Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 41165 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2020.11.09, 15:09 Hozzászólás témája:
Nna.. mérgelődök tovább a gyógyszer felíráson!
Dél óta hívtam a rendelőt ismét.
Mostanra sikerült.
Az orvos vette fel,vele beszéltem.
Kérdeztem az email írás lehetőségét!
NINCS! NEM LEHET! mert nincs rá kapacitásuk,hogy a sok üzenet közül még azt is kiválogassák! -kinek kell gyógyszer és mi a más jellegű üzenet!
Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14462 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2020.11.08, 11:17 Hozzászólás témája:
Hát igen nem tudni egyenlöre hogy esetleg öz volt-e én nem láttam mert nem mentem ki.
Majd meglátjuk mi lesz minden esetre nálunk minden be van zárva igy udvarrol nincs mit elvinni.
Aki meg más céllal jön az már betörö akkor már más lesz a teendönk.
Bár rosszak a tapasztalataink a korábbi lopással se hozott semmi eredményt a bejelentés. _________________
Legyetek vidámak.
A nevetés a legjobb orvosság.
Csatlakozott: Jan 16, 2012 Hozzászólások: 2266 Tartózkodási hely: Eger
Elküldve: 2020.11.08, 11:13 Hozzászólás témája: Miért mérgelődök?
Sajnos, a kerítésjavítás nem lesz elég. Az elég egy kutya ellen, de nem a tolvaj ellen.
Hidegvágó és volt drót, nincs drót. Meg akkus vágószerkezet, ha a drótnál komolyabbat kell eltávolítani.
Kifigyelték, hogy nincs mozgás, idősek laknak, még talán nyáron se mennek le minden nap. A fenyőfák között jól el lehet rejtőzni, a szajrét is odahordani részletekben.
Ha fenyőfát nem is, de ágakat is lophatnak.
Ember ellen csak a tövises sövény véd!
Nekünk Ostoroson vagy 5 éve tavasszal 300 m kerítésfonatot loptak le. Olyan részen, ahol nem szoktunk járni és nem látunk oda. Ez közel volt az épített úthoz, de nagy a lejtés és pont nem lehetett rálátni akkor sem, ha a nagy úton elmentünk.
Amikor tisztítottuk a legelőt, midig az volt a szokásunk, hogy azon a részen estünk neki. Így azon a 300 m-en mindig végigmentünk, már kipusztítottuk a cserjéket. Lejjebb, ahol mindig ott maradt a kerítés mellett, ott olyan komoly tövises sövény nőtt, hogy azon se ember, se állat nem megy át. Ott megmaradt a drót.
Az nem volt véletlen, hogy régen, ahol komoly védendő értékek voltak, gledítsia akáccal védték, meg Maclura pomiferával (tövises narancseper), homoktövissel. De még a fehérakác is jó és nem kerül semmibe. Csak meg kell szedni a magot, elvetni sűrűn és hadd nőjjön!
Hú, tolvajok ellen még a tűztövis egy kegyetlen dolog! Megnő 3m magasra is, szép a virága,még szebb a termése, de azon se megy át csak a madár, helyesebben az is csak fölötte. Vadrózsa, kökény, galagonya is számításba jöhet.
Még esetleg szúrós drót több sorban való felszegelése jöhet számításba. Igaz, le lehet vágni, de egy kis visszatartó ereje van.
Abban biztos lehetsz, hogy ezek nem fognak leállni, a szomszédokkal együtt kelelne valami jó megoldást kitalálni. Mert ma itt, holnap ott lopnak.
Legutóbb Capsella szerkesztette (2020.11.08, 11:18), összesen 1 alkalommal
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42844 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.11.08, 09:01 Hozzászólás témája:
Szomorú és egyben dühítő Emmyle
Szerencse, hogy szólt a szomszéd, így meg tudjátok javítani a kerítést _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Elküldve: 2020.11.08, 08:56 Hozzászólás témája:
Az elöbb telefonált egy utcabeli hogy valakik megbontották a keritésünket a telek végén.
Biztosan karácsonyfa kellene nekik de viszont a mi fáink már tul nagyok.
A legkisebb is lehet tbb mint 3 méter.
Sajnos Pocok Ur nem nagyon jár már ki a telek végéig (és mi se naponta de mostmár éberebbnek kell lennünk.
Azért is mert egy utcabelitöl ellopták a fünyiro kistraktorát.
ott is hátulrol mentek be. _________________
Legyetek vidámak.
Elküldve: 2020.10.26, 09:26 Hozzászólás témája:
Itt nekünk nem kell mérgelödni a járdán és környékén eldobott szemét miatt .wink:
A házunk elött nincs járda csak az utca másik oldalán.Na de itt föleg az utközépen jár mindenki azt meg néhe egy egy Traktor koszolja össze.
Tegnap én a Skype miatt bosszankodtam és avval kinlodtam egész délután
Valahogy teljesen eltüntettem és nagyon soká nem is találtam sehol.
Na persze én nem vagyok "számitogép zseni" de végül is sikerült vissza állitanom mindent. _________________
Legyetek vidámak.
Elküldve: 2020.10.21, 10:54 Hozzászólás témája:
Szécsike!
Förtelmes amit csinálnak egyesek.
Én is sokat mérgelődöm.
Nálunk is az én ablakom alá dobálják a ramatyot.
Mivel nem igazán tudok kijárni,gyakran vagyok kénytelen az erkélyen "napozni" .nézelődni.
És közben nézhetem az utca szemetét.
Mindig megfogadom,hogy nem takarítom össze (közterület) de sosem tudom megállni.
Sajnos csak félévente vagy még ritkábban jönnek udvart takarítani,-általában levélhulláskor.
Az meg ugye nincs olyan gyakran.
a többi időben lehet nézni a mocskot. _________________
Elküldve: 2020.10.21, 04:41 Hozzászólás témája:
Szécsike
ez tényleg agyrém......olyan mocskosak vagyunk, amit még Törökországban se mindenütt lát az ember - pedig azt mondják, hogy a balkán milyen koszos
Bau
tulajdonképpen a fölösleges menet még jót is tett: kis napsütést is élveztél _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Ma eldurrant a zagyam.
Az utcán a járda és az úttest közötti kb.1,5 m szélességben kb,.5 m-en át, sárga virágom van. A nevét sosem tudom,olyaaaan napraforgó utánzat,csak alacsonyabb. Ma levágtam a már elszáradó ágakat és találtam közötte 8 db.unikumos üveget,2 féldecis piásat és 6 db,sörös ill.energiaitalos dobozt. /a cigis doboz,papírzsepi már lényegtelen/Basszus kb.5 hónap alatt ez már egy kocsma pia készlete! Minden évben találok 1-2 db-ot,de most emelték a tétet. Kész szeméttelep.
Elküldve: 2020.10.20, 11:36 Hozzászólás témája:
Idézet:
jobban kellene mennie mindennek
Igen!
Jobban kellene mennie,de nem megy...
No mindegy.
Még ráadásul a telefonálás ellenére, be is kellett csoszognom a rendelőbe mert a "kedves" közölte velem,hogy a szám,gép elromlott és lehet,hogy nem ment át a felhőbe ,jöjjek be a receptért....
Végül még is átment,de csináltam egy plusz kört.... tudjátok,-nekem úgyis olyan könnyű a járás.
No,-szóval a gyógyszereim itthon vannak, szép volt ma az idő,jólesett a séta.
Másfél óra alatt meg is jártam _________________
Elküldve: 2020.10.20, 09:33 Hozzászólás témája:
A férjem orvosánál voltam a mult héten receptért.
Az asszisztensnö mondta is hogy miért nem telefonáltam elég lett volna az is.
Világ életemben az orvoshoz mentem a receptért igy én ahhoz vagyok szokva.
Persze nálam más a helyzet ha van lehetöség meg tudok közben egy pár kirakatot is nézni és valamit vásárolni is ha szükségem van valamire.
A falubol nem tudok kijutni vásárolni a férjem jár
Elönye is van de hátránya is.
Ma megijedtem mert 1 (egy) poloska Volt a konyhában szerencsére a férjem elintézte. _________________
Legyetek vidámak.
Elküldve: 2020.10.20, 04:48 Hozzászólás témája:
Sajnálom, hogy ilyen nehézkesen megy a dolog Bau........pedig Szécsikének igaza van, Tatabánya megyeszékhely, jobban kellene mennie mindennek
...az a lényeg, hogy végül csak elérted!!
Bojti, a kis faluban mindig más minden, mint nagy városban _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
BAu,
ha délutános, akkor nem 16 órától rendelnek???
Szerintem nincs erre általános szabály.
A mi háziorvosunk keddenként rendel délután. Mégpedig fél egytől fél négyig.
A patika háromig van nyitva. Ha nagyon sürgős és fontos a gyógyszer, akkor a doktor siet és át is telefonál a patikába, hogy várják meg a beteget. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Napközben az ott lévő betegekkel foglalkozik,nincs ideje a telefonra.Az emilre meg akkor válaszol,ha fusssa az ideje. Recept felírás után visszaír,hogy mehetsz a patikába. Én azt gondolom,nálatok is van ez a lehetőség,kérdezz rá lécccci. Egy érdeklődést megér a dolog.
Lépten-nyomon hangoztatják a médiában ezt az országosan is elérhető lehetőséget,T.bánya meg nem a világvége,lennie kell.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban