Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40723 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2019.02.25, 10:52 Hozzászólás témája:
Idézet:
keleti és nyugati ablakokkal kisebb az esély
Ott is lehet nevelni!
A paprika palánták nagyon meleg igényesek!
A vetésnél a "jó talp hő" fontos.
Ez nálam úgy működik,hogy a vetődoboz (cserép) a radiátoron lakik amíg ki nem kelnek a magok.
Egy kissé nyitott nylon zacskó szolgál fóliasátorként
Pára,meleg,fény....-de ezt Neked nem kell magyaráznom szerintem _________________
"Úgy vettem észre,hogy kicsit hitetlen vagy ezzel kapcsolatban! Smile "
Jaj, drága Bau! Nem vagyok hitetlen, inkább azt gondoltam, keleti és nyugati ablakokkal kisebb az esély a jó minőségű palántára. Az északi balak meg alkalmatlan.
Attól, hogy melegen vannak elkezdenek feléledni, kihajtani. Ha nem akarod, hogy korán kihajtsanak, tedd őket a lakás leghidegebb helyiségébe. Ott még hátha pihennek egy kicsit _________________ Mindig tudd, a dolgok egyszer történnek meg veled; a legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz. (Tatiosz)
Hogy nem kevered össze a különböző színeket?
Mindet külön külön tárolod?
Szia Bau,
Igen, minden fajtát külön-külön simitózáras zacsiba tettem, névvel ellátva, úgy nem keverednek össze
Én mikor elültetem, megszoktam locsoni, majd a radiátor alatt szoktam tárolni őket, addig amíg ki nem hajtanak. Persze közben igény szerint locsolgatni kell őket. Akkor szoktam bajban lenni, amikor már sok kihajt és kevés az ablak a tárolásukhoz. _________________ Mindig tudd, a dolgok egyszer történnek meg veled; a legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz. (Tatiosz)
Nálam még csak a cserepekből kerültek ki a rizómák, ma végeztem a kitermelésükkel. Másfél héten át, napi 2-3 órán keresztül szedtem a rizómákat a földből. Egy pár nap pihenő, és kezdődhet az ültetés _________________ Mindig tudd, a dolgok egyszer történnek meg veled; a legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz. (Tatiosz)
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40723 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2019.02.20, 11:05 Hozzászólás témája:
Idézet:
Nagyon sok déli ablakod van?
CSAK AZ VAN!
Tömbházban lakom
Úgy vettem észre,hogy kicsit hitetlen vagy ezzel kapcsolatban!
Hoztam képet is
És ez a chili,ami szintén febr 1 én lett vetve! _________________
Csatlakozott: Jan 16, 2012 Hozzászólások: 2226 Tartózkodási hely: Eger
Elküldve: 2019.02.20, 01:04 Hozzászólás témája: Erkély és ablakpárkány kertészet
Kedves Bau!
Köszönöm a válaszodat.
Nagy mester vagy, hogy a Vincáról magot szedtél és már palántázod.
Nagyon sok déli ablakod van?
....................................................
Délután voltam a kozmetikusnál, a szomszéd utcában van, pár háznyira. A ház déli fekvésű. Én metszem a rózsákat évek óta. Tavaly tavasszal beástam az O.I-s leándert cserepestől, mert a kozmetikusnő ki akarta dobni vagy nekem adni. Nem akartam elorozni, ezért kiültettem neki. Ősszel, mire észbe kaptam, hogy fel kellene szedni, már fagyott volt a föld. Hát, akkor keresztet rá!
Most viszont meglepve láttam, hogy a tavalyi magtok felnyílt és a veszzők, levelek épek, zöldek, rendben vannak. Ma reggel megyek a fodrászhoz, viszek metszőollót, zacskót és útközben levágom a termést, ne vigye el a szél.
Tény, hogy a déli oladali védettség nagyon kedvező és az is tény, hogy ez a tél nem volt kemény, de azért úgy gondolom, nem sok fajta bírta volna ki a helyében.
Kezd felértékelődni a szememben a fagytűrő leánder annak ellenére, hogy a virágpompája sokkal szerényebb, mint a rétes virágú fajtáké.
hanem fehér növény.
Itt lejjebb a 2018.06.28. 15:33 hozzászólásban láthatod a növényt.
Fogtam belőle magot ősszel,és most azt vetetettem el febr 1 én.
Abból palántáztam ma.
Csatlakozott: Jan 16, 2012 Hozzászólások: 2226 Tartózkodási hely: Eger
Elküldve: 2019.02.19, 13:56 Hozzászólás témája: Erkély és ablakpárkány kertészet
Bau Drága!
Összezavartál!
Csak szépen sorba, lécci, hogy mi van bent és mi van kint az erkélyen.
Mert a Scilla nekem kint korábban elfagyott.
A Vinca viszont tuti, hogy fagytűrő.
Kérlak, írd meg, melyiket hogyan tartod télen, nyáron!
............................................................................
Nekem Iris itt tetvesedett be a nappaliban. A cslili mellette nem lett tetves.
A Begoni a semperflorens tavalyi két cserép a nappaliban jól áttelelet, ezerrel hajtanak, bokrosodnak. Anyu ezt nagyon szerette, a keleti ablakban 2-3 cseréppel átteleltetett, tavasszal szétszedte, kiültette a kertbe az évelő virágok közé.
Bent a muskátlijaim jól teleltek. Egx cserép, ami kevesebb fényt kapott és egyszr nem öntöztem meg, majdnem kimúlt. Naposabb helyre tetetm, megöntöztem, elkezdett éledni.
Az előszobában 3 láda muskátli van tavalyról, ott hűvösebb van és megindult a virágzásuk.
Az idén nem értem le a muskátlikkal a pincébe, öregszem.
Az idén a tengeri hagymát felhoztam, mert kiderült, a sok gyógyhatása, felhasználható levele. Az előszobában vannak. Az egyik hagyma virágzik. Még eddig sosem láttam virágját, bár nincs nagy diszítő értéke.
Ha ilyen jó idők lesznek, egyes növényket nappalta kitehetünk edzeni.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban