Csatlakozott: Jun 06, 2004 Hozzászólások: 7896 Tartózkodási hely: Dunaszentgyörgy
Elküldve: 2020.11.12, 10:20 Hozzászólás témája:
A kőszáli kecske
Vajon a kőszáli
Maszk nélkül kószál-e?
https://youtu.be/RG9TMn1FJzc _________________ Az alkotó ember életének keresztje, hogy a legjobb gondolatok lefekvés után jönnek és közvetlenül felkelés előtt elmúlnak.
Csatlakozott: Jun 06, 2004 Hozzászólások: 7896 Tartózkodási hely: Dunaszentgyörgy
Elküldve: 2020.11.10, 20:12 Hozzászólás témája:
Fellázadhatnak a gépek az ember ellen?
Ajánlom figyelmetekbe!
https://youtu.be/zGX6yhSAkcE _________________ Az alkotó ember életének keresztje, hogy a legjobb gondolatok lefekvés után jönnek és közvetlenül felkelés előtt elmúlnak.
A kormányfő által bejelentett új korlátozó intézkedések:
Minden gyülekezés tilos.
Bezárnak az éttermek, csak házhoz szállítás lehetséges, de az üzemi éttermek nyitva tarthatnak.
Az üzleteknek és a fodrászatoknak és az egyéb kisipari szolgáltatásoknak este 7-kor be kell zárniuk.
A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti utazókat.
Általános rendezvénytilalmat rendelnek el.
Családi összejöveteleken, magánrendezvényeken csak 10-10 fő vehet részt.
Esküvőket csak lakodalom nélkül lehet megtartani. Az egyházi és polgári szertartásokon csak a lebonyolításban részt vevők, illetve a családtagok közül a szülők, a testvérek és a tanúk vehetnek részt.
Temetéseket legfeljebb 50 fővel tarthatnak.
A sportrendezvényeket csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni. Szabadtéren az egyéni sportolást engedik, azonban az amatőr csapatsport tilos.
A szabadidős létesítményeket, fitnesztermeket, fedett uszodákat, színházakat, múzeumokat, állatkerteket be kell zárni.
A felsőoktatás csak online formában működhet, és bezárnak a felsőoktatási kollégiumok is. A középiskolákban 8. osztály fölött digitális oktatásra térnek át. A bölcsődék, óvodák és általános iskolák a 14 év alattiak számára nyitva maradnak.
A KÓRHÁZI, A BÖLCSŐDEI DOLGOZÓKAT, PEDAGÓGUSOKAT HETENTE CÉLZOTTAN TESZTELNI KELL, AKKOR IS, HA TUDJUK, HOGY A GYORSTESZT CSAK 50-60 SZÁZALÉKOS BIZTONSÁGOT AD
Csatlakozott: Jan 16, 2012 Hozzászólások: 2266 Tartózkodási hely: Eger
Elküldve: 2020.10.29, 08:18 Hozzászólás témája: jó tudni, érdekességek
Úgy 7 éve lehetett. Még voltak birkáink és érdekes volt több alkalommal, hogy estére még megvolt az ikerbárány, reggelre már csak egy, utána az se. És így több anya bárány nélkül maradt.
Nem sokára megoldódott a rejtély.
Egy alkalommal késő délután mentem ki és az akácerdőben és mellette tartózkodott a nyáj, ott hűsöltek, még nem indultak el legelni. Az anyák inkább a fák alatt voltak, a bárányok az akácon kívül bandáztak. És meglepve láttam, hogy ronda küllemű, rókára emlékeztető, de annál kisebb és világosabb állatt játszott a bárányokkal. Békességben megvoltak, gondoltam, lehet új kutyánk van és az játszik velük. Csak azt nem értettem, hogy tudtak ennyire ronda kutyát beszerezni, mert erre rossz ránézni. Este mondtam a férjemnek, hogy mit láttam. Ő azt mondta, káprázott a szemem vagy álmodtam, mert erre nádi farkas nincs. Vagy két hónap múlva ő is látta, és eszébe jutott, hogy tőlem sem félt, nem szaladt el, és ez is ronda és a birkákkal van, ez ugyanaz lehet. Ő aztán próbálta elkergetni, de még utána is látta többször, de ha ő megjelent, elsomfordált.
Azt később sem értettük meg, hogy ha már megeszi a kis bárányokat, akkor az anyák miért nem űzik el?
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42847 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.10.29, 07:06 Hozzászólás témája:
Érdekes találkozás lehetett Ászokom!
Valószínű nekem is a gatyámba szaladt volna a szívem _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Jó,jó hogy örülnünk illik,de én tuti becsokiztam volna ha úgy járok mint ászokfa. Nálam még az is gondot jelentett volna,hogy kutyának vélve igyekeztem volna elzavarni.
2000-2010 között találkoztam vele amikor egy őszön koraeste kiléptem a borház ajtaján.
Tőlem kb nyolc méterre volt. Azt hittem szemetesben szagolt ki valamit.
Nem ijedt meg. Csak én sandítottam az ajtó sarkába van e valami nyeles szerszám ha úgy megijed, hogy betámad...
Az itteni képhez képest szép állatnak látszott..
Állítólag a kóboló macskák számát erősen csökkentették.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban