Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38827 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2019.06.12, 04:15 Hozzászólás témája:
Tegnap estefelé láttam a Holdat
még 8 óra után is 28 fokot mutatott a hőmérő az ablakban
Ma reggel fél 5-kor 21 fok, tiszta ég és szélcsönd volt
::::::::::::::::::::::::::::
Ma, szerdán életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. A legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés ma 0 órától vasárnap éjfélig lesz érvényben, írja az MTI.
Hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolta, hogy a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között lehetőleg senki se tartózkodjon a tűző napon, ügyeljünk a fokozott folyadékfogyasztásra, és kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők, valamint a zsíros ételek fogyasztását.
Figyelmeztettek továbbá arra, hogy a déli órákban a vízparton pihenők is kerüljék a napozást és ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. Ajánlásukban az is olvasható, hogy védjük a bőrünket naptejjel és világos, jól szellőző bő ruházattal, és még néhány percre se hagyjunk gyermekeket, továbbá házi kisállatokat parkoló autóban.
Felhívták a figyelmet arra is, hogy a tartós hőség az egészséges szervezetnek is extrém igénybevételt jelent, és az autózók koncentrációját is negatívan befolyásolhatja _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Jan 21, 2008 Hozzászólások: 10992 Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre
Elküldve: 2019.06.11, 19:37 Hozzászólás témája:
kutyus írta:
...költővé váltál a hőségtől...
Ja! Egy költő veszett el bennem,de az nagyon...
Capsella már megint halmozod az élvezeteket ebben a marha melegben.
Nálunk 37 fok volt,bent is meg lehet pusztulni a 27 ben.
A közepes szél valamit enyhített rajta ugyan,de akkor is...nnna.
Vasárnapig folyamatosan melegszik.... Még hova?
Nemrégen a teraszon, ami védett, már több órája nem kapott napot, 29C volt.
Úgy beszéltük meg a férjemmel, hogy mivel én reggel elaludtam, délután 3-ra megyek ki kertészkedni. De nekem nagyon befűtöttek fentről és húztam az időt, hogy minél később induljak. Inkább belefogtam a 06.06-i statisztikába, csak hűljön. Aztán telefonált, hogy már ne induljak el, akkora zuhé esett, hogy most ott nem tudok kertészkedni.
Ez a legjobb, ami történhetett! Én most indiántáncot járnék, ha lenne erőm hozzá, de még a szoba hűsében sincsen.
Annyi eső esett mostanában, de már megint nagyon kellett.
Tegnap néztük meg a férjememl a búzát, ami nagyon sokat fejlődött pár nap alatt is az utolsó szemle óta. Megállapítottuk, hogy csak eső kéne! És íme!
Egyáltalán nem csodálkozom, hogy a parasztember mindig imádkozott az esőért.
Nagy szerencsénk van, mindig csak annyi esik, ami éppen hasznosul, vagy csak kicsi folyik el belőle.
Így akkor remélhetőleg hajnali 4-kor fel bírok kelni, 5-kor már igen világos van és kezdhetem a munkát. Az eső után sokkal könnyebb lesz gyomlálni, azzal kezdem. Utána betöltöm a krumplit. ez holnapra elég lesz. Ha nem bírnék magammal, csalánt sarlózok a ribizli mellől. Magasabb a csalán, mint a ribizli, tegnap néztem.
Azt már mondani sem merem, hogy szedek cseresznyét, mert a talajszintet biztonságosabbnak tartom, mint a létrát. Pedig tegnap este már megjelent a seregély egy példánya, viszi a hírt. hogy ide kell jönni szüretelni.
Elküldve: 2019.06.11, 12:33 Hozzászólás témája:
Voltam ma - sajnos - egy temetésen. Tihi volt kolléganőjének férje ment el 2 hónap alatt.
Szerencsére 8 órakor tartották, így csak a hazafele út volt aszalódós, mert már tartott a reggeli csúcs
Most is hőség van, bár néha a Surda-szél fúj _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Elküldve: 2019.06.10, 10:15 Hozzászólás témája:
A szobában egyenlőre kellemes az idő.........de nemsokára ki kell mennem
Remélem, nem fogok megsülni! _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban