Tarhonyáshúst csináltam és megfőztem a kocsonyát. Ezer éve nem voltam ilyen ügyes,a lé ml.-re stimmelt.
Tettem el a hűtőbe 2 db. kicsontozott első körmöt folpackba "szorítva", hétvégén felszeletelve lesz belőle rántott borjúláb.
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 38582 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2019.02.13, 11:37 Hozzászólás témája:
Ma megint főztem...
Tegnap a fiam hozott friss pontyot.
Azt fel kell dolgozni,-nincs mese!
A hal nagyon romlandó!
Besóztam,bepaníroztam és adagonként ment a fagyasztóba.
Egy szeletet kisütöttem mai ebédnek,zöldsalátát répával,almával sajttal csináltam hozzá.
De ki volt olvasztva már közben a lapocka is,így azt is meg kellett csinálni.
Egy részéből pörkölt készült,az eláll,-jó lesz hétvégén gulyáslevesnek,a palacsinta mellé.
A másik részét felcsíkoztam,holnap brassói lesz frissen sülve, sült krumpli lesz mellé. _________________
Csatlakozott: May 18, 2008 Hozzászólások: 3383 Tartózkodási hely: Csorvás
Elküldve: 2019.02.13, 08:13 Hozzászólás témája:
Ezt ki fogom próbálni.
Mit jelent az, hogy ha kisült, megkenni az áztató lével?
Nálunk még a Néró a sláger, hetente sütök egy adagot.
Tegnap lebbencsleves volt, hagymás szelet, zöldséges krumpli, savanyúság:káposztával töltött almapaprika
Ma tojásos leves, gombás tokány. _________________ Üdv: Etimami
--------------------
https://picasaweb.google.com/100588794470649120072/2012Junius
A virágnak megtiltani nem lehet, hogy nyíljék, ha jő a szép kikelet .
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38818 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2019.02.13, 07:51 Hozzászólás témája:
Itt a receptje (természetesen ez nekem alakítva: a rizsliszt helyett az eredetiben búzaliszt szerepel)
GYÜMÖLCSKENYÉR VARGA GÁBORTÓL
1 rúdra: 40 g étcsokoládé (45-59%-os), 175 g kandírozott gyümölcs, 5 g mazsola, 170 g búzaliszt (BL55), 5 g szódabikarbóna, 50 g dió (darált), 1 db citrom héja, 1 db narancs héja, 160 g vaj, 75 g porcukor, 6 db tojássárgája, 150 g kristálycukor, 6 db tojásfehérje
Az étcsokoládét, mazsolát, és a kandírozott gyümölcsöt durvára vágjuk, és egy tálba tesszük. Minél többféle aszalt, kandírozott gyümölcsöt keverünk, annál finomabb lesz.-----Hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, darált diót, és a reszelt narancs-, citromhéjat.-----A szárazanyagokat alaposan elkeverjük, majd félretesszük.-----A vajat és a porcukrot alaposan felhabosítjuk.-----Ha felhabosodott, egyenként hozzácsurgatjuk a tojássárgákat, és azzal is felhabosítjuk, egészen könnyűre.----A vajas részt félretesszük, és a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény, de nem törős habbá verjük.----A vajas részhez kis adagokban hozzákeverjük a fehérjehabot.------Egy fakanállal a szárazanyagokat is hozzákeverjük-----Egy vajjal kikent 35 cm hosszú gyümölcskenyérformába szedjük a masszát.-------180 C-on légkeverés nélkül 40-50 perc alatt készre sütjük. A kisült sütit azon forrón megkenni az áztatólével. _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Tettünk el a nyáron csípős tök krémet, kapros cukkini krémet,és zakuszkát.
Az a kapros kenőce, ment most a tésztára,finom gyors kaja.
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Csatlakozott: Jan 21, 2008 Hozzászólások: 10984 Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre
Elküldve: 2019.02.11, 19:48 Hozzászólás témája:
kutyus írta:
... a múltkori takarítás csak 2 óra hosszat tartott....
Essse piskóta.
Én a szekrényben hagytam egy fiókot,legalulra rongyokat /főleg fiú trikót,jó nedvszívó/ ezek szépen megoldották az olvadó víz problémámat, a ládában összegyűlik csak ki kell merni,a kutyahűtőt kiviszem a garázs elé,belefolyik a vízelvezetőbe.
Csodás a kenyered,remélem beválik állandó fogyasztásra!
Paprikáskrumpli volt vírslivel és a megmaradt g.püré.
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 38582 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2019.02.11, 18:36 Hozzászólás témája:
Guszta!
Remélem finom is lesz neked!
Nekem is kéne már sütnöm,de sajnos nehezen állom meg,hogy csak keveset egyek belőle!
Sokat meg nem szabad a cukrom miatt.
A diétás kenyerem meg olyan mint a kalács _________________
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban