Csatlakozott: Nov 08, 2008 Hozzászólások: 2174 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
Elküldve: 2020.12.25, 16:37 Hozzászólás témája:
Emmylie!
Nekem 8 db leanderem van kint, nem tettem fedett helyre. Még mind szép, egészséges.
Két db már 30 éves, a többi is 20 év feletti. Le vannak sülyesztve, már nem cipelem őket, nagyok és nehezek. Úgy gondoltam, ha túlélik maradnak a helyükön, ha nem valamilyen évelő kerül a helyükre. _________________ Margó
Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14463 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2020.12.24, 06:44 Hozzászólás témája:
Nem tudom hogy fog sikerülni az átteleltetés de lehet hogy egy pár cirágom tönkre megy.
Nem fogom tudni potolni ill. nem is nagyon akarom.
Férjem ragaszkodik a muskátlikhoz mondjuk azt nem nehéz átteleltetnem.
Kis gond csak a többivel van.
Ami tönkre megy ahelyett majd valami bokrot teszek inkább a kertbe amivel kevesebb a gond.
Sok szép virágom már tönkre ment az évek alatt.
Vagy elszáradt vagy tul lett locsolva. _________________
Legyetek vidámak.
A nevetés a legjobb orvosság.
Én a kertben a sok konténeres csemetét még nem téliesítettem. Nekem ez nagyon nagy munka. Szeden össze az alátéteteket, vödröket, üres cserepeket,konténereket. Készítem közben a helyet, hogy hová menjenek.
Most bejöttem, mert mér fagyott el a lábam a gumicsizmában, mert nem volt anyi eszem, hogy az új bélelt gumicsizmában menjek ki.
A térről fogok behozni falevelet takarni, a fiam kint összefújta. Ha valami nagy gép hangját hallom, mindig szaladok megnézni, hogy talán csak nem viszik el, mert akkor szólok,hogy hagyják, nekem kell.
A két kiskutya sok kárt csinált a kertben. Sok növényt megettek, kiforgattak a konténerből. Igen későn készült le a kenneljük odakint. Így most sok konténert ki kell borítanom.
Ma annyi falevelet hozok be, hogy egy néhány m2-t be tudjak takarni. A többin van valamennyi falevél a saját kertből. De lehet, hogy holnap ezt a pát m2-t áthordom másik kertrészre, mert aggálaim vannak, hogy netán majd a napelem szerelésekor ezek útban lesznek. Az is az áthelyezés mellett szól, hogy ha több van egymás mellett, akkkor kevesebb takaróanyag kell, mert kevesebb a szél, ahová több kell.
Na, ez az az időszak, amikor megbeszélem, magammal, hogy nagy hülye vagyok. Mekkora munka ez vén fejemnek!
Az se semmi, mire ennyi alátétet, cserepet elmosogatok. A vízköveseket ecetezem. A család már sok mindent megszokott, de ilyenkor be-besokallnak. Na, jó, ez egy bolond család, kinek milyen hülyesége van, úgyhogy egymás diliét el kell viselni. Nem is ez a legrosszabb, hanem ami még rám vár.
A falevél is hideg, vizes.
Na, kullogok kifelé, csak még eszek előtte, mert még egy órányit dolgoznék, de kell az energia.
Csatlakozott: Nov 08, 2008 Hozzászólások: 2174 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
Elküldve: 2020.11.05, 14:59 Hozzászólás témája:
Köszönöm
Világos helyen telelnek a többi virággal együtt, egy DK-i fekvésű helyiségben.
A hőmérséklet 10-12 fok körüli, a napsütéstől függően.
Amikor a többieket öntözöm, ők is kapnak egy kevés vizet. _________________ Margó
Elküldve: 2020.11.05, 14:23 Hozzászólás témája:
Nekem is van levélkaktuszom, minden évben nyílnak. Már a tél végén - még a telelőben - megjelennek a bimbók. Mire kikerülnek a szabadba, nem soká nyílnak.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42860 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.11.02, 06:34 Hozzászólás témája:
Nem, egy szomszéd utcában lakó hölgytől......én Hófehér zefírt adtam neki _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Elküldve: 2020.10.19, 05:02 Hozzászólás témája:
Amikor kaptam..soook évvel ezelőtt - akkor két évben nyílt, csodás, vajszínű, illatos virága van
azóta semmi _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Elküldve: 2020.10.18, 15:54 Hozzászólás témája:
A karácsonyit nem teszem le, azok állandóan a lakásban vannak...ott jól érzik magukat _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 41187 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2020.10.18, 15:02 Hozzászólás témája:
ÓÓó
Bár csak az én sok sok kaktuszomnak is lenne ilyen jó helye!
El sem férnének ezeken a polcokon
Nem csodálom ,hogy a karácsonyi kaktuszod is szokott nyílni.
Én most elajándékoztam egy "gurunak"
Neki mindig nyílik az övé... kíváncsi vagyok mit produkál majd a (volt) enyémmel _________________
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban