16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
*bau
Tagok: 2 / 18286
Összes látogató: 8
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Vendégeink a kertben (18)
Virágaink, növényeink teleltetése (4)
KAKTUSZOK ÉS POZSGÁSOK (48)
Segítség csak kertészeti témákban(17)
Milyen növény ez?? (37)
Konyhakerti növények (14)
Hagymások, gumósok, rizómások (34)
Csomag indulás, érkezés.......köszönet(16)

- Tábortűz témák:
Találd ki (30)
GAZLAP szakácskönyv (76)
Milyen öröm ért ma?..(38)
ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS (5)
Miért mérgelődök?.....Mi bosszant? (25)
IDŐJÁRÁS (65)
Vicces történetek...képek (19)
A Tudat keresése (3)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben(10)
TÉL 2011 - 2012 - 2013 -- 2015 -- -2017----2018.....2020.
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (6)
Kedvenc filmem, színészem

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:56:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
6:04:am kutyus :
Jó reggelt!...cidri van
1:46:pm Bojtárgazdi :
Szp napot kvánok! Reggel nem volt időm jönni, online tanítás volt. Nemrég lett vége.
6:25:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:53:am kutyus :
Jó reggelt!
11:32:am Bojtárgazdi :
Szép napot!
5:49:am aszokfa :
Jó reggelt!
5:03:am kutyus :
Sedénak sok nagy puszi.....csak az előbb mellé ütöttem
5:02:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!....Sef
7:31:pm szécsike :
jaj de jóóóóó! Köszönjük!!
2:02:pm sede :
Szívesen, örülök Nektek
1:27:pm aszokfa :
Köszi a játékunkat maestro!
10:42:am bau :
Hurrá!Megint van Gazlapunk! Köszönjük Sede!
8:10:pm szécsike :
Megint szaraXik! Két oldalt nyitok meg,az egyik pörög ezerrel,a másikon meg látom h.megjelent. Felváltva írok hol az egyik lapon,hol a másikon.
6:19:pm aszokfa :
Elég csak egyszer!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Gazlap.hu :: Téma megtekintése - GAZLAP szakácskönyv (73)
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

GAZLAP szakácskönyv (73)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 38, 39, 40  Következő
 
Új téma nyitása   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Tábortűz
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
tercsi
Erdő
Erdő


Csatlakozott: Jun 24, 2010
Hozzászólások: 7398

HozzászólásElküldve: 2020.02.15, 17:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Lencse főzeléket főztem,
hurkát,kolbászt sütöttem.

Tyúkleves készül holnapra. Házi a tyúk, jó nagy előfőztem, majd holnap befejezem.

Mi lesz még mellé, nem tudom.
tercsi
_________________
http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 40374
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2020.02.15, 13:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Töltött paprika és tárkonyos csirkeleves készült.
Megsült a csirke is...
Jön az unokám,-lesz programom Vigyor
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 41760
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2020.02.15, 11:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ma főztem egy adag húslevest a marhanyak csontjából......a piacon vettem egy egész grillcsirkét, jó lesz holnapra is
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 41760
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2020.02.15, 05:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Lefolyó tisztítás
Bele kell szórni trisót,pici vizet utána......hagyni kell állni és kb fél óra múlva folyó forró vízzel átöblíteni
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Capsella
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jan 16, 2012
Hozzászólások: 2184
Tartózkodási hely: Eger

HozzászólásElküldve: 2020.02.14, 20:32    Hozzászólás témája: Gazlap szakácskönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

A lefolyó a zsírtól megtisztítható a sziti nevű anyaggal, de ha a cső a hosszú évek alatt vagy éppen egy felújítás miatt feltömődött földdel, építési anyaggal, akkor csak a csőgörényes tud segíteni. Olyan is fordult már elő, hogy valaki a megmaradt ragasztót a lefolyóba öntötte. Ezen a csőgörényes sem tudott segíteni.

Ha egyedül használnám a mosogatót, talán sosem kelelne csőgörényes. De volt, amikor disznót vágtunk, de nem itthon, de hazahoztunk sok mindent, a zsírt is itthon sütöttem ki és nem egyedül tevékenykedtem a dologgal. Ráadásul kemény tél volt. Nem sokára eldugult és hiába vegyszereztük, semmi nem használt, mert a zsíron más dolgok is megtapadtak. Csőgörényes keleltt. Már többször is disznólkodás után.
Most évek óta nem kellett görényezni, bár egyszer már telefonáltam a görényesnek, de nem tudott azonnal jönni. Hazajött a férjem és mondtam neki a mosogatót, hogy nézze meg ő is. Addig pumpálta, hogy meggyógyult, lemondtam a szakit. Azóta nagyon sokszor pumpáltam és mindig segített.
A lányomnak rossz szokása volt, hogy amikor készítetet a falnakmenős diétás töldséges vackait, akkor a mosogatóban ott hagyta a sok lemosott pucolékot, amit lemostt a zöldségekről, a karfiol virágzatából is krült bele. A géppel aprít, darál, utána a gép mosogatásakor további maradványok menenk a mosogatóba és ha én csak órák múlva járok arra, akkor valahogy mindig eltömi a lefolyót. Akkor megy a hiszti, hogy az én konyhám. És szerncsére a pumpa mindig segít.
Mindig kiszedem a mosogatóból a szemetet és ha zsíros, papírtörlővel kitörölgetm. A munkapultot papírtörlővel szoktam szárazra törölni, néha a kezemet is. Ha éppen mosogatás közeledik, megtartom és azzal törlöm ki.
Kis stílű dolog, de sok kicsi sokra megy és kevesebb fát kell kivágni.
Mosogatás után, amikor kiszedtem a szemetet, kitöröltem a zsírt, mosogatószeres szivaccsal kimosom a medencét, kimosom a szivacsot. Utána még eresztek a lefolyóba forró vizet, hogy ha van zsíros lerakódás, vigye el. A szaki is azt mondta, hogy mindig forró vízzel fejezzem be.

A virágcserepeket is szoktam a mosogatóban mosogatni, de előbb átöblítem egy vödörben. Van, hogy vízkő is jön le, az ugyan nem zsíros, de a kanyarokban lerakódhat.

Szóval, nekem a pumpa vált be legjobban.
...................................
Jókat főztetek. El is csábultam a rizsfelfújtra. Az iccaka Szoky konyháját néztem, a rizsfelfújtat és a stíriai metéltet, hogy ő hogyan készíti. Mindkettőt nagyon szeretjük.
Mivel most este csirkemájat készítettem rizzsel +borsó, kevés srépa benne, ezért nem riszfelfúlt lesz, hanem stíriai metélt. Nagyon szeretjük és nem nehéz elkészíteni. Gomba leves lesz még holnap. A vacsiból is maradt.

Én már érzem, hogy ZÖLD kell! Mi ilyenkor szoktunk póréhagymát turmixolni egy-két gerezd fokhagymával, kevés olajjal vagy vajjal, kevés paradicsompürét, sót, köményt keverünk hozzá, turmixolunk bele sajtot, főtt tojást és pirítósra kenjük. Finom tavaszi regeráló étek.
Vagy a másik frissítő a savanyúkáposzta, lila hagyma belevágva, kis só, olaj és savanyúság helyett ezt esszük.

A lányommal most voltunk a Tes.coban.
Asszem, nagy áremelkedések vannak. A befőtt meggy akciósan, 720 ml-es üvegben, magvasan 599.-Ft volt, úgy emlékszem. Ennek a töltősúlya 500 gr-nál nem több. A szilva kicsit olcsóbb volt, de az mindig olcsóbb.
Úgy gondolom, ilyen árak mellett sokan fogják újra vonzó testmozgásnak találni a kertészkedést a kertjükben.

Amilyen rovar invázió várható, csapadékhiány és hőség, minden gyümölcsöt meg kell becsülnünk.
A telephelyünk körül sok csipkebogyó van és a méretük a 10 évvel ezelőttinek csak a fele. A bodzabogyók is eltörpésedtek, a kökény is.

VÍZ, VÍZ, VÍZ!
.....................................
Folyékony méz....
Három fajtáról tudok olvasmányaim alapján, amelyek sosem kristályosodik ki:
.-a fehér akác méze
.- a teafa virgának a méze
.- a neve nem kattan most be, de az USA Forida államában, a tengerparti magroveerdők virágjáról gyűjtik a méhek.

Én tettem egy kísérletet a teafa meghonosítására, de szinte kudarcba fulladt, mert a konténereimegy részére a szomszéd rádobálta a szemetét. Mire észrevettem, kipállottak alatta a cserjék, pedig már hoztak virágot és valóban illatosak voltak. Ami megmaradt, az itt van most is a kertben konténerben, de a két kutya feszt arra jár. Még vagy másfél hetet kell itthon kibírni velük és kimennek. Utána kezdhetem a kertben a romeltakarítást.

A teacserje fává nő, ha nem nyesegetjük sövénynek. A levelek szedhetősége miatt derékig érő magasságra metszik, folyton visszavágják, hogy sok új levelet hozzon, így nem nagyon hoz virágot. A vett csemetek is vissza vannak vágva, de fácskává akarom őket nevelni. Örökzöldek, mutatós a lombjuk. A virágjuk nagyon szép és illatos. A mi körülményeink közötti télállóságáról nem ismerek még tapasztalatokat, de a télen nem is olvastam utána. Azért itt a kertben is szeretnék vagy két fácskát.
Azt sem tudni még, hogy a mi klimatikus viszonyaink között milyen a nektártermő képessége.

Szó ami szó, mi magyarok nagyon jól jártunk az akác betelepítésével és nemesítésvel. Szelektálták több szempont szerint, többek között faipari célokra, feljődőképességre, nektártermelésre is.
Jó kerítésanyag és a modern technológiákkal nagyon sok építőipari célra is alkalmas. Szerintem a jelentősége a klímaváltozással összefüggésben nőni fog. A fenyőféléknek jobbára befellegzett, sajnos. Ami nem pusztult ki, majd ki fog, ha nem ér a lába vízbe és nincs jégakkukkal hűtve a környezete és folyton spriccelve. De az őshonos fafajainkból is évente derül ki egy-egy fajról, hogy el fogják veszteni a klímaváltozás elleni háborút.
Az akácunknak ezzel szemben eddig semmi baja. Több víznek és kevésbé melegnek jobban örülne, de most vezeti a mezőnyt a klímatűrésben. Ezzel összefüggésben elkerülik a betegségek, kórokozók is.
Igaz, hogy két hét alatt elvirágzik, de ekkor, ha nincs nagyon rossz időjárás, nagy habzsi-dőzsi van a méheinknek, majd mi is ehetünk finom mézet.
Amikor a méheket kezeljük vagy pergetünk és kóstoljuk a mézeket, mindig eszembe jut, hogy Árpád apánk valóban tejjel-mézzel folyó Kánaánba hozta a magyarokat. Merthogy a vegyes virágméz se kutya! Az őshonos gyepen nagyon sok gyógy- és fűszernövény is virágzik és ezeket nagyon szeretik a méhek. Ezek eleve nagyon aromásak és a sokféle aroma találkozása egy-egy mézben, fantasztikus ízorgia! És még az is érdekessége, hogy a vegetáció különböző időszakaiban más és más növényk virágoznak, ezért ha hetente kipergetnénk, minden héten más ízű mézet kapnánk, mert egyik héten ez, másik héten az a növény dominál benne.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Őserdő
Őserdő


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 12602
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2020.02.14, 18:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

bau írta:
...szerintem belekotortak valamit.
Nálam landolt Sírás-rívás....

Rolling Eyes Twisted Evil Ha a görény nem viszi ki,akkor nemtommmi. Félelem
Ha felújítás,akkor nekem egy vakolat darab jut eszembe,esetleg valami apró szerszám... babakill
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 40374
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2020.02.14, 18:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szécsike

Én is mindent kitörlők .... Smile
Sőt!
van lefolyó szűrőm is.
Már ennél többet nem tudok kitalálni.
A 4. emeleten lakásfelújítás volt,szerintem belekotortak valamit.
Nálam landolt Sírás-rívás

Most egyenlőre megint lefolyik,csőgörény..miegymás segédlettel.
Majd meglátjuk Cool
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Őserdő
Őserdő


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 12602
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2020.02.14, 18:19    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás, az előzmény idézésével

Capsella nagyon szépen köszönöm Exclamation hódol puszi2
Igen,akácméznek vette Anya. pacsi
A piacon hársmézet szoktam venni a téli köhögésekre. Laughing
Most,hogy megvilágosítottál Wink akkor nem kérdőjelezem meg a méz valódiságát. Köszönöm szépen. hódol puszi2 puszi2
/ma sem keltem fel hiába,hangyányival okosabb/?/ lettem Very Happy /

Bau szivem! Mi lenne,ha öntenél a lefolyóba zsíroldót? Shocked Esetleg háztartási sósavat,de azzal vigyázni kell,megmarja a rozsdamentes részt. Nemtom miből van a lefolyód,a műanyag csöveket tuti nem bántja. Én már mindkettőt kipróbáltam mikor sza...ba voltam,segített.Mindig kitörlöm a zsírt/olajat mosogatás előtt,de a tányérokon,evőeszközökön akkor is van annyi hogy rátapadhat a cső falára.
/gondolom én.../

Sült kacsaszárnytő volt a hamika gombás-petrezselymes rizzsel,süti.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 40374
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2020.02.14, 14:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ma FŐZTEM.. Smile

Nálam is készült végre rizskoch.
De csináltam töltött csirkecombokat is ,a fele le lett fagyasztva ,a másik fele majd hétvégére kisütve.
Valamint főztem megint nudlit,-azért most jött a gyerek.

A csirkecombok "farosak" voltak,azt leszedtem és abból pörkölt is lett,olyan szopogatós csontos Vigyor

Szegény gyerek,-a nudli ára:
Cserébe duguláselhárítást csinálhat! Félelem
Az agyamra megy... már 4-5 ször kellett szétszedni a lefolyót..-ideig óráig jó,aztán megint kampec.
Még a végén kihívhatom a szakikat. Sad
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 41760
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2020.02.14, 05:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szécsike
örülök, hogy sikerült.......ez a lényeg!!!

Én nem áztatom a mazsolát, hanem amikor a lábosból egy tálba teszem hűlni a rizst, akkor keverem bele a mazsolát (néha még áfonyát is) és mire kihűl, meg átsűl, addigra csodás puha lesz

A héj-reszeléket biztos kell áztatni kicsit -- pl. rumban Very Happy
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Capsella
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jan 16, 2012
Hozzászólások: 2184
Tartózkodási hely: Eger

HozzászólásElküldve: 2020.02.14, 01:20    Hozzászólás témája: Gazlap szakácskönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szécsike!

Akácméz, azért nem kristályosodott ki.

A repceméz pár hónapon belül, a vegyes virágméz is fél-egy éven belül kikristályosodik, attól függően, hogy esetleg akácot is és mennyit hordtak bele.
A kristályosodás természetes folyamat, de az semmit nem von le a méz értékéből, ugyanaz az aktív anyag, mint folyékonyan, csak nehéz kenni.


Nekem is belekötött a hordóba a vegyes, késsel vágom ki és rakom az üvegekbe, de előtte jól befűtünk, hogy egy kicsivel könnyebb legyen vele bánni. De ha 20 kilót kicsomagolok, a csuklómnak elég. A vevőink azt kérték, ne foglalkozzak az olvasztással (alacsony hőmérsékleten melegítés, hogy az enzimek ne károsodjaak). Csak megszokás dolga a kristályos mézzzel bánni.


Az a méz, ami megpenészedett, valószínűleg még nem volt elég érett. A méhek a sejtekben szárítják a mézet, majd viasszal minden sejtet lezárnak. A pergetéskor ezeket a sejteket fel kell sérteni, hogy ki tudjon folyni belőle a méz. Ezt a műveletet nevezik fedelezésnek.
Amelyik nincs lezárva a pergetéskor, az még nem kész. Azt nem kellene üvegezni, nem kellett volna elvenni sem.
De fertőzés is lehet oka a penészesedésnek, de fehérjétől is előfordulhat. A mézes kereteken, ha pete és lárva is van és belepergetik, az nem szerencsés. Ennek kiküszöbölésére találták ki a rakodókaptárakat, ahol az alsó fiókban lakik az anya, ott petéz és a dolgozók gondozzák az utódokat, ide is hordanak mézet, virágport, nektárt.. Egy olyan drótháló van a fészek és a mézes fiók között, aminek a lyukacsain az anya nem fér át, csak a dolgozók. Ha a lenti fészek tele van, akkor fentre hordják a mézet. Pergetéskor a fentiből vesszük el a mézes kereteket. Ha ez az anyarács ép, akkor nem kerülhet pete, lárva a mézbe. De kár is lenne értük, ők kellenek a kolóniába.

Ókori egyiptomi sírleletekben is találtak ép, egészséges mézet. A benne lévő virágporból kielemezték, hogy akkor milyen fák, lágyszárúak éltek.

...........................................
Tegnap nem főztem, este leültem tv-zni és úgy elaludtam ülve, hogy daruval se lehetett volna felemelni. Éjfél után felébredtem és mosogatás, papírmunka. Most este főztem egy egytál étlet, ami finom lett.
...............................................
Ma este jött a villanyszerelő, még nem biztos, hogy elvállalja. Kap egy nagyon nagy és jól fizető munkát, de távol. Ha elvállalja, akkor csak két hónap múlva vagy később tud jönni, ami nekünk lehet, hogy késő.
Na, az 1980-ban beüzemelt gáztűzhelyemtől meg kell válni, mert a napelemek miatt villanytűzhely lesz. A gázbojlert is ki kell cserélni elektronyosra. Még jó, hogy az is öreg darab már.
Nagyon érdekes helyzetek lesznek, előre aligha látjuk, mi vár ránk. Szakaszosan fogunk dolgozni, de nem lesz eccerű! Gondolom, fürdeni melegítünk a mosógéppel. De a főzés is lesz köztes állapotú, amikor a régi már nem lesz, az új még nem lesz.
Minden a legnagyobb munkacsúcsra jön össze. Határidő ebben is, a könyvelésben is.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Őserdő
Őserdő


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 12602
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2020.02.13, 21:50    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás, az előzmény idézésével

Kutyus! finom lett amit csináltam /Vilinél ez nagy szó!!/ de legközelebb beáztatom a mazsolát,ill a narancs és citromhéjat,/tavalyi saját reszelés/ mert nekem kissé száraznak tünt,bár én öntet nélkül eszem. Azé' pikkpakk elfogyott a fél adag amit csináltam. Shocked

A vaj darabkák a tetejére jó 5let!! puszi2 puszi2

Ma pakolás közben talált a férjem a pincében 2 üveg mézet. Anno Anya vett nekem a faluban élő méhésztől egy kartonnal. Végig gondolva a dolgot kb. 8 éves méz lehet.Gyönyörű szine van és még mindig FOLYIK,semmi kicsapódás vagy ilyesmi. Shocked Amit a piacon veszek az meg 1-2 hónap után kikristályosodik és kalapáccsal lehet kiszedni. Twisted Evil /meleg vízbe teszem/
A bolti pár hét után penészes lett,ezért veszem a piacon...mehogy' az igazi. Ezek szerint mégsem az? Shocked Twisted Evil
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 40374
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2020.02.13, 11:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ma felbontottam egy üveg lecsót.
Délelőtt "kirándulni" voltam... a gyógyszertárban .
Nem értem rá főzni.
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 41760
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2020.02.13, 05:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Az arányok ismertetését nem vártam meg, de leírom annak, aki sose csinálta: fél liter tejbe 10 dkg rizst számolok.......tehát ahányszor fél liter, annyiszor 10 dkg rizs
Pici só és némi cukor is kell bele a főzéshez, ez ízlés szerinti mennyiség

Amikor megfőtt a rizs és kihűlt, belekeverem a mazsolát, és a tojások sárgáját -- 1,5 literes adaghoz 6 db-ot használok, ez egy pecsenyesütő tepsiben pont jó adag --
A fehérjéket kemény habbá verem, a végefelé teszem hozzá az ízlés szerinti cukrot, majd óvatosan belekeverem a rizsbe

A tepsit kivajazom(vagy margarinnal kenem) rászórok zsömlemorzsát, beleöntöm/simítom a rizst. A tetejére ismét zsömlemorzsát szórok és vajdarabkákat vagdosok

180 fokon addig sütöm, amig szilárd lesz az állaga ...ezt az ujjaim bögyével ellenőrzöm
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Őserdő
Őserdő


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 12602
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2020.02.12, 19:53    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás, az előzmény idézésével

Annyit rizskókoztatok Wink itt,hogy ma megcsináltam. Laughing Finom lett.
Ez lett nálam a nyerő:

https://www.youtube.com/watch?v=X2T5Wx2vbdg

Sütöttem még Eszterházy tortát szeletbe. Laughing
Nincs kedvem vacakolni a tésztával,sütök két gáztepsivel,elfelezem oszt' annyi. A tetejére meg fehér csokit teszek,arra meg tortabevonót csorgatok. Pikkpakk kész van. /Sajnos a fondannal nem tudok bánni Crying or Very sad /

Holnapra besóztam a hekket,bár azt nem eszi Ágikám,majd kap csak sült krumplit,a Vili meg hallal együtt. Laughing
Jaaa, nem mondtam nektek,hogy Áginak most nincsenek végtagjai.
Egy lehajlásnál elfelejtett felállni alig-alig tud menni. Crying or Very sad Rá 2-3 napra meg ínhüvelygyulladása lett. Crying or Very sad /nanááá hogy a jobb kezén/
Ennek a szegény csajszinak /40 éve ismerem/ csak heregyulladása nem volt még,az összes többi ki van már pipálva. Crying or Very sad Twisted Evil
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Tábortűz Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 38, 39, 40  Következő
20 / 40 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.090 másodperc