Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40918 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2020.02.17, 10:41 Hozzászólás témája:
Kutyus!
Isten éltessen sokáig!
Nálam itt van még ma is az unokám,így pizzát sütünk!
Ő dagasztja és a pizzaszószt is Ő készítette.
Sajtreszelés,... egyéb ,-szintén az Ő feladata
Nagyon szereti..csinálni is enni is _________________
Iccaka 02.45 van. Elkövettem azt a hibát, hogy lefekvés előtt még benéztem.
Olyan éhes lettem, hogy így nem lehet lefeküdni, mert kilyukad a gyomrom. Úgyhogy szerényen újra megvacsorázok vagy előrggelizek.
Ma megint el akartam sumizni a főzést. Az indokom nagyon egyszerű: ha időnként nem kapatom el őket, akkor jobban megbecsülik a főztömet.
A zember a fagyasztóból hozott fel valamit.
A lányom mondta, hogy segít főzni, megpucolja a gombát. A két kutya után takarítottam, a kiselejtezett papírokat égettem, úgy siettem, hogy szakadt rólam a víz. A semminél is kvesebb kedvem volt főzni!
Bejövök, ott a gomba megpucolva. Olyan kevés volt a gomba, hogy ez mindenkinek egy adag. Gondoltam, én ilyen kevés nokkedlt nem is tudok kavarni, ezért sokkal egészségesebb lesz a három színű tészta hozzá. Így nagyonn gyorsan végeztem a telfölös gombával és a tésztafőzéssel. Így lett, mindenkinek egy adag és üresek az edények.
Este megint selejteztem és pakoltam vissza a polcra. Szerintem ennek a munkának még a tizedét se végeztem el, de nagyon nem jó munka. Mindig kikészulök a festéktől. Asszem, helyesebb lenne kesztyűben és motoros szemüveggel, szájmaszkkal végezni ezt a munkát, mert a szemem és a tüdőm nem bírja a festéket.
Ma, mert már ma van, nem érek rá folytatni, de mielőbb muszáj, hogy haladjak. Nagyon nagy felfordulással jár. Amiket még őrzök papírokat, kupacokba raktam, még azokat is rendszerezve be kell rakni a dossziákba és belső regiszterekkel ellátni. Ez mind idő.
Százszor inkább kapálnék, mint ezt csináljam, de muszáj!
Bau!
Már nem dolgozom, de nem főzők egyszerre hadseregnyi mennyiséget,csak több fajtát,és kevesebbet.
De a gyerekek hetente 1 x azért visznek kaját.
Most az a jó,hogy hét közepe körül is főzök egyszer.
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42506 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.02.16, 13:03 Hozzászólás témája:
Nnnna! sütöttem egy almás pitét ...olyat, amilyet a talikra szoktam vinni
Annyiban volt más, hogy a búzalisztet rizslisztre cseréltem, és hogy puhább legyen, pici utifűmaghéjat is tetem bele
A gyártást végigröhögtem, de szó szerint: a tésztát még annyira se lehetett nyújtani, mint a búzalisztest (ott is kell ragasztgatni)
Az alsó réteg még ment valahogy, mert a tepsi alján nyújtottam pohárral,...tapicskoltam kézzel
Aztán rákerült a darált dió, az alma, fahéj és cukor ......és jött volna a fedő tésztaréteg. Az eredmény itt látható ...kis adagokban nyomkodtam szét a tésztát, és széles késsel terítettem az almára
A közepe így is fedetlen maradt.....erre eszembe jutott, hogy van nekem a kamrában tavaszi tekercshez való rizslap......gyorsan bevizeztem egyet és a lukra tettem
Szépen megsült, de olyan puha-omlós lett, hogy majdnem kanállal kell/lehet enni
Az viszont igaz, hogy sütés-főzés közben rég röhögtem ennyit!!!
_________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40918 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2020.02.16, 12:23 Hozzászólás témája:
Tercsi
Te dolgozol még?
Hogy ilyen sokat kell még főznöd?
Milyen az a lencsefasírt?
Én is szoktam zöldségekből fasírtot csinálni,mert van egy vega menyem
Nálam a maradék töltött paprika volt az ebéd(em)
Holnap valószínűleg Pizzát csinálok,mert újra jön az unokám ma este,- és holnap is itt lesz _________________
Legutóbb bau szerkesztette (2020.02.16, 17:11), összesen 1 alkalommal
Elkészült a húsleves
sült krumpli,
lencse fasírt
rizses hús
Péter pedig sütött pár-száz palacsintát
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42506 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.02.16, 06:22 Hozzászólás témája:
Azt hiszem, a grillcsirke másik felét a szomszédomnak adom, mert engem meghajtott
olajjal pácolták, kenegették, és azzal én nagyon nem vagyok jóban
Ma nálam is disznótoros lesz, tegnap vettem rizseset - azt ehetem, nincs benne glutén _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
A mai főzést eredményesen elsumákoltam. Már elővettem a tésztát, hogy grízes tészta legyen, az gyors, de több telefonom is volt.
Végül a lányom készített 2 tepsi melegszendvicset, teát és sül a tök.
Megmondom a nagy őszintét, szeretek én főzni, de néha rémesen nincs kedvem hozzá., mint ma. Szerintem olyan jó asszony nem is létezik, aki időnként nem rabszolgasorsként éli meg a konyhát. Mert ma én nagyon, pedig csak edényt pakoltam helyre és mosogattam. Belül forrtam, hogy a fenébe is, 1976. óta megállás nélkül!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban