Ez már a szocializmusban is úgy volt, hogy a budapesti piacok olcsóbbak, mint a vidékiek.
És vannak olyan vidéki piacok, amik kiugróan magasak, köszönhetően az idegenforgalomban. Ilyen Eger is. Nyáron az egri piaci árak vetekednek a Balaton-környéki árakkal.
Az igazság az, hogy az itteni kereskedők is Pestről a nagybaniról hozzák az árut. Itt igazi őstermelői értékesítés alig van.
De van olyan, hogy valamelyyik nagy áruházban akciósan megveszi az őstermelő a mosott petrezselymet, sárgarépát és utána a piacon árulja saját termékként, csak drágábban. Ugyanígy, az akciós virágok is egyszerre vevőre találnak és egy óra múlva a piacon árulják. Címke le, és saját. Van őstermelői igazolvány, abban a zöldségnövények, dísznövények fel vannak sorolva. A mennyiség alapján el lehetne csípni őket, de erre aligha van kapacitása a NÉBIH-nek és a NAV-nak.
Budapest-biocitrom-magyar termékként. Lehetséges, mert a Duna-Tisza közén termeszt egy család fóliában citromot, ha jól emlékszem Szakállas vagy Szőrös a neve a családfőnek. Láttam videóikat, nem semmi, amit csinálnak. Szívesen ennék olyan citromot!
Amikor volt citromfácskám, az a két darab, amit termett, annyira finom volt!
De lakásban citromfát tartani keserves dolog.
Bauka esetleg menj fel a marketplace-re,ott találsz jóval olcsóbban.
Keresztlányomnak,Öcsinek sok mindent vásárolok ha megyek Sopronba. Egyik alkalommal nem vittem magammal kávét /szoktam,mert nem kávéznak/ és a 350-ft.-os 3:1 ben kávét /piacos ár/650 -ért kaptam. Ott tényleg csillagászatiak az árak!
Ha tehetik,nagyobb bevásárlásra átmennek a határ másik oldalára.
Ma folytattuk a tegnap abbamaradt halászlé,túróscsusza kombó fogyasztását. /jutott a mélyhűtőbe is/
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40887 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2020.11.15, 14:34 Hozzászólás témája:
Idézet:
Nem, Bau... Nem Pesten. A Bosnyákon,
Én eddig úgy tudtam,hogy a Bosnyák is Pesten van
Tudom,hogy nagyobb ott a választék,de azért az mégis csak túlzás,hogy feleannyiba kerül.
Szécsike is gyakran említi,hogy mennyivel olcsóbban vásárol mint pl én. (a tecsóban) _________________
Nem, Bau... Nem Pesten. A Bosnyákon, ahova Kátya jár. Nálunk a madarasban 3800, de környékbeli boltokban láttam 4200-ért is. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Elküldve: 2020.11.15, 11:54 Hozzászólás témája:
Idézet:
A piacon 2800-3000-ért kapni..
PESTEN!
Erre szoktam mondani,hogy biztosan ott termelik...
Sosem értettem,miért olcsóbb minden a fővárosban,mint vidéken,-ahol terem.
Nem vettem csak fél kilót,mert egy kevés maradékom van még,-spóroltam vele.
Az elég lesz a bejglikbe.
Minden évben 6 rúd készül.
a mai ebéd:fokhagymás pecsenye , krumplipüré,csípős almapaprika
Főztem húsos káposztát és megsült a dubarry is.
Pár napig nem akarom a konyhát látni,-más dolgom lesz... _________________
Igazán nincs mit, nagyon szívesen. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42461 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.11.15, 07:22 Hozzászólás témája:
BAu
az rémes drága!
A piacon 2800-3000-ért kapni......persze van ahol drágábban adják ott is
Én vettem 6 kiló vágott káposztát, ma elteszem 2 üvegbe - savanyítani
Tavasszal csináltam, nagyon finom volt
Ha készen lesz összerakom 1 üvegbe, lezárom és a kamra kövén remekül eláll
Vettem disznótorost tegnap....túl nagy adag lett. Megsütöm ma, az lesz az ebéd.....és a felét lefagyasztom
Van még mellé maradék rizsem, és a tegnap főzött paradicsomleves is _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Elküldve: 2020.11.14, 13:24 Hozzászólás témája:
Nna!
Jó,hogy tegnap "annyit főztem"
Így legalább volt egy kis maradékom mára,mert reggel már korán elvitt a fiam a boltba.
Alig vettem valamit egy csomó pénzért
De igazából felkészültem karácsonyra... ,amit lehetett megvettem.Nem nagyon lesz ünneplés, de a bejglit azért meg kell sütnöm.
Vettem dióbelet is 4000 ft! .
Sajnos az idén (sem) termet a fiam fáján.
Így kénytelen voltam venni.
Vettem savanyú káposztát is, abból a héten lesz főzve valamennyi a többit elrakom szintén karácsonyra (vödörben van) _________________
Kedves Pili!
Köszönöm a receptet.
..............
Tegnap írtam ide egy hosszú hsz-t, de mire el akartam küldeni, elment az internet és elszállt a hsz-om.
Gondolom, ez égi jel, ne pofázzak annyit.
Csajok! Ennyi lökött tyúkot mint mi!
Együtt hamikázunk virtujálisan. Közben meg azon gondolkodom mikor megy valaki a bóóótba,hogy vetessek vele egy csülköt,mert csorog a nyálam.
Bau jót mosolyogtam Rajtad. Igen,van ilyen,ismerős. Mikor többfélét főzök előre,velem is előfordul, akkor jön a mindig mindent kiváltó tojás valamilyen formája.
Zöldségleves,szárazbab főzelék sült kolozsvári szalonnával volt a hamikánk.
Hát inkább legyek lökött mint koronás.
A nászasszonyom most várja a teszt eredményét.Remélem nem koronás mert az nem lenne jo.Ö közel van a lányomékhoz és sokat segit neki.Na de nem most.
Nekem reggel Bau jutott eszembe amikor kicsomagoltam és megláttam a liba mellet. Soha többé ilyen.
Azt gondoltam én is hogy mit fogunk ebédelni?
Nagy csalodás lett a fagyasztott liba ´mell. _________________
Legyetek vidámak.
A nevetés a legjobb orvosság.
Csajok! Ennyi lökött tyúkot mint mi!
Együtt hamikázunk virtujálisan. Közben meg azon gondolkodom mikor megy valaki a bóóótba,hogy vetessek vele egy csülköt,mert csorog a nyálam.
Bau jót mosolyogtam Rajtad. Igen,van ilyen,ismerős. Mikor többfélét főzök előre,velem is előfordul, akkor jön a mindig mindent kiváltó tojás valamilyen formája.
Zöldségleves,szárazbab főzelék sült kolozsvári szalonnával volt a hamikánk.
Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14393 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2020.11.13, 14:05 Hozzászólás témája:
Bizony ha akartok enni a csülökböl akkor sietni kell mert már alig van belöle.
A férjem tegnap nagyon nyesegette-ette.
Szécsike és Kutyus nektek akkor már csak fött tojást tudok felajánlani.
Tojás az van még elég.Azt nem akart a férjem neki elég a csülök.Na persze hat az már meg van fözve nem ugy mint a tojás. _________________
Legyetek vidámak.
A nevetés a legjobb orvosság.
Nahát, szerveződhetne egy Tbányai Gazkirándulás, beleértve Bau meglátogatását is. Valóságosan. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban