Csatlakozott: Jan 16, 2012 Hozzászólások: 1875 Tartózkodási hely: Eger
Elküldve: 2019.12.05, 10:32 Hozzászólás témája: Milyen öröm ért ma?
Bojti, én is örülök, hogy a fiad levizsgázott.
Sajnálom, hogy nem olvastam, hogy elromlott a mosógéped. A sógorom révén tudtam volna olcsón már a nyáron, későbbi fizetéssel szerezni. De már utána vagyunk.
.....................................
Tegnapelőtt voltam adós előadáson.
2020.07.01-től a nyugdíj mellett munkavállalóktól nem nem kell vonni sem SZJA-t, sőt a most még vonandó járulékot sem. Tehát a nyugdíjas hivatalos béréből semmit nem kell vonni.
Ilyen még nem volt! Tudjátok, mennyi nyugdíjas fog dolgozni? Rengeteg. A munkáltatót csak a 17,5 % szociális hozzájárulás és az 1,5% szakképzési hj. fogja terhelni, de ezek most is vannak.
(Záróejelben: ez azokban a cégekben nagy előny, ahol sok a nyereség.)
Nálunk a legjobb a két vénség bér nélküli foglalkoztatása, mert kell egy kis nyereség a cégben. A lúszarteremelés meg viszi a pénzt.
De van egy kis céges örömöm is: nyáron a leendő felvásárlónak beszállítottuk a búzát. Utána a bérmunkát végzó vállalkozótól megkaptam a mérlegjegyeket, ideadta a számlát a kombájnozásról, szállításról. Nem néztem meg, hogy a számlán 9 fuvar van. Itthon összeadtam a a 8 db mérlegjegyet, szívtam a fogam, hogy kisebb lett a hozam, mint tavaly, pedig meg mertünk volna esküdni, hogy van olyan, mint előző évben. Gondoltuk, na ennyit a szakértelmünkrőll, talán csak a lófinghoz értünk. A statisztikai jelentés elment a 8 mérlegjegy alapján. Jött a számla a bértárolásról, sehogyse értettem azt a mennyiséget. A múlt héten telefonáltam és kiderült, van egy 9. mérlegjegy, ezen van a legnagyobb beszállított mennyiség, tehát megvan a 9. fuvar. A bértárolás számlája pedig kicsit hibádzik, mert az ocsúra nem kellett volna bértárolási díjat felszámítani. Így valamivel több az idei hozam, mint a tavalyi, ami pénzben, mivel ez a legnagyobb a 9. fuvar, félmilla körül van. Ez nekünk sok pénz. Tanulság: ahol az ember egy picit is figyelmetlen, mindig ott a baj vagy bosszúság.
Most a KSH-jelentést módosítanom kell, de talán az MVH felé is kellett valamit jelenteni, már nem emlékszem pontosan. A NÉBIH is kérte a lovak ellenőrzésekor a hozamolást.
Sajnos, többek között ez az eredménye, hogy hónapokon át nem voltam topon.
Na és azért is öröm ez hozam, mert kevesebb műtrágyát használtunk, mint előző évben, de jókor jöttek az esők és kompenzáltak.
Tehát ebben nagyon nagy szerencsénk volt.
Be kell kékítened, rákattintani a másik egérgombbal, és a "Google keresés erre" -vel tudod megnézni. .
Hirdetésben botlottam bele. A szerelő ki is szálíltja, be is üzemeli, és így összesen 40 ezer. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Én is szeretettel gratulálok!
A hét öröme, hogy ma a fiam sikeres targoncás vizsgát tett, a másik meg, hogy hamarosan lesz másik mosógépem a nyár végén elromlott régi helyett. Használt, de szerelőtől érkezik, felújítva, 3 hónap garanciával.
Ez a típus lesz:
depostore.hu/glamour/mosogep/aeg-l63472fl-eloltoltos-mosogep.html _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban