Csak néhanéhanéhanéha... Imádom. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42461 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2021.01.16, 17:08 Hozzászólás témája:
PILIIIIIIIIIIIII
Nem is tudtam, hogy lehet nálatok knédlit kapni!
Bár most már mindegy úgyse ehetem _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40889 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2021.01.16, 15:25 Hozzászólás témája:
Idézet:
mindig van igazi brindza,
Knédlit szoktam csinálni magamnak és lefagyasztom szeletelve.
De a brindza... :nyami ,-az jöhetne!
És zsemle"gombócot" is e képpen
Sokkal egyszerűbb és szerintem szebb is.
Ez is jól fagyasztható.
_________________
Ruszlit nálunk is lehet kapni a madarasban szoktunk is venni rendszeresen, van olyan fajta is, amiben még gerinc sincs. Meg végre folyamatosan lehet kapni treszkát, amiért régen szintén Pozsonyba vagy Párkányba kellett menni - egy majonézes-pácolt halas-hagymás salátaszerűség, isteni.
Nekünk itt Csömörön jó dolgunk van, a lakosság egyharmada szlovák eredetű, sok szál köt minket a szomszédokhoz, remdszeresen van a boltban fagyasztott knédli is, amit csak ki kell olvasztani gőz fölött, mindig van igazi brindza, amivel a sztrapacska a legfinomabb, és nagyon jó szlovák sörök a boltokban is, csapolva a rendezvényeken is. (De hol vannak már a rendezvények...
) De ez már egy másik téma. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40889 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2021.01.16, 13:54 Hozzászólás témája:
Örülök Pili,hogy halevőtársak lettünk
Nem kell hozzá sok hal,ha csak magadnak csinálod!
Én is csak 3 db-ból készítettem!
Kell hagyni állni legalább két vagy három nap!
Egyébként a szomszédoknál (Szlovákia) lehet rendszeresen ruszlit kapni,azt is nagyon szeretem (szeretném)
Ahogy kirántod, kisütöd, rögtön azon forrón tedd a lébe!
Jó étvágyat hozzá,ha elkészíted!
Én rendszeresen nézem az Ízőrzők című műsort ott idézik fel a múltat és sok ötletet merítek onnan. _________________
Jaj, Bau - visszahoztad a gyerekkoromat! Na, ezt a halat megcsinálom.
Én nem vagyok nagy halevő, de ezt még apukám csinálta rendszeresen. Ő a halat is hallal ette volna, a halászléből három-négy tányérral is megevett, ezt csemegének szokta készíteni. Marnírozott halnak hívtuk. Én egyedül ezt az egy halat szerettem, mert féltem a szálkáktól. Na meg a ruszli volt a másik kedvencem, egyrészt az íze miatt, másrészt abban sem volt szálka.
Szóval, ezt most elkészítem, annyira megkívántam, legalább 25 éve nem ettem.
_________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Gábor
Legutóbb pili szerkesztette (2021.01.16, 14:05), összesen 1 alkalommal
Akkoriban még nem volt a csillagokban a hal ára.
De horgászásból is hozzálehetett jutni több halhoz.
Olyankor érdemes készíteni.
Mire "átjárja" az ecetes lé, eltűnik belőle a szálka, -lehet enni.
Mennyei.
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40889 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2021.01.15, 14:15 Hozzászólás témája:
Pili
Köszönöm a hasznos infókat -igazából már körüljártam minden témáját.
Tudtam,hogy nem krumpli,tudtam,hogy más...
Valóban a szénhidrát miatt próbálkozom vele, de ami nem megy,-ne erőltessük
Inkább kevesebb krumplit eszem köretnek,de az legyen krumpli.
Egyébként se nem fehér,se nem narancs színű,-a kettő között van.
Ettem már olyan erős színű sárgát,mint a sütőtök.
No az tényleg nagyon édes volt.
Kutyus!
Nem tudom,érdemes-e a megmaradt kicsi darabot elküldenem,de majd legközelebb küldök,ha hoznak _________________
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42461 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2021.01.15, 13:55 Hozzászólás témája:
Bau
nyitom az ablakom....küüüüüüüüüüüddd el nyersen
Milyen színű batáta, ami a fiadnál termett???
Az se mindegy: a narancssárga a legízletesebb.....a fehér már kevésbé _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Ma, paprikás batátát csináltam.... magyarul paprikás krumplit.
Hááát!
Tudjátok inkább maradok az eredetinél!
Nem mondom,hogy nem ehető,de ez bizony semmire sem hasonlít .
Bau - téged idézlek, de másnak is mondom.
Ezekkel a szokatlan nyersanyagokkal az a baj, hogy azt várjátok, hogy ugyanolyan legyen, mint a megszokott, csak egészségesebb.
Elárulok egy titkot: semmilyen batátából készült étel nem lesz olyan, mint ha krumpliból készülne. A kettőnek semmi köze egymáshoz, az alakjuk hasonlósága miatt hívják hasonlóan őket. Még botanikailag sincsenek rokonságban.
Tehát ha krumplipürét akarsz édesburgonyából készíteni, nagyon finom lesz, hamarabb meg is fő, csak ne várd azt, hogy olyan lesz, mint a krumplipüré.
A krumplinak van egy olyan neve, hogy 'földi alma'. Készítenél krumplikompótot, mert az almát nem bírja a gyomrod vagy valamid?
Mikor kissmónikával csináltuk a paleós recepteket a gazos szakácskönyvben, sokszor kaptunk olyan priviket vagy posztokat, hogy "jó, jó, DE..."
Persze! Jó, jó, de a kölestúróval készült túróspalacsinta nem lesz túróspalacsinta, csak hasonlít rá, de MÁS!
Ahogy Kátya írja, a batáta isteni sütve, pont tegnap az volt a második fogás. Még csak meghámozni sem kell, folyó víz alatt jó alaposan megkeféled, felkarikázod, lerakod a tepsibe sütőpapírra, minden karikára egy pici apróra vágott bacon, esetleg egy kis reszelt sajt - MENNYEI!!! És érzed a batáta isteni ízét, nem megy fel a cukrod tőle, pillanatok alatt elkészül, és nincs vele fél konyhányi mosatlan.
Próbáld ki, megéri. Ha nem ízlik, akkor meg el kell engedni.
De én se tudnám jóízűen enni az édeskés paprikásbatátát. Pedig a paprikáskrumplit imádom. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40889 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2021.01.15, 13:03 Hozzászólás témája:
Ettem már sütve is, -elmegy kategória számomra.
A gyerekek mondták,hogy csináltak már belőle paprikás krumplit.
azért próbáltam ki
A nagyobbik fiamnál termett a kertben.
Egyébként én nem vennék. _________________
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40889 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2021.01.15, 10:54 Hozzászólás témája:
Idézet:
nekem nem szokott ilyen szép lenni
Nem a szépség a lényeg
Jó legyen!
Majd ha már Te is a 100.-at csinálod,akkor szép lesz!
Én még nyersen felkockázom a tetejére valót és úgy sütöm.
Sok múlik rajta
Ma, paprikás batátát csináltam.... magyarul paprikás krumplit.
Hááát!
Tudjátok inkább maradok az eredetinél!
Nem mondom,hogy nem ehető,de ez bizony semmire sem hasonlít . _________________
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42461 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2021.01.15, 06:06 Hozzászólás témája:
Bau
csodásak a krémeseid, gratulálok!
Pili
ha valaki ilyesmi főzésére adja a fejét, számolnia kell a szakáll-növesztéssel
Amikor rántott borjúlábat csináltam, vagy 6 órán keresztül kellett fokhagymás, sós vízben főzni, hogy kellően puha legyen _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban