Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42479 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2019.07.26, 15:17 Hozzászólás témája:
Köszönöm Bau.....
átnéztem, de már nem sokat tehetek, csak drukkolok, hogy beérhessenek a golyócskák! _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40900 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2019.07.15, 10:24 Hozzászólás témája:
Idézet:
a bogyói se azonosak
Fajtafüggő is lehet.
Az egyik érzékenyebb,mint a másik.
Más fajta magvetésből is származhat.
De ha minden azonos volt,betegség támadás is lehet az ok.
Forgasd meg a levelek hátulját szemrevételezve,nincs-e rajta kártevő?
Én le is csipegetném a beteg leveleket. _________________
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42479 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2019.07.15, 04:32 Hozzászólás témája:
Bau......Capsella
köszönöm nektek!
Teljesen egyforma talajba ültettem mindkettőt......egyforma helyen vannak, a Nap egyformán éri őket. Ezért is nem értettem, mi a csuda lehet a sárguló tővel. Az egyébként az elejétől lassabban fejlődött, és ahogy nézem, a bogyói se azonosak (nagyobbak) a másikénál
Minden esetre teszek alájuk kartonpapírt.........hátha használ _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Kutyus!
Szerintem Bau jó nyomon jár.
A tápanyaghiány úgy is keletkezhet, hogy van a talajban elég, de ha túlmelegszik a cserépben a föld, nem a jó a növény keringése és nem tud felvenni se vizet, se tápanyagot. Utána a rovarok, gombák, baktériumok is könnyebben megtámadják, mert az immunrendszere se működik rendesen.
Próbáld meg a cerepekete árnyékolni, mert a közelmúlt melege brutális volt. Jókora alátét, tápanyagutánpótlás.
De: az a hirtelen hideg, ami mostanában többször bekövetkezett, az se normális. A hidegsokkra szokott jönni a paradicsomvész (Phytophtora infestans).
Tegyél a cserép alátét alá karton papírt, mert a kő éjszaka nagyon lehűl. Nekem idebent a kő miatt zoknit keleltt húzni a zárt cipőbe is. Kint meg éjszaka 8-10 C van mindössze.
A kartonpapír jó a meleg és a hideg ellen is, hogy a kő ne közvetítse a legeket.
Egyébként még nem kell aggódnod, csak ezeket orvosold!
.................
Bau, mint mindig, nagy mágus vagy!
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40900 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2019.07.14, 15:13 Hozzászólás témája:
Ez lehet tápanyag hiány (sárga levelek)
De bal oldalon fent a levél hátán valami fekete foltok is vannak.
Az kártevő is lehet,szívogatja a levél nedvét,-elsárgul tőle a növény.Pajzstetű,levéltetű?
Azonos minőségű földbe ültetted?
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban