Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42461 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.12.02, 06:09 Hozzászólás témája:
Szécsike
ez tényleg fantasztikus......jó lenne, ha több ilyen munkahely lenne az országban _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Jan 16, 2012 Hozzászólások: 2247 Tartózkodási hely: Eger
Elküldve: 2020.12.01, 20:14 Hozzászólás témája: Írj bármilyen témáról
Szécsike! Ez fantasztikus! Mármint a 2. munkahely köszöntője.
Nekünk a családban nagy szerencsénk volt.
Mi már nyugdíjasok vagyunk.
A lányom és a menyem ugyanazon munkahelyen dolgoznak (állami), de itthonról. Megmaradt az állásuk, sőt, a lányomnak nagyon sok túlóra van elrendelve.
A fiam, mint már többször íratm, a pofája miatt elbocsátottam másfél éve. Itt van a Boschnak egy leánycége, annál "karreiert épít" az ő stílusában, vagyis a futószalagon pneumatikus munkahengereket szerel 3 műszakban. Amikor éjszakás, után duplája a feje, úgy be van dagadva és hót zombi. Nem bírta sose az éjszakázást, ki van tőle. De mindenki úgy rontja el az életét, ahogy tudja. Minden szülő elunná, hogy több, mint tíz évig hallgassa a hülye gyerekétől, hogy ti szánalmas lúzerek vagytok, egész életetekben nem tudtatok egyebet, mint keményen dolgozni.
De nem úgy látom, hogy ő játszva keresne kenyeret. Az meg nagy kérdés, hogy meddig fogja ezet a munkát bírni?
Az én famíliámban egy családapap vesztette el az állását a covid miatt, de mire letelt a munkanélküli, ugyanabban a profilban talált munkát, csak másik városban. Bíznak benne, ha egyszer majd újra minden rendben működik, akkor újra tud a szülővárosában munkát találni.
Szálloda- és vendéglátóiparban nem dolgozik senki sem a családból. Azaz nem így van, mert a pesten élő unokahúg szállodában dolgozott és nagy gyorsan elvesztetet az állását, de talált is másikat, teljesen más tevékenységi körben, amit még szeret is.
Most nagy vesztesek azok a családok, ahol mindketten a vesztes profilban dolgoztak.
Bár meg kell mondjam, aki nagyon akar, talál munkát. Enni kell, kereset kell, nem kell olyan válogatósnak lenni. Régi közhely, jobb munkahely nincs, csak másik munkahely. Ha ez nem is teljesen igaz, a mai helyzetben tényleg kevésbé kell válogatni. A mi időnkben is volt, hogy néha átmenetileg meg kellett alkudni valami miatt és be kellett érni valamilyen kevésbé megfelelő munkahellyel.
A fiam tavasszal munkanélküli lett, /reptér/ így munkahely után kellett néznie.
Egy orvosi műszereket gyártó céghez vették fel. Hurrá,van munkahelye.
Tegnap mikor bement,egy lapot talált az asztalán,amin a cég vezetősége boldog születésnapot kívánt és reményüket fejezték ki,hogy még sok alkalommal felköszönthetik.
Végül is - nekünk már mindegy lehetne, de még nem tervezek kihalni. Marad a bölcs közömbösség... _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Elküldve: 2020.11.26, 05:59 Hozzászólás témája:
Bojti
biztos vannak/lesznek ma is - csak azok már nem számunkra lesznek legendák, hanem az utódoknak _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Sorra elmennek a kortárs legandáink.
Vannak újak? Vagy már nincs szükség legendákra? _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
A mai napi jelmondat lehetne ez: Örülj amíg örülhetsz.
Édesanyám jól van. Holnap viszek neki csomagot. Abban a legfontosabb a savanyú káposztás zacsi. Esküszik rá, hogy az jót tesz neki. _________________
Elküldve: 2020.11.18, 06:06 Hozzászólás témája:
Hűűű, Szécsike
Ez valóba ígéretesen hangzik!!!
De jó is lenne, ha mindenféle presztizs-kérdések nem akadályoznák a megvalósulását _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Sajnos Kutyussal értek egyet.... Szerintem /nem tudom/ ez egy hirtelenjében összehozott vakcina,aminek a mellékhatása később jelentkezhet és a rosseb se tudja az mi lesz.
Az ilyen oltóanyagok bevizsgálása/tesztje éveket vesz igénybe,de most ugye sietni kell....
Az alábbiakról viszont szivesen olvasok,hátha... Tegnap egy amerikában élő magyar tudósnőről is olvastam /most nem találom/ aki szintén évek óta ezen dolgozik.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban