Színpadhoz és a magyar filmiparhoz.
Rendszeresen szerepelt élőszereplős és animációs filmekben, valamint reklámokban, egyik legismertebb alakítása a Keménykalap és krumpliorr c. ifjúsági sorozathoz köthető, amelyben Bagamérit, az elátkozott fagylaltost keltette életre. Számos emlékezetes kabaréjelenet fűződik a nevéhez (ezeket szinte kizárólag saját maga dolgozta ki), így a Mozart-paródia, a Lélektra és a Ványadt bácsi is.
Reklámfilmekben is szerepelt, az OTP autónyeremény-betétkönyv reklámjában hallható közismert szlogenje, a „Nekem teljesssen mindegy (hogy melyik kocsit nyerem)”; a BKV megalakulásakor egy reklámban a buszsofőrt alakítja, ő reklámozta a kalauz nélküli kocsikat.
A hatvanas évektől évente szerepelt mozi- és tévéfilmekben, többnyire kisebb, humoros szerepekben, de például az Én vagyok Jeromos című vígjátékban ő a főszereplő. Folyamatosan látható volt a tévében, főként kabaréjelenetekben. Saját tévés show-műsora volt a parodisztikus Alfonzó Világszínháza. Alfonzó kiváló nyelvérzékkel bírt és utazásai révén meg is tanult németül, angolul, olaszul, franciául, oroszul és arabul.
1969-ben Érdemes művész címmel tüntették ki. Három gyermeke született. Legidősebb fia Markos György színész, humorista, akivel többször is együtt lépett fel. Lánya, Markos Zsuzsa (1954–1995) és kisebbik fia, Markos István Kanadában élt 25 évig.

A híres Bagaméri-jelent: https://youtu.be/pdmclyjcW2U
Alfonzó-reklámok: https://youtu.be/GG08Mz1FAQA
Mozart-paródia: https://youtu.be/ZdpK0aimAH0
Ványadt bácsi: https://youtu.be/HWkXkR2yeL0
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 42858
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2021.02.26, 06:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

NAgyon szerettem a filmjeit!!!


FERNANDEL, A NAGY NEVETTETŐ


(Teljes nevén: Fernand Joseph Desire Contandin; Marseille, 1903. május 8. – Párizs, 1971. február 26.) francia színész, komikus és énekes.
Marseille-ben született egy varietészínész fiaként. A családi hagyományoknak megfelelően már igen fiatalon elindult az énekes-komikusi pályán.
1922-től előszeretettel szerepelt operettekben és zenés revükben. 1928-ban Párizsba költözött, ahol különféle operettekben kapott szerepet.
Az 1930-as évektől kezdődött filmszínészi karrierje, s első filmes sikerét Guy de Maupassant Le Rosier de Madame Husson című művének adaptációjában aratta.
Ezek után több mint száz filmben - elsősorban vígjátékokban - szerepelt. A 30-as évek végére vált előbb Franciaország, majd egész Európa egyik legnagyobb nevettetőjévé. A népszerű vásári és kabaréhumort szelídítette olykor magasrendű komikummá, alaposan kihasználva rendkívül mulatságos testi adottságait, mindenekelőtt nem átlagos fejformáját, széles vigyorát és fogait. Bár gyakran gúnyt űzött saját magából, ennek ellenére a paraszti humor hagyományaiból táplálkozó, s annak zseniális finomításával létrehozott komikusi stílusa mindvégig magában hordozta a közvetlenséget, a mindennapi egyszerűséget. Így vált minden esendősége ellenére szeretnivalóvá szerepeiben.
Fernandel talán legismertebb karaktere Don Camillo, a kisvárosi pap volt, aki furfangosságával rendszeresen borsot tört a kommunista polgármester orra alá. Legnagyobb sikerét az Első számú közellenség és Az ötlábú birka című filmekben érte el.
Az utóbbi alkotásban összesen hat különböző szerepet alakított egyszerre. Máskor tipikus antihősöket formált meg, mint A nagyfőnökben, ahol a rosszfiúk közé keveredett kisember csetlés-botlását kacaghatjuk végig, helyzetkomikumok egész sokaságán át.
Az említett filmek mellett komolyabb szerepekben is feltűnt, mint például az Egy életművész és a Vörös kocsma című filmben nyújtott alakításaival.
Több mint 100 filmben szerepelt.
Pályafutása utolsó éveiben mind több produceri feladatot vállalt, Jean Gabinnel közös produceri irodát alapítottak, néhányszor dolgozott Amerikában is (80 nap alatt a Föld körül). Utolsó alakítása az 1968-as Vágyálom volt.
Kiérdemelte a Francia Köztársaság Becsületrendjének lovagja címet, a Nemzet Érdemrendjének lovagja címet és az Irodalom Érdemrendjének lovagja címet is.
Tüdőrákban hunyt el 1971-ben, Párizsban.
Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Fernandel
https://www.mafab.hu/people/fernandel-276283.html
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
tercsi
Erdő
Erdő


Csatlakozott: Jun 24, 2010
Hozzászólások: 7437

HozzászólásElküldve: 2021.02.25, 16:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szécsike!
Nagyon jó film , fent van a youtubon!
Érdemes megnézni!
tercsi
_________________
http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 13265
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2021.02.24, 22:41    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás, az előzmény idézésével

A sváb témát feldolgozó, idehaza és nemzetközileg is elismert „Örök tél” című film 2021. február 25-én, (csütörtökön), 21:00 órától az M5 csatornán látható!
"1944 decemberében orosz katonák nőket gyűjtenek be egy dél-dunántúli kis faluban. Azt mondják, dolgozni viszik őket három hétre. Irén, a sváb fiatalasszony - akinek férje a fronton harcol - kislányát és szüleit hátrahagyva sorstársaival nekiindul az ismeretlennek. Bevagonírozzák őket és egy hosszú és keserves vonatút után a Donyec-medence egyik táborában találják magukat. A svábokat, mint háborús bűnösöket kezelik, és felelőssé teszik őket a német katonák által elkövetett borzalmakért. A táborban, a bányában embertelen körülmények vannak, keveset ér az emberi élet. A lelkileg és fizikailag is összetört Irén megtetszik, egy fogolytársának - a maga szabályai szerint túlélni igyekvő Rajmundnak - akinek az életét is köszönheti. A férfi és a nő között különös kapcsolat szövődik, melynek épp úgy szabályai vannak, mint a túlélésnek. Vajon sikerül-e hazajutniuk? Milyen áron élheti túl az ember a poklot? Beteljesülhet-e egy lágerben született szerelem, ha mindkettőjüket család várja otthon?
A Félvilág és A berni követ alkotóinak, Szász Attila rendezőnek és Köbli Norbert forgatókönyvírónak új filmje a 250 ezer Szovjetunióba deportált magyar állampolgárnak állít emléket, akik közül 100 ezren soha nem tértek haza."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 13265
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2021.02.24, 21:53    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás, az előzmény idézésével

Csilla megnéztem és nagyon köszönöm! Puszi Puszi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 42858
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2021.02.24, 06:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszönöm Csilla!


Aki teheti és nem látta, nézze meg ezt az auschwitzi filmet........
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
tercsi
Erdő
Erdő


Csatlakozott: Jun 24, 2010
Hozzászólások: 7437

HozzászólásElküldve: 2021.02.23, 19:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

https://videa.hu/videok/film-animacio/viszlat-christopher-robin-720p-c$Sh52b3Jc0cFo0kZ?fbclid=IwAR2IJSARm-9V7atbhBVE_fbRe5dDkRxi2RYp6arHjZ5oXkvmzkhwkHOfpBk

Igaz történet a Mici Mackó születéséről-

tercsi
_________________
http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 13265
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2021.02.23, 19:27    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás, az előzmény idézésével

25.-én csütörtökön a Sprektumon: On the Spot: Born in Auschwitz /Születési hely Auschwitz.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 13265
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2021.02.21, 18:59    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szerettem! szív
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 42858
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2021.02.21, 09:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

ZENTHE FERENChttps://www.ujsagmuzeum.hu/zenthe-ferenc/?fbclid=IwAR1YeiogD78LTnrA8Pqp60ygwE5etvEsKZvSgHgzwdEeq56T2150PjTMUGo
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 13265
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2021.02.15, 20:07    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás, az előzmény idézésével

A kutyusosat láttam párszor,meg is könnyeztem. Crying or Very sad

Tegnap este az egyik kedvenc filmemet néztem meg a kettesen,ki tudja hanyadszor. Embarassed

https://videa.hu/videok/film-animacio/a.szamolas.joga.teljes-magyarul-u5nCNOCuTfzyjbLj
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 41184
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2021.02.14, 16:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

2021.02.14 16:45 - 17:20 M5
TV-MŰSOR

Mesterember

Mesterember részletes műsorinformáció - M5 (HD) 2021.02.14 16:45 A Mesterember című műsor nektek, pályaválasztó fiataloknak szól! Ötleteket adunk a hozzátok legközelebb álló szakma kiválasztásához. Hétről hétre jelentkező sorozatunkban a színes, érdekes és divatos mesterségek mellett bemutatjuk a kevésbé felkapott vagy ismert, illetve fizikai munkavégzést igénylő hiányszakmákat is. Ugye velünk tartotok?!
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 41184
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2021.02.14, 12:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

2021.02.14 13:00 - 15:00 TV2

TV-MŰSOR

Hacsi, a leghűségesebb barát
amerikai-angol családi film,2009
Megtekintése 12 év felettiek számára ajánlott!
Hacsi, a leghűségesebb barát részletes műsorinformáció - TV2 (HD)

Egyik nap az ingázó Wilson professzor gazdátlan kutyakölyköt talál a vasútállomáson. Megsajnálja, és hazaviszi az állatot. A felesége, Cate nem örül neki, de végül megenyhül, és megengedi, hogy a japán akita kutyus náluk maradjon. A kutya és a professzor között szoros barátság alakul ki. Hacsi minden nap elkíséri őt a vonathoz, este pedig kimegy elé az állomásra. Így megy ez egészen addig, míg egyszer nem érkezik meg a gazdi. A kutya azonban élete végéig hűségesen várta a professzort, minden nap megjelent az állomáson.

Rendező: Lasse Hallström
Főszereplők: Richard Gere, Jason Alexander, Sarah Roemer, Joan Allen, Cary-Hiroyuki Tagawa, Erick Avari
Film: családi filmek
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 42858
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2021.02.14, 12:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével


LESLIE HOWARDhttps://www.ujsagmuzeum.hu/leslie-howard/?fbclid=IwAR2Cj0MLhvRMBhsbO-UV6mnTbRfCBda60dpgEMz17C_GeFVyJx2PQbqwRf4
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 42858
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2021.02.14, 08:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

SZTANKAY ISTVÁN

https://archivum.mtva.hu/stories/Sztankay-palyaja?fbclid=IwAR1yB8TQXrhDPrOHHLQveqdcgGjwArCyHywsEs7a6lY1DTqYyYgYxB5Cm8Y
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tábortűz Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
3 / 5 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.089 másodperc