16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 3 / 18286
Összes látogató: 9
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
6:02:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
6:00:am kutyus :
Jó reggelt!
5:09:am kutyus :
Jó reggelt!..ismét indul egy új hét, a február utolsó hete
6:03:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:28:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
6:59:am kutyus :
Jó reggelt!
7:40:am Etimami :
Szép napot mindenkinek.
5:51:am kutyus :
Jó reggelt!
4:53:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:37:am kutyus :
Jó reggelt!
5:13:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
7:10:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
6:33:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:09:am kutyus :
Jó reggelt!....erős hideg van errefelé
5:58:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Gazlap.hu :: Téma megtekintése - GAZLAP szakácskönyv (76)
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

GAZLAP szakácskönyv (76)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 38, 39, 40  Következő
 
Új téma nyitása   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Tábortűz
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
pili
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jul 27, 2006
Hozzászólások: 14388
Tartózkodási hely: Csömör (Pest megye)

HozzászólásElküldve: 2021.01.16, 17:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Én se .

Csak néhanéhanéhanéha... Imádom. Laughing
_________________
Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.

Pá-pá Gábor
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 42461
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2021.01.16, 17:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

PILIIIIIIIIIIIII


Nem is tudtam, hogy lehet nálatok knédlit kapni!
Bár most már mindegy Sad úgyse ehetem Crying or Very sad Crying or Very sad
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 40889
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2021.01.16, 15:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Idézet:
mindig van igazi brindza,

Knédlit szoktam csinálni magamnak és lefagyasztom szeletelve.
De a brindza... :nyami ,-az jöhetne! yes
És zsemle"gombócot" is e képpen Smile
Sokkal egyszerűbb és szerintem szebb is.
Ez is jól fagyasztható.


_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pili
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jul 27, 2006
Hozzászólások: 14388
Tartózkodási hely: Csömör (Pest megye)

HozzászólásElküldve: 2021.01.16, 14:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszönöm a tanácsokat. Laughing

Ruszlit nálunk is lehet kapni a madarasban szoktunk is venni rendszeresen, van olyan fajta is, amiben még gerinc sincs. Meg végre folyamatosan lehet kapni treszkát, amiért régen szintén Pozsonyba vagy Párkányba kellett menni - egy majonézes-pácolt halas-hagymás salátaszerűség, isteni.

Nekünk itt Csömörön jó dolgunk van, a lakosság egyharmada szlovák eredetű, sok szál köt minket a szomszédokhoz, remdszeresen van a boltban fagyasztott knédli is, amit csak ki kell olvasztani gőz fölött, mindig van igazi brindza, amivel a sztrapacska a legfinomabb, és nagyon jó szlovák sörök a boltokban is, csapolva a rendezvényeken is. (De hol vannak már a rendezvények...
Rolling Eyes Crying or Very sad ) De ez már egy másik téma.
_________________
Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.

Pá-pá Gábor
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 40889
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2021.01.16, 13:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Örülök Pili,hogy halevőtársak lettünk Smile


Nem kell hozzá sok hal,ha csak magadnak csinálod!
Én is csak 3 db-ból készítettem! yes

Kell hagyni állni legalább két vagy három nap!
Egyébként a szomszédoknál (Szlovákia) lehet rendszeresen ruszlit kapni,azt is nagyon szeretem (szeretném) Smile

Ahogy kirántod, kisütöd, rögtön azon forrón tedd a lébe! Smile

Jó étvágyat hozzá,ha elkészíted! Puszi

Én rendszeresen nézem az Ízőrzők című műsort ott idézik fel a múltat és sok ötletet merítek onnan.
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pili
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jul 27, 2006
Hozzászólások: 14388
Tartózkodási hely: Csömör (Pest megye)

HozzászólásElküldve: 2021.01.16, 13:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Jaj, Bau - visszahoztad a gyerekkoromat! Na, ezt a halat megcsinálom.
Én nem vagyok nagy halevő, de ezt még apukám csinálta rendszeresen. Ő a halat is hallal ette volna, a halászléből három-négy tányérral is megevett, ezt csemegének szokta készíteni. Marnírozott halnak hívtuk. Én egyedül ezt az egy halat szerettem, mert féltem a szálkáktól. Na meg a ruszli volt a másik kedvencem, egyrészt az íze miatt, másrészt abban sem volt szálka.

Szóval, ezt most elkészítem, annyira megkívántam, legalább 25 éve nem ettem.

nyali
_________________
Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.

Pá-pá Gábor


Legutóbb pili szerkesztette (2021.01.16, 14:05), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 40889
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2021.01.16, 12:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ma nem volt kedvem főzni, de volt 2 db szafaládém és azt ebédeltem.

Majd holnap lesz húsleves és brassói ,kovászos uborkával.
Valamint készítettem ECETES HALAT Laughing
Ettetek már??
Gyerekkorom kedvence.

https://www.nosalty.hu/recept/ecetes-hal

Akkoriban még nem volt a csillagokban a hal ára.
De horgászásból is hozzálehetett jutni több halhoz.
Olyankor érdemes készíteni.
Mire "átjárja" az ecetes lé, eltűnik belőle a szálka, -lehet enni.
Mennyei. nyali

De a házilag készült olajos hal is finom.
https://www.nosalty.hu/recept/olajos-hal-hazilag
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 13007
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2021.01.15, 22:20    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás, az előzmény idézésével

Drága Bau krumpli ügyben egyetértünk,de sütve isteni finom-el kell ismernem.

A tegnapi cs.pörköltet ettem,a zuram káposztát vett ki magának a mélyhűtőből. Laughing
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 40889
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2021.01.15, 14:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Pili

Köszönöm a hasznos infókat -igazából már körüljártam minden témáját.
Tudtam,hogy nem krumpli,tudtam,hogy más...
Valóban a szénhidrát miatt próbálkozom vele, de ami nem megy,-ne erőltessük Smile
Inkább kevesebb krumplit eszem köretnek,de az legyen krumpli.

Egyébként se nem fehér,se nem narancs színű,-a kettő között van.
Ettem már olyan erős színű sárgát,mint a sütőtök.
No az tényleg nagyon édes volt.

Kutyus!
Nem tudom,érdemes-e a megmaradt kicsi darabot elküldenem,de majd legközelebb küldök,ha hoznak Smile
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 42461
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2021.01.15, 13:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Bau
nyitom az ablakom....küüüüüüüüüüüddd el nyersen Very Happy

Milyen színű batáta, ami a fiadnál termett???
Az se mindegy: a narancssárga a legízletesebb.....a fehér már kevésbé
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pili
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jul 27, 2006
Hozzászólások: 14388
Tartózkodási hely: Csömör (Pest megye)

HozzászólásElküldve: 2021.01.15, 13:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

bau írta:

Ma, paprikás batátát csináltam.... magyarul paprikás krumplit.
Hááát! Mad
Tudjátok inkább maradok az eredetinél!
Nem mondom,hogy nem ehető,de ez bizony semmire sem hasonlít . Mad


Bau - téged idézlek, de másnak is mondom. Wink

Ezekkel a szokatlan nyersanyagokkal az a baj, hogy azt várjátok, hogy ugyanolyan legyen, mint a megszokott, csak egészségesebb.

Elárulok egy titkot: semmilyen batátából készült étel nem lesz olyan, mint ha krumpliból készülne. A kettőnek semmi köze egymáshoz, az alakjuk hasonlósága miatt hívják hasonlóan őket. Még botanikailag sincsenek rokonságban.

Tehát ha krumplipürét akarsz édesburgonyából készíteni, nagyon finom lesz, hamarabb meg is fő, csak ne várd azt, hogy olyan lesz, mint a krumplipüré.

A krumplinak van egy olyan neve, hogy 'földi alma'. Készítenél krumplikompótot, mert az almát nem bírja a gyomrod vagy valamid?

Mikor kissmónikával csináltuk a paleós recepteket a gazos szakácskönyvben, sokszor kaptunk olyan priviket vagy posztokat, hogy "jó, jó, DE..."
Persze! Jó, jó, de a kölestúróval készült túróspalacsinta nem lesz túróspalacsinta, csak hasonlít rá, de MÁS!

Ahogy Kátya írja, a batáta isteni sütve, pont tegnap az volt a második fogás. Még csak meghámozni sem kell, folyó víz alatt jó alaposan megkeféled, felkarikázod, lerakod a tepsibe sütőpapírra, minden karikára egy pici apróra vágott bacon, esetleg egy kis reszelt sajt - MENNYEI!!! És érzed a batáta isteni ízét, nem megy fel a cukrod tőle, pillanatok alatt elkészül, és nincs vele fél konyhányi mosatlan.

Próbáld ki, megéri. Ha nem ízlik, akkor meg el kell engedni.

De én se tudnám jóízűen enni az édeskés paprikásbatátát. Pedig a paprikáskrumplit imádom. Wink
_________________
Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.

Pá-pá Gábor
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 40889
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2021.01.15, 13:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ettem már sütve is, -elmegy kategória számomra.
A gyerekek mondták,hogy csináltak már belőle paprikás krumplit.
azért próbáltam ki Confused
A nagyobbik fiamnál termett a kertben.
Egyébként én nem vennék.
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 42461
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2021.01.15, 12:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Bau
hiába édeskrumpli a neve, nem mindenben lehet fölváltani......sütve isteni! akár karikára, akár hasábokra vágva


Ma a frankfurti leves után tökfőzeléket ettem 2 tükörtojással
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 40889
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2021.01.15, 10:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Idézet:
nekem nem szokott ilyen szép lenni


Nem a szépség a lényeg piszkál
Jó legyen! írás Tan
Majd ha már Te is a 100.-at csinálod,akkor szép lesz! Smile
Én még nyersen felkockázom a tetejére valót és úgy sütöm.
Sok múlik rajta Smile

Ma, paprikás batátát csináltam.... magyarul paprikás krumplit.
Hááát! Mad
Tudjátok inkább maradok az eredetinél!
Nem mondom,hogy nem ehető,de ez bizony semmire sem hasonlít . Mad
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 42461
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2021.01.15, 06:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Bau
csodásak a krémeseid, gratulálok!


Pili
ha valaki ilyesmi főzésére adja a fejét, számolnia kell a szakáll-növesztéssel Laughing Laughing Laughing
Amikor rántott borjúlábat csináltam, vagy 6 órán keresztül kellett fokhagymás, sós vízben főzni, hogy kellően puha legyen
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Tábortűz Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 38, 39, 40  Következő
10 / 40 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.112 másodperc