Csatlakozott: Nov 08, 2008 Hozzászólások: 2169 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
Elküldve: 2020.05.02, 06:09 Hozzászólás témája:
Lius!
Semmi különöset nem teszek a fehér vérvirággal. Kint nyaral a teraszon, délelőtt éri nap, ugyanúgy locsolom, mint a többi virágomat. Egy helyen van egész nyáron, nem bolygatom. Már a telelőben hozza a virágot.
Enhi!
Szerintem hagyd a kálát a cserépben, locsolgasd, majd hoz új leveleket. _________________ Margó
Sziasztok! Ismét tanácsra van szükségem Kb. 3 hete kaptam egy kálát. Már akkor sem nézett ki nagyon jól, virágai lekonyultak, kb. 3-4 levele kezdett sárgulni. Azóta a többi levele is sárgul. Vannak káláim, sikeresen átteleltetem őket, de ha most ezt leteszem pihenni, akkor tél körül kell előszednem, nem lesz fény, nem fog virágozni. Mennyit bír ki a gumója víz nélkül? Van esély, hogy kihúzza tavaszig? Köszönöm
Csatlakozott: Apr 01, 2012 Hozzászólások: 1964 Tartózkodási hely: Fejér megye
Elküldve: 2020.04.29, 19:51 Hozzászólás témája:
Betty08 ! Már vagy 7-8 éve, hogy kaptam tőled fehér Vérvirágot. Még sosem virágzott. Mit tegyek, hogy végre lássam én is a virágját? Köszönöm a segítségedet!
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42461 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.04.28, 04:55 Hozzászólás témája:
Ma kiköltöztetem a zefírjeimet, és a többi, még bent lévő "költözőst" a teraszra _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Nov 08, 2008 Hozzászólások: 2169 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
Elküldve: 2020.04.27, 11:21 Hozzászólás témája:
Enhi!
A tubarózsát én a fagyok elmúltával szabad földbe ültetem. Szereti a napos helyet, és a sok vizet!
Az anarilliszt nem tudom, nekem télálló van. Állandóan kint van, nem kell felszedni. _________________ Margó
Sziasztok!
Most kaptam egy cserépben tubarózsát és 2 db nem télálló japán amarilliszt hagymát (az nem cserepes) Mit tegyek velük? Azt tudom, hogy mindkettőt teleltetni kell, de jó a cserép vagy szabad földbe ültessem ki őket? Köszönöm
Az enyéim még kint vannak az udvaron, esik rájuk az eső, de jól vannak.
Holnap elkezdek becuccolni.
Egy rszín zefírem most virágzott el. Pazarul nézett ki.
Még hivalkodok a bejáratnál egy lila és egy piros virágú muskátlival, még virágoznak.
Még minden hagymásom kint van, de olyan szép zöldek, hogy úgy gondolom, jó, hogy amikor jött az a hideg több, mint egy hónapja, nem hordtam le őket a pincébe. Jaj, még mikor lehet őket felhozni!
Igaz, hogy örülünk, hogy ősszel kitolódott a menekítési határidő, de tavasszal meg visszajön a hideg, később lehet felhozni.
Kutyus!
Csak most látom, hogy kimerító ismertetővel válaszoltál, köszönöm.
A leírásod és a fényképeid alapján be tudtam azonosítani egy másik cserepet is. Tehát van fehér virágú zefírem is, az virágzott. És van rózsaszín virágú zefírem is, de az még nem virágzik.
Tényleg nem egyformák a leveleik.
És most virágzik a Nerine, rózsaszín virágú.
Még a klíviát kelelne beazonosítani, ha még megvan. Mentettem, de még nem virágzott nálam.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban