A Herbáriumból szívesen cserélnék.Kevesebb magom van ,mert részben elvetem ,.részben elcserélem őket. Azonkívül vannak magjaim,amikről nem tudom mennyire csíraképesek még. Némi dísznövény is van.
A Herbáriumot 20 éve alapítottam. Különleges gyógy,fűszer, évelő zöldség,gyümölcstermő egzotikumokkal foglakozik.
Van egy növénylista,amit frissitek,de mindíg kerülnek be új növények.meg sajnos el is puszul néhány.amelyeket pótolni kell. A másik, amit a listáról tudni kell,az az,hogy van egy törzsállomány amit nm adunk el. Abból szaporítunk,tehát lehet,hogy azokat nem tudom rögtön küldeni.
A másik,ezt be kell vallanom- hogy klasszikus növényekkel nemigen foglalkozom. Muskátli,paradicsom,paprika...stb- növények tehát nemigen jönnek szóba (nem azért,mert nem jók ! )
Ami most előttem van,az ashawaganda mag, azt tudok küldeni. Növényt még nem. Tavasszal persze lesznek a nagy "klasszikusok is ",mint centella,bacopa,mjurdannia,gulan..stb",meg sok egyéb.
Csatlakozott: Mar 10, 2008 Hozzászólások: 56 Tartózkodási hely: Pécs
Elküldve: 2021.01.14, 10:39 Hozzászólás témája: ajándék és csere növények
Kedves gaztársak, hamarosan (a tavasz beálltával) az alábbi növényekből lesznek - egyébként kidobásra ítélt - hajtásaim szétszedés, átültetés miatt, amit szívesen adok annak, akit érdekel:
Scilla violacea (bordó és zöld)
Alpinia nutans
dögvirág
Kalanchoe orgyalis
Graptopetalum paraguayense
Sulcorebutia rauschii
Euphorbia obesa
Euphorbia tirucalli
Adromischus cooperi
Austrocylindropuntia subulata
Plectranthus ernestii
Haworthia zöld és sávos
Haemanthus multiflos
Senecio articulatus
Cymbidium (képet tudok küldeni)
Epiphyllum (piros)
Agapanthus (széles és keskenylevelű, kék mindkettő)
pár magról nevelt 3 éves Plumeria, nem virágzott még, cserére
Akit bármi, vagy több növény érdekelne, kérem, küldjön pü-t és megegyezünk
Sziasztok! Évek óta hiába keresek telt virágú, rózsaszín vízifuksziát (impatiend, pistike) Mag, hajtásdugvány, kész növény, bármi jöhetne. Cserébe van selyemakác magom, aranyeső (Laburnum, NEM Forsythia!!) magom, levendula hajtásdugvány, de még oszlopos tiszafa magonc is. De akár ki is fizetem. Vannak fűszernövényeim: két fajta menta, oregano, citromfű, kakukkfű, tárkony.
Csatlakozott: May 29, 2006 Hozzászólások: 2867 Tartózkodási hely: Szolnok
Elküldve: 2020.02.02, 12:43 Hozzászólás témája:
Sziasztok.
Májvirágot keresek, pár tövet ha van valakinek.
Tudnék adni érte hagyományos lila mesevirág rizómát, vagy abesszín kardvirág hagymát, fehér gyökereztetni való ólomvirág ágat, sokféle magom is van, vagy akár ki is fizetném. _________________ "A gaz olyan virág, amit nem szeretnek."
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban