Csatlakozott: Jan 21, 2008 Hozzászólások: 12802 Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre
Elküldve: 2021.01.12, 19:16 Hozzászólás témája:
bau írta:
...Szécsike kiflit küggyél...
Ronda alak vagyok,de nem kűűűdök,viszont bármikor szivesen látlak. /de jó is lenne /
Most dagasztottam be 1 kg.lisztből -mert ez hidegen kelős- reggel esek neki.
Ma túrós csuszát csináltam a tojásleves után. Jaaa,meg kandírozott narancshéjat. Már egész ügyesen hasznosítom a facsart zöldség-gyümölcs vitamin bombánk hulladékát. Szárított zöldséggel /répa,gyökér,karalábé,zeller/ már elláttam a baráti körömet,családtagokat és nekem is van megfelelő mennyiségű. Ezután megy majd a muskátlis ládákba....
Van szárított narancshéjam,citromhéjam és most majd lesz kandírozott narancshéjam is.
Kutyus nagyon gusztát csináltál,de lehet hogy nekem száraz lenne. Így nem kérek!
Csatlakozott: Jan 21, 2008 Hozzászólások: 12802 Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre
Elküldve: 2021.01.11, 19:49 Hozzászólás témája:
bau írta:
...Szerintem sóóóós!
Jól gondolom Szécsike? ....
Igen,sóóós!. Szerdán a lánykám jön a disznóságokért, úgyhogy ismét kifli sütés a fijjjúknak.
Mai hamika sz.babfőzelék a zuramnak,magamnak húslevest vettem ki. Mire kiolvadt,láttam hogy ez csak lé. Megittam.
Ha dóóógom van,lusta vagyok még kajálni is.
Hogy örülne a mérlegem,ha folyamatosan betakarna a munka.
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40648 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2021.01.10, 10:58 Hozzászólás témája:
Idézet:
a pasik milyen édesszájúak
Én nem gondolom,hogy az a "bizonyos kifli" édes...
Szerintem sóóóós!
Jól gondolom Szécsike?
Én ,-mostanában nem fogok sütni, csak a születés napra,-krémes van betervezve,mert sok fehérjém lapul a fagyóban.
El kell használnom.
Megcsináltam a rakott brokkolit.
Kutyus!
Szerintem nyugodtan állj neki, egy normál méretű brokkoliból kijön kb 3 személyes adag.
Te magadnak, elég lehet a fele és a másik feléből még leves is jut!
Úgyhogy ha így vesszük,nem is olyan drága. _________________
Hú!
Tudjátok ti, mennyire sok idő a főzőcskézés, sütögetés?
Szerintem fogalmatok sincs! Akkor tudnátok meg, ha pár napig valaki más tenné ezt meg.
Én ezt mostanában megismertem. Karácsony előtt óta nem sokat főztem és nem sütöttem. Nem tudom, mi történt, a lányom elkezdett főzőcskézni és sütögetni. Már éppen forrongtam magamban, hogy jó jó, hogy örökké el van rendelve a túlóra, de azért besegíthetne. És nemcsak azokat a falnakmenősdiétásokat főzi, hanem ehetőeket is. Időnként a férjem is kotyvaszt "magának", amilyet szokott: sós, zsíros, csíp, számomra ehetetlen.
Meglepetésemre tegnap a lányom rakott krumplit készített és egy diós sütit is sütött. Még van egy adag kifejtő bableves és 4 adag sárgarépa főzelék, ezeket én főztem. Ez utóbbi vagy az én gyomromba vándorol vagy a kutyáknak. Merthogy mindenki elmondja, hogy milyen egészséges, tehát csak egyem. Meg sem kóstolták! Egy kis mézzel ízesítettem, még citromlé és fahéj is van benne, nekem felséges. Sajnos, képtelen vagyok keveset főzni. 5 db nagy sárgarépa az alapanyag. Most sütöttem hozzá bundáskenyeret, a lányom most eszi kajszilekvárral.
Lényeg: hogy mivel ebben a két hétben inkább csak mosogattam, rengeteg időt tudtam a könyvelésre fordítani. Na és megírtam visszafelé azt a sok számlát, amik benne voltak az ÁFA-bevallásban és az eredményben, csak éppen a számlákat nem volt időm megírni. Ezek a családon belüli számlázások voltak, a számlatömbben kihagytam a lyukakat nekik. Ma már ezt nem lehet megtenni, mert szinte rögtön adatot kell róla szolgáltatni.
Jó érzés, hogy ez kész van és ezt csak nyugisabb időben lehetett megtenni, amikor nem jön senki, nem csörög a telefon, mert nagy koncentrációt igényel visszafelé dolgozni és nem lehet hibázni, mert nincs helyette másik számlasorszám. Csakhogy elfelejthetem! Akkora kő esett le!
Most az ÁFA-bevallásra gyúrok, jól haladok.
Inkább csak mosogatok mostanában.
A lányom lassan, de biztosan halad a spájz takarításával. Ez hatalmas macera! Ebben annyira veszek részt, hogy egy-egy polcnyi cuccot elmosogatok.
Mára terveztem, de asszem elnapolom a túrós- és lekváros batyu sütését. Hadd fogyjon, ami van, mert akkor az újat eszik.
A férjem egy barátjánál járt, hozott mangalica+bivaly szalámit. Még nem kóstoltam, de biztosan kedvemre való lesz. És hatalmas vastag szalonnát.
Az ünnepek alatti sütizés megtette hatását, a súlygyarapodásom kb. 3 kiló. Na, ezt gyorsan le kellett adni, mert a melós dzsekimet nem tudtam a hasamon összakapcsolni ill. kikapcsolódott. Tegnap már rendben volt, de még nem teljesen fogytam vissza.
Már nézegettem, hogy az unokáimhoz be kellene állni kocogni, mert ők rendszeresen kocognak itt a téren körbe.
Csak valószínűleg három kör után kidőlnék és ezzel aligha inspirálnám őket. Mert ők a vírus óta kocognak és egyre többet. Nyáron volt, hogy naponta kétszer is.
Egyedül is kocoghatnék, de a lustaság könnyebben győzedelmeskedik. Akkor legalább gyalogolnom kellene, azzal erősíteni az izületeimet.
De most úgy van, hogy a tisztaság félegészség. A lustaság is félegészség. Tehát én teljesen egészséges vagyok.
Kb.45 percet volt itt,a hamikát is be kellett csomagolnom neki,de a kiflit nyomta be ezerrel a szájkosár mögé.
Ha a gyerkőceim jönnek,nincs az a mennyiségű kifli ami el ne fogyna. /elvitellel együtt/ És főleg a fiúk!
Már a legkisebb is úgy ment ki a teraszra /még jó idő volt/ hogy a hóna alá csapta az ibriket. A zuram a Bravóós 3:1-bent issza,annak a doboza egy átlátszó műanyag,abban tárolom.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban