Tegnapelőtt túróstésztát főztem, de levest nem.
Mostanában nem volt sok és nagy főzés. Ma főztem hármunkra 6 l zöldséglevest nokedlivel, nagyon finom lett, vagy csak már nagyon hiányzott a leves.
Most megyek, tejfölös gombát, rizset készítek. Délben kivettem a gombát a hűtőből és nem tetttm vissza, kicsesztem magammal.
Holnap milánó makaróni spagettivel.
Oszt 3 napig semmi.
Most 2 órán át lestem az 1 évvel ezelőtti excel tábláimat és a kettős könyvvitelt, hogy hogyan csináltam meg a mi cégünk önköltségszámítását, de rendben van, megtaláltam a fonalat.
Most kezedem a miénk zárlati munkáit és a beszámoló készítését, párszor meg fogom bánni, hogy a világra jöttem.
Nagyon bonyolult, mire a takarmány és árunövénytermesztéstől kezdve áru és készlet lesz a költségekből. Sajnos, muszáj pontosan kidolgozni, mert a vámosok tételesen ellenőrzik a jövedéki adó visszatérítést, így a gazdálkodási naplóig lemenően játszik minden adat az önköltségszámításban.
Jó, hogy csak a mi cégünk ilyen, a többi egyszerűbb, mert eldobnám az agyam.
Na, így mire lemegy a 05.31., kiéhezik főtt kajára a banda, mert ilyenkor nincs főzidőzsi, inkább csak hideg kaja van.
Viszont az egyik ügyfelemmel cserélek mézet szamócára, igaz, drága a szami, de gondoltam, feltöltjük a vitaminraktárakat. A fiamék a szomszédban laknak, nekik is viszem, küldöm a szamit.
Még van két szép orange tököm. Tavaly is májusban használtam fel egyet süteménykészítésre és jó lett. Ha valaki lereszelné, hamar összedobnám a sütit.
A minap sütőtökös pogácsa sütést láttam a tv-ben, nagyon jól nézett ki. Finom is lehet. Én kis kosárkákra gondoltam, bele túró. De egyszerűbb lenne csak a sütőrökös tésztába belekeverni a túrót.
Ha nagyon jól haladnék, akkor a napokban megsütném.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38838 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2019.05.25, 18:52 Hozzászólás témája:
Ma kirúgtam a hámból! a piacon hetek óta szemezek grillezett csülökkel. Ma vettem egyet, és a szomszédékkal nekiláttuk befalni _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: May 18, 2008 Hozzászólások: 3383 Tartózkodási hely: Csorvás
Elküldve: 2019.05.25, 06:16 Hozzászólás témája:
Gulyásleves, túrós tészta lesz az ebéd.
Sütök egy gyümölcskrémest eperrel, a sok esőtől penészedik az eper , darabolni kell. _________________ Üdv: Etimami
--------------------
https://picasaweb.google.com/100588794470649120072/2012Junius
A virágnak megtiltani nem lehet, hogy nyíljék, ha jő a szép kikelet .
Elküldve: 2019.05.25, 04:22 Hozzászólás témája:
Köszönöm CApsella!
A hiba nem látszik, csak érződik: a tészta nehéz és "nyirkos", hiába lukacsos.
El fog fogyni, az biztos _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Elküldve: 2019.05.24, 18:43 Hozzászólás témája:
Inkább nem felejtem ki, mert a kétszeri kelesztés nem tesz jót a tésztának....túlkel és attól lesz ilyen laposguta _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Elküldve: 2019.05.24, 04:55 Hozzászólás témája:
Tegnap sütöttem zsömlét..........és nem is én lettem volna, ha valamit nem szúrok el 20 dkg liszt az alap, én megdupláztam, mert egy sütéssel akkor 2 adag is lesz(lefagyasztom a többit)
Szépen kimértem mindent duplán, kelesztettem, kezdtem kiadagolni, amikor a tészta állagából belém csapott a felismerés!! CSAK A FELE MENNYISÉGŰ VIZET tettem bele!!!!
Összegyúrtam, be a dagasztógépbe, hozzá a hiányzó vizet..........szegény nem tudott símává gyúródni. Ismét kelesztetés és sütés.
Így is elég szépek lettek, egyet este meg is ettem: jó íze van
_________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Csatlakozott: Jan 21, 2008 Hozzászólások: 10998 Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre
Elküldve: 2019.05.23, 19:13 Hozzászólás témája:
bau írta:
...
Ennyi pénzért szívesen elmegyek bárkihez tojást szétválasztani....l
Erre a célra láttam a petpalackot,ingyé'! Még nem próbáltam,mert nekem megfelel a héjból-héjba módszer.
Székelykáposzta pár napra.
Sütöttem 1-1 adag néró sütit és sósrudat,elfogyott a zuram aprítani valója. Újabban úgy issza a reggeli kávéját,hogy a csészéjébe tesz pár falat sütit-ami éppen van.
Elküldve: 2019.05.23, 15:10 Hozzászólás témája:
Ha nagyon nem akarja valaki kézzel szétválasztani, akkor ott a petpalack! _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Na, kiürült a hűrőből a főtt kaja, de nekem nagyüzem van a könyvelésben. A zembert naponta hamar hazaűzi az eső. Tegnap este begyújtott (gondolom, fázott a hátsója). Mondtam neki, én elmosogatok, ő pucoljon hagymát, krumplit, főzök 6 l paprikás krumplit kolbásszal. Erre kitalálta, hogy abba virsli is kell, ő úgy szereti. Elmegy a Sparba virsliért. Mire visszajött, elmosgattam. Elővette a szalonnát. Az minek? Alá. Na, akkor ez emgint csak három híbás lesz, sós, csíp és zsíros, sőt, ez néggy, mert füstölt is lesz.
Leültem könyvelni, ő főzött. A jóslat beteljesedett. Ettem egy tányérral, de ...
Maradt a májkrém...
Jaj, még nyolc nap ínség a főtt kajában...
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban