Csatlakozott: Jan 21, 2008 Hozzászólások: 13234 Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre
Elküldve: 2020.12.01, 19:35 Hozzászólás témája:
bau írta:
Isten éltesse az ifjakat!
Őrület,hogy mennyit dolgozol indig ...
Köszönöm szépen a nevükbe!
Aranyos vagy,de ez szabadon választott.
A gond azzal van,hogy a betervezett feladatokat a 10 évvel ezelőtti magamhoz mérem,aztán kapkodom a talpam,amit viszont utálok.
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 41141 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2020.12.01, 18:24 Hozzászólás témája:
Isten éltesse az ifjakat!
Őrület,hogy mennyit dolgozol indig
Örülök,hogy ízlik a saslik,- a szomszédasszonyomnak nem jött be...
Bár csodálkoztam is,hogy egyáltalán kipróbálta,mert alapból nem szereti az ALMÁT SE!
Én a héten kétszer főztem paradicsomos káposztát!
Hét elején magamnak,most meg a gyerekeknek.
Örömmel vittek,mert látástól mikulásiig dolgoznak. _________________
Capsella irígyellek a kacsákért,én is nagyon kacsás vagyok! /a liba,pulyka elbújhat mellette/
Kacsára gyerekkoromból emlékszem hogy tartottak a szüleim,/anyukám tömte/ pulykát viszont még felnőtt koromban is. A pulyka pucolás nálam mindig pálinkával kezdődött,aztán azzal folytatódott. Mire végeztünk a 10 pulykával elfogyott a fél liter. Ha már kimult nem zavart,de a kivégzése nem ecccerű feladat volt.
Ma nagykanállal főztem,jött a fiunk és a lányunk./család nélkül/
Most tesztelték mindkettejüket,így "kirohantak".
Frankfurti levest főztem, Bau almás saslikját áfonyás rizzsel a lányomnak,rántott cs.mellet sült krumplival a fiamnak.
Sütöttem krumplis pogácsát,sajtos kiflit és almás pitét.
Hál'Istennek minden jól sikerült és most vittek is boldogan,nem úgy mint mikor gyakrabban jönnek.
Basszus farkafelvágva lettem kész 2-re,pedig tegnap előre dolgoztam mikor mondták hogy jönnek. Jó lett volna
picinyét összeborulni,de ez most elmaradt. A fiamnak 28.-án volt a szülinapja,a lányomnak 12.-én lesz a névnapja.
Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14454 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2020.12.01, 17:07 Hozzászólás témája:
Bau kedves köszönöm az infot.
Péksuliba ugyse jártam majd végig olvasom mert szeretnék én is jobbakat és szebbeket sütni. _________________
Legyetek vidámak.
A nevetés a legjobb orvosság.
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 41141 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2020.12.01, 14:53 Hozzászólás témája:
Emmylie
A kenyér kovásszal készült.
Hosszadalmas folyamat.
Már tegnap este kezdődött!
Este "meg kell etetni" az érlelt kovászt,és hagyni "dolgozni!
Majd reggel fokozatosan adagolom hozzá a többi anyagot.
Közben többször pihen.
Kacsasütő jénaiban sütöm.
Elküldve: 2020.12.01, 14:33 Hozzászólás témája:
Igen én emlékszem ezekre a mézes "pofikákra" ügyes vagy
A kenyér nagyon jol néz ki és biztosan finom is.
milyen recept után készült? _________________
Legyetek vidámak.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42823 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.12.01, 06:11 Hozzászólás témája:
Capsella
Nem értem én se a mai gyerekeket......csak a bóóóti vacakságok, azok a jók, meg a készételek brrrr
Nekem nagy bánatom, hogy az az asszony, aki volt a piacon,és saját csirkéit, disznóságait hozta, az első korona alkalmával abbahagyta a termelést és ide járást. Igaz, érthető, hiszen 82 éves már
Mástól nem merek maszek állatot venni, nem tudom, hogy neveli, mivel eteti
--------------------------------------
Tegnap főztem borsó levest, utána fajitas-t ettem.
Ma a leves után a fajitas maradéka rizzsel lesz _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Szécsike!
Sokat vagy eszembe! A savanyú káposztámnak nagy sikere van, gyakran esszük. Korábban rántottához még sosem ettem, de kiváló, ma reggel így ettük.
A lányom ritkán főz, de ha főz, nem egyezteti velem előre. Ha néha mégis egyeztet, akkor meg nem ér rá megfőzni és napokkal később főzi meg, ha már megvan az alapanyag, de gyakoribb, hogy elunom, és megkérdezem, hogy nem lenne jobb, ha én fakítanék belőle valamit.
A hét közepén rakott kelt akart csinálni, de nem ért rá. Ezért hirtelenjében folyton kellett valamit főznöm, mert nem főzte meg a rakott kelt.
Szombaton két gácsért vágtunk dél körül, este végeztem velük.
Vasárnap a lányom elkészítette a rakott kelt, nagyon finom lett. Még volt/van karfiol leves, rizsfelfújt, tökös-mákos rétes. Erre a zember csalódott volt tegnap, hogy nem főztem kacsás kását. Mondtam, semmit nem főzök, amíg a főtt ételek el nem fogynak. Ma megint reklamált, hogy akkor foghatok a kacsához. Mondtam, a régi kijelentésemhez tartom magam. Tegnap szajmókával tömte magát, ma kolbásszal. Abban ugye semmi zöldség. Most azt hiszi, hogy holnap fogom elkészíteni. Hát nem! A vér-májat elkészítem, de a többit nem. A kacsák kb. 5 kilón felüliek voltak. Amikor perzseltem őket a gáztűzhely fölött, alig bírtam tartani, hogy rendben menjen. Úgyhogy a hús nagy részét lefagyasztom.
Ezek a kacsák fantasztikusak!
Két tojót és egy gácsért kapott a férjem tavaly télen, berakta őket a tyúkokhoz, ami ugye nagyon nem helyes. De nem lett semmi baj. A két tojó tojogatott, a tojásokat hazahozta, hogy ne fázzanak meg, megmaradjon a csíraképességük. Amikor én márciusban kimentem, láttam, hogy a két kacsa már tépkedi a pelyhet, vagyis megkotlanak hamarosan, készítik a fészket. Tehát több tojást nem szabad elhozni, sőt, kellett volna visszavinni. De nem lett. Így összesen már csak 11 db tojást tojtak az egy fészekbe, amin ketten ültek. A fészket felváltva hagyták el enni, üríteni. Idejében kikelt a 11 tojásból a 11 kiskacsa. Gyönyörűek, egészségesek voltak. Amikor az utolsó is kikelt, még vártak egy kicsit a tojók és napsütésben kivezették a kacsákat. Egy tojó elől, egy hátul. Vettünk nekik kukoricadarát, de pár nap múlva már a tyúkok tojótápját ették szívesebben, így az maradt nekik a továbbiakban és legelő a nagy kertjükben. Csodásan nőttek. 6 gácsér lett, ők nagyon nagyok. Az őszön már kaptak kukoricát, búzát is. Így szép sárga a bőrük. Viszont ez kettő hatalmas, de nem tudok hájat kisütni, mert annyi hájuk nincs. Ezek fehér színűek, gyönyörű a tolluk, ezért külön téptem az aprótollat a kidobandó hosszú tolltól, na és hogy nehogy unatkozzak.
Vannak tarka gácsérok is, azok még nagyobbak.
Nagyon nehéz a kacsát pucolni, de én annyira el vagyok ájulva ezektől az életre való jószágoktól, hogy én szeretném, ha jövőre az összes tojó megmaradna, tojna, kotlana, keltene. És akkor már nyáron lehetne vágni a gácsérokat. Elég nagy a kertjük, legelhetnek és az én kertemből is dobhatunk be gazt és máshonnan is. És még ott lenne nekik a régebbi disznóskert és a régi ménnek, Charonnak a kertje is.
Rá kellene szoktatni az unokáimat, hogy ezt egyék! Borzasztó! Ott olyan húst nem esznek, amiben csont van. Tehát olyan, hogy csirkecomb, nem jó, még a miénk sem, de a mi disznónk se kellett, mert csont van benne. A combból lekanyarítottak tavaly, a többi nem kellett.
Ők hurkát nem esznek, mert belsőség.
És a hülye gyerekem beállt ebbe a sorba! Csirkemell, darált hús, halrudacska, piza, amit lehet rendelve, készen!
És tehetetlenek vagyunk! Mert munka van a főzéssel, a csontossal több, sőt, még az evésével is, mondják ők.
A gyerekek még a kolbászt sem eszik meg, azt, ami a mi disznóinkból készült. Kolbászt sosem vesznek. Mert vörös hús!
Szerintem a szülőket két hónapos éhkoppra kellene állítani, utána ad libitum kenyérhéj és főtt krumpli.
Néha azon csodálkozom, hogy hogy lehet, hogy a gyerekek egészségesek.
Bolond egy kitekeredett világ! De most még nem is találkozhatunk, a kicsi nem jár óvodába a covid miatt bezárták az óvodát, gyerekek, óvónő, dajka covidosok. Így hiába vannak itt a szomszédban, muszáj betartani a távolságot. Már úgy várom, hogy megölelhessem őket! Hogy újra süssünk-főzzünk együtt!
Emmylie nagyon szépek! Én egyszer próbálkoztam egy házikóval az unokámmal, háááát, nem mi lettünk az aranyérmesek de legalább jó buli volt. Egyébként minden mézessel haragba vagyok. Ill.ő van velem haragba.
A változatosság kedvéért ma is káposzta volt a hamika. Tegnap az Anikóét,ma az Ágikáét ettük. Véletlenül mindkét lány káposztát főzött.
Elküldve: 2020.11.30, 13:31 Hozzászólás témája:
Én sose probálkoztam mézessel azért is örülök hogy a lányom az unokákkal megprobálta.
Én is csak igy alátom sajnos mivel nem otthon hanem a faluban vagyok.
Szivesen megkostoltam volna én is de gondolom az ovodában a gyerekeknek fog izleni. _________________
Legyetek vidámak.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban