Köszönöm szépen szivem,de a földben való teleltetés nem kivitelezhető,kivéve 2 függő cserepet.
A ház előtt végig begóniám van a leylandi árnyékában,amit csak kb.10-ig ér nap. Ennyit nem tudok tárolni földben.
Ami földben telelt,annak már hosszú hajtásai vannak,pedig vizet sem kapott.
Én a begónia gumóimat mindig benne hagyom a cserepekben, úgy földestől teleltetem őket. Arra figyelni kell, hogy mielőtt a teleltetőbe tesszük a cserepeket, ki legyenek száradva rendesen, és télen ne érje őket víz.
Tavasszal előszedem a cserepeket, van hogy nem is ültetem át őket, óvatosan, mértékkel elkezdem locsolgatni, ők meg szépen kihajtanak. _________________ Mindig tudd, a dolgok egyszer történnek meg veled; a legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz. (Tatiosz)
Köszönöm!
Ezt a rongyos dolgot megpróbálom,az van itthon ölég!.
Kénytelen leszek ismét vásárolni,amivel -az árán kívül-az a bajom,hogy órákig forgathatom a tasakokat mint néger a télikabátot,hogy melyikben van élet.
Ha a nyár folyamán lisztharmatfertőzést tapasztaltunk volna a leveleken, akkor ajánlatos a gumót 2%-os Thiovit oldatban megfüröszteni.
Az ilyem módon előkészített száraz gumókat fűrészporral, rostos tőzeggel vagy homokkal megtöltött ládába rétegezve, fagymentes, de hűvös helyen tároljuk a tavaszi kiültetésükig. _________________
Átnéztem a begónia gumóimat,ismételten lehangoló a "készletem".
Faforgácsban krumplis hálóban volt felakasztva a pár fokos garázsban és kb.háromnegyede elpusztult. Nem először. Ti hogyan teleltetitek,mert valamit rosszul csinálok. Ugyanott egy függőcserépben lévő hajt ezerrel.
Tavaly egy nyitott papírdobozban telelt,szintén forgyácsban,asse tetszett neki.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38770 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2018.03.08, 05:22 Hozzászólás témája:
Capsella
Vigyázz magadra, ne csinálj ilyen hülyeséget!!!
Ha nagyon sok a dolgod, tegyél magad mellé kekszet, vagy valami egyéb ehető cuccot.....akkor biztos nem felejtesz el enni!!! _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
"Ha kerti földbe ültetnék már csak egy nagy gödör lenne a kert helyén"
Ez bizony így van.
Vagy 4 éve olyan sokat konténereztem a kertben, hogy ahol elkezdtem a földet kiásni, akkora gödör lett, hogy eltűntem benne.
Egyszer a lányom kétségbeesett keresésbe kezdett, mert csak kinézett a kertbe, nem látott, hátrament az egykori tyúkólban és kutyaólban is megnézett, nem voltam és eltűntnek nyiivánított. A szomszédok mondták neki, hogy kutya bajom, ülök a gödörben órák óta és konténerezek.
Akkorra már a vegetáció alatt több köbméter földet bekonténereztem. Ebben voltak gyümölcsfák, bokrok is bőven, 30 literesek, azok aztán ették a földet. Több 300 l feletti tőzeget dolgoztam be, plusz, ha a lovaktól hoztam haza érett humuszt, azt is. Műtrágyát is dolgoztam be, ősszel pedig az átültetéskor buviplant tablettákat. A buviplant az egy csoda! Attól nagyon jól fejlődnek a növények.
Később a gödröt a környékéről behúztam földdel és egyáltalán nem hiányzik. Az építkezéskor a pince helyéről kiszedett földből nagyon sokat, túl sokat terítettünk szét a kertben, ezért volt mit belehúzni.
Már nagyon várom a képeiteket a virágaitokról.
Sajnos, még mindig nincs fényképezőgépem. Mostanában egy hétig úgy nézett ki, hogy -sajnos - lesz rá pénz, de most fény sejlik az alagút végén és ha megy tovább a gazdálkodás, akkor minden fillér kell. Így én feszt lemondok valamiről.
Tegnap kis híján bekrepáltam. Lement a vércukrom, mert nem ettem rendesen és rosszul lettem. Szabályosan halálfélelmem volt, sírógörcsöt is kaptam, amivel nem ismertem magamra. Én nem szoktam a fájdalomtól sem sírni. Szerencsére a fiamék teljesen véletlenül tőlem 200 m-re voltak autóval a városban a piros lámpánál és azonnal ott voltak a telefonomra. Este későn már jól voltam.
Amikor már jobban voltam, arra gondoltam, hogy úgy látszik, még a tavaszi virágokban gyönyörködni engedélyt kaptam fentről.
Köszönöm, hogy megtűrtétek az ide írt szakácskönyves irományomat.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban