Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38744 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2019.11.24, 12:29 Hozzászólás témája:
Tudom, milyen, mert Tihinek is nagy élmény volt már, ha mehetett valamere _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Elküldve: 2019.11.24, 05:50 Hozzászólás témája:
Bau
Ez csodás előadás lehetett! örülök, hogy ilyen szép élményt szereztek neked!
Capsella
ez valóban csodás hír........csak aztán nyáron védekezz a tüskék ellen valami vel, vagy hagyd a férjedre, csinálja ő meg _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Én is ismerem sajnos ezt az öltözködési mizériát. Tüskék nélkül ugyan, de cefetül meghíztam. Azt hiszem, egy depresszív időszakon jutottam túl.
Még az a kabát is, amit kénytelen voltam megrendelni valami jókora méretben, mert semmi nem ért rajtam össze rendesen - az is csak kék színben volt.
No de talán megindultam lefelé. A lábkörömvágás is már jobban megy. Kevésbé puffadok, energikusabb vagyok.
Remek, hogy ilyen szépen gyógyulsz! Egészen megfiatalodsz a nyárra. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Csatlakozott: Jan 16, 2012 Hozzászólások: 1875 Tartózkodási hely: Eger
Elküldve: 2019.11.23, 21:49 Hozzászólás témája: Milyen öröm ért ma?
Bau, irigyellek! Én is szeretem a cirkuszt, kivéve a bohócokat.
Na, írtam többször a tövisproblémámról. Azt is írtam, hogy szépen alakul, az arcomon is, a testemen is. A jobb kezemen 4 ujjam érintett, de már azokon is jön vissza a rajzolat. Meglepő, hogy ahol már csak páncél volt az ujjamon a meszes tokokból, azokról is lefeslett a tok és újra jól tudom hajlítani az ujjaimat.
Ez azzal az előnnyel jár, hogy már minimális idő kell a sebek kezelésére, vagyis kevesebb fájdalommal jár és így kevesebb az az alkalom, amikor elkap fájdalomcsillapításként az édesevési mohóság. Talán több lellki erőm is van kicsit odafigyelni a kevesebb kalória bevitelre.
Na, és eljött az az idő, amit a klinikán mondtak, hogy a gyulladások megszűnésével arányosan a sok vizenyő is folyamatosan fel fog szívódni. A hátamon púp volt, de az a szabálytalanul elvégzett ultrahangozással okozott sérülést követő gyulladás és csontszaporulat miatt. Ez a púp már maradéktalanul felszívódott, a hátamon semmi plussz.
Viszont már azt hittem, a hasamról sosem fog lemenni. De az őszön erre is sor kerülget, részben.
Tegnap este centiztem, mert már nagyon feltűnő a térfogatcsökkenés.
Mellbőség: -4 cm
Derékbőség: - 6 cm
Csípőbőség: - 8 cm.
Ez egy konfekcióméret. Mennyivel könnyebb a lábkörmeimet levágni!
De az se utolsó szempont, ha ez folytatódik, akkor a régi gönceim jók lesznek újra. Amik pedig nagy méretűek, jók lesznek hideg időben való kinti munkavégzéshez, mert alá lehet öltözni.
Kilóban nem tudom a különbséget.
Borzasztó volt, amikor valahová menni kellett és csak kapkodtam ki a szekrényből a ruhákat és ez se, az se jött rám. A végén, ami rám jött, egymással nem harmonizáló darabok voltak. Akkor újabb szelekció, hogy egyáltalán mit tudok összehozni. Egyszer úgy bepöccentem, hogy nem mentem el egy számvitel előadásra, mert akkor szembesültem ezzel a helyzettel eőször és ez szörnyű volt.
Elküldve: 2019.11.20, 05:43 Hozzászólás témája:
Capsella
Örülök, hogy még a 24. órában sikerült elintézni és megúsztátok a büntetést.
Nekem pont ezért van egy olyan asztali naptáram, amibe mindent azonnal beírok.......ha nem, el is felejtem, ahogy "illik" _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Huhhh, Capsella, ezt még olvasni is kész frásztörés volt.
Gondolom, megélni még inkább. Viszont sikerült!!! _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Csatlakozott: Jan 16, 2012 Hozzászólások: 1875 Tartózkodási hely: Eger
Elküldve: 2019.11.19, 21:40 Hozzászólás témája: Milyen öröm ért ma?
Örülök az örömeteiknek!
Nekünk is lett ma egy nagy örömünk.
Tegnap volt egy MVH-NÉBIH ellenőrzés a lovaknál. Vasárnap délután hozzáfogtam a papírokat összerakni, közben eszembe jutott, hogy az egyik kanca, ami elhullott 08.11-én, annak a pótlására beállított Lilit bejelentettem a NÉBIH-nél, átírattam a lóútlevelét, bejelentettem az elismert tenyésztőszervezetnek, de a nyáron még nem jelentettem be az MVH-nál a kiesést és a pótlást. Valami történt a nyáron, amellett, hogy szarul is voltam és mivel akkor még messze volt a határidő, ráérünk arra még és teljesen elfelejtettem.
Vasárnap az ellenőrzésre kellett készülnöm, de kiszámoltam, hogy ha a 90-ik napig kell pótolni a megfelelő tenyészállatot, akkor az 2019.11.09. és azt követő 10. napon belül kell az MVH-nak bejelenteni, tehát az 11.19. éjfélig.
Az ellenőrök megnézték a Lilit és mondták, hogy nincs a támogatott kancák között, tehát nem jelentettük be. Erre mondtam, hogy holnap telik le a határidő. Figyelmeztettek, hogy ha elmennek, azonnal intézzem interneten, amilyen gyorsan lehet, mert kell az elismert tenyésztőszervezet aláírása is (az meg Balatonfenyvesen van nekünk).
Hazajöttem, hozzáfogtunk a lányommal és láttuk, amit nyár óta elfelejtettem, hogy még a tenyészetet ellátó állatorvos aláírása is kell.
Tiszta szerencse, hogy több éve ugyanaz az állatorvos jár hozzánk, ismer minden lovat. Kitöltöttem a nyomtatványt, e-mailben elküldtem Balatonfenyvesre.
Ez eddig rendben, de azt a tájékoztatást kaptam, hogy nem lehet szkenneltet felhasználni, ezért szaladt vele kettő után a postára, hogy elsőbbségivel feladja.
Közben megtudtuk, hogy más álaltfajoknál elfogadják a szkennelt re történő aláírást is (a végén mi is szkennelve küldjük be).
Tehát ez egy reménysugár, ha nem érkezne meg a levél.
Reggel egy e-mail B.fenyvesre, hogy jó lenne az aláírt szkennelt megoldás. Jó, várjunk kettőig, akkor majd másként.
1 körül megérkezett a levél, benne az igazolással. Telefon az állatorvosnak, félötre mehetek. SMS B.fenyvesre, hogy megérkezett. Irány az állatorvoshoz, aláírta. Gyorsan haza és csatolmány, stb..., elküldtük!
Ha ez nem sikerül, 5 évre egy kancára ugrik a támogatás, + ugyanennyi a szankció + a 2016. és 2017. évekre megküldött támogatás (a 2018-as 2020-ben fog megérkezni) utólag mégsem járó része után késedelmi kamat több évre.
Na, vénségemre ilyet elkövetni! Hát, ez nem kevés izgalommal járt!
Úgyhogy levontam a nagy következtetést! Ha szűkös a határidő, akkor az ember nem ejti ki a fejéből, de ha hosszabb, akkor könnyen jön elé más feladat és a későbbi törlődik a memóriából.
Na! Ezért van a naptár és ezért van az outlookban Feladatlista!
Ha rövid a karod, toldd meg egy lépéssel!
Ha rövid az agyad, használd a naptárt!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban