Szécsike, én is vettem kb. két hete, cserépbe tettem, meglocsoltam, és betettem a pinceablakba. A napokban néztem meg, szépen elkezdett hajtani Majd ha már jó idők lesznek, akkor kiültetem a helyére. _________________ Mindig tudd, a dolgok egyszer történnek meg veled; a legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz. (Tatiosz)
Itt a lapon koldultam Helenium autumnale virágot,ami nem jött össze. /más tipusút kaptam!! /
Erre ma a Lidiben találtam,leócsózva. Már kezd hajtani....Az lenne a kérdésem,hogy kiültethetem-e a neki szánt helyre,vagy egyelőre csak cserepezzem be?
Segítsetek léccci,nagyon szeretném ha megmaradna.
Elküldve: 2020.02.15, 20:51 Hozzászólás témája: Re: Segítség csak kertészeti témákban
Capsella írta:
Scilla!
Sajnos, tudtommal sehol nem árulják a húsos som termését, mert nem is termelik jószerivel.
Alig akad pár ember, aki egészségi okokból vagy méhészként, a korai virágzása miatt tart somot.
Reménytelen a termést beszerezni!
Viszont több fajta csemetéjét meg lehet vásárolni néhány faiskolában, mert nem mindenütt van. A nemesített, nagy szemű és egyéb tekintetben is kiváló fajták csemetéje, pl. a Jolico 6.000.-Ft körül van. Viszont ha valaki most akar ültetni, akkor mint mindenben, a legjobb fajtákat érdemes ültetni.
Viszont a somok hamar termőre fordulnak, és ez jó dolog. Én a Jolicot egy ősszel sok érett terméssel vettem és nagyon finom volt.
Sajnos, termő somom még nekem sincs. Az említett egy termő Jolico már lehetne, de ez a bolond ember a nyáron kint abba a kertrészbe beengedte a hucul kancát a csikójával legelni, ahol ez volt más gyümölcsfák és fekete hunyor társaságában. Én azóta abba a kertrészbe nem tettem be a lábam.
A tavaszon megnézem, mi maradt meg és pótolom a tönkretetteket, de vesztek egy csomó pénzt, munkát, öntözést.
Nem mellesleg, amikor a huculok fostak, talán a hunyortól. De amikor én tudomást szereztem róla, mert én lettem az ügyeletes, akkor már nagyjából túl voltak rajta. Még a csikót istápolgattam pár napig.
.................................
Nem biztató dolgokat olvastam a xilit, stevia és más édesítőszerként használt dolgokról. Az emésztőrendszernek gondot okoznak.
Csatlakozott: Jan 16, 2012 Hozzászólások: 2267 Tartózkodási hely: Eger
Elküldve: 2020.02.08, 13:02 Hozzászólás témája: Segítség csak kertészeti témákban
Scilla!
Sajnos, tudtommal sehol nem árulják a húsos som termését, mert nem is termelik jószerivel.
Alig akad pár ember, aki egészségi okokból vagy méhészként, a korai virágzása miatt tart somot.
Reménytelen a termést beszerezni!
Viszont több fajta csemetéjét meg lehet vásárolni néhány faiskolában, mert nem mindenütt van. A nemesített, nagy szemű és egyéb tekintetben is kiváló fajták csemetéje, pl. a Jolico 6.000.-Ft körül van. Viszont ha valaki most akar ültetni, akkor mint mindenben, a legjobb fajtákat érdemes ültetni.
Viszont a somok hamar termőre fordulnak, és ez jó dolog. Én a Jolicot egy ősszel sok érett terméssel vettem és nagyon finom volt.
Sajnos, termő somom még nekem sincs. Az említett egy termő Jolico már lehetne, de ez a bolond ember a nyáron kint abba a kertrészbe beengedte a hucul kancát a csikójával legelni, ahol ez volt más gyümölcsfák és fekete hunyor társaságában. Én azóta abba a kertrészbe nem tettem be a lábam.
A tavaszon megnézem, mi maradt meg és pótolom a tönkretetteket, de vesztek egy csomó pénzt, munkát, öntözést.
Nem mellesleg, amikor a huculok fostak, talán a hunyortól. De amikor én tudomást szereztem róla, mert én lettem az ügyeletes, akkor már nagyjából túl voltak rajta. Még a csikót istápolgattam pár napig.
.................................
Nem biztató dolgokat olvastam a xilit, stevia és más édesítőszerként használt dolgokról. Az emésztőrendszernek gondot okoznak.
Lemostam ma a virágaim levelét sörrel,szépek is lettek. Mikor kész lettem,akkor mondta a férjem,hogy cukros alkoholmentes volt a sör. Most nemtom mit tegyek,lemossam-e,árt-e nekik. A rendes sör tudom hogy nem mert évek óta így teszek,de mi a helyzet a cukorral?
Elküldve: 2020.02.05, 16:52 Hozzászólás témája: Re: Segítség csak kertészeti témákban
Capsella írta:
Szécsike!
Még ma is találtam szép nagy gilisztákat. Alumínium hosszú tálcákban ehető som csemetéket neveltem a nyáron és még nem téliesítettem. Álltak szegények a vízben. Kiszedtem őket és kiöntögettem az aluból a vizet. Meglepetésemre még több giliszta volt alattuk. Gondoltam Rád, hogy de szívesen adnék.
Szia! A Húsos som termését árulják valahol? Nem a lekvárját, hanem a termését. (Cukorbeteg vagyok.)
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban