3 galamb állandó vendégem,de már látni néhány cinegét is. Éveken át egy galambpár kosztosom volt,később csak egy,most meg az "özvegyen maradt" betársult egy párhoz.
Egy szajkót szinte naponta látok az ágon,nemtom mivel táplálkozik,de valamit csipeget! A kutyatáphoz már nem férhet hozzá,az asztalon téli takaró van és alatta van a száraz táp.
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 41189 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2020.12.21, 14:24 Hozzászólás témája:
Nálam a tengelicek járnak,-látom a nyomaikat
Jókora szemetet csinálnak,mert beülnek az etetőbe és "szotyiznak, köpködnek"
Néhány cinege és persze a galambok.
Mostanában mást nem látok
Pedig nagyon szeretem a meggyvágót, az őszapót, de ezek csak nagy havas hidegekben jönnek. _________________
Csatlakozott: Nov 08, 2008 Hozzászólások: 2174 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
Elküldve: 2020.12.21, 14:07 Hozzászólás témája:
Capsella!
Tudom, hogy még találnak élelmet a madarak, csak nagyon hiányoznak.
Átkutatják a fákat, bokrokat, láttam cinkét még az avar alatt is keresgélni.
Kb. 40 éve gondoskodom róluk, télen különböző eleségekkel, ívóvíz mindig van előttük. Nyáron több helyre is teszek friss vizet, hogy tudjanak fürödni is.
Nagyon szeretem őket
Ma volt egy kis forgalom. Megjelent egy szajkó, a napraforgót szemezgette. Egy kis ökörszem a teraszon átkutatott minden zugot, nagyon aranyos volt.
A sárgabarack fát alaposan átvizsgálta egy harkály, úgy láttam talált is pár jó falatot. _________________ Margó
Csatlakozott: Jan 16, 2012 Hozzászólások: 2266 Tartózkodási hely: Eger
Elküldve: 2020.12.18, 15:09 Hozzászólás témája: Vendégeink a kertben
Még nincs hideg, találnak élelmet, azért nem jönnek.
De nem is kell őket elkényeztetni, jobb, ha ők gondoskodnak magukról, mert ha valamilyen ok miatt szünetel az emberi gondoskodás, kiszolgáltatottak lesznek. Mert elszoknak attól, hogy gondoskodjanak magukról.
Vagy ha etetjük őket, akkor télen folyamatosan kell.
Tehát most is vannak madarak, csak még jól elvannak.
Csatlakozott: Nov 08, 2008 Hozzászólások: 2174 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
Elküldve: 2020.12.18, 14:20 Hozzászólás témája:
Sajnos nagyon kevés madár jár - a gerléket kivéve - az etetőre. Néha egy-egy cinke, két-három fekete rigó.
Ma kedveskedtem a cinkéknek Tegnap délután diót törtem, és a törmeléket összegyúrtam sótlan vajjal, hálóba tettem, és kiakasztottam egyet a szőlő lugasra /hogy lássam is őket/, másikat a hátsó kertbe a szilvafára. Remélem megörülnek neki, és gyakrabban jönnek _________________ Margó
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42863 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.12.16, 05:16 Hozzászólás témája:
Igen, nehezen szokják meg az új helyet.........főként, ha megítélésük szerint számukra veszélyes helyen van
Az a lényeg, hogy visszataláltak _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
A férjem áthelyezte az évekig ugyanott lévő etetőt. Konyhaablak alatt telekhatáron volt,de kellett a hely. Tegnap jöttek a cinkék,őszapók és a szomszéd fügefáján tárgyalták meg,hogy hiányzik az etető és ők szivesen ennének. Ezek szerint a terasz mellett nem tetszett nekik,messzebb volt a fa.Ma visszatette!! Igaz,csak úgy sikerült hogy ülve nem látom őket a konyhából,de nem lényeg,csak hamikázzanak. tök jó volt mert kajálás közben is tudtam mozizni.
A rigók olyan merészek,hogy az ablak két oldalán kb.1 m-re vagyunk egymástól,de nem zavarja őket a kajálásban még a mozgásom sem.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42863 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.12.14, 05:12 Hozzászólás témája:
Nálunk csak reggelente hallok néhány madárhangot.........etetőre egyáltalán nem jönnek _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban