Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
bau Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 38530 Tartózkodási hely: TB.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
bagoly Liget


Csatlakozott: Aug 29, 2005 Hozzászólások: 3297 Tartózkodási hely: Soroksári-Dunaág
|
Elküldve: 2018.02.07, 13:29 Hozzászólás témája: |
|
|
Milyen az a semmi leves?
Én töltött káposztát ebédeltem. Délután sütök egy pitét, fele túrós, másik fele almás lesz, így két féle süti lesz.  _________________ Éva
Belőlem csak egy van, a többiek sokan vannak
Ezért nekem nagyon kell vigyázni magamra |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Emmylie Srí Lanka


Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 13324 Tartózkodási hely: A+ H
|
Elküldve: 2018.02.07, 13:08 Hozzászólás témája: |
|
|
Jol el lötyögtem az idöt igy a csülkös bab nem lesz kesz ebedre.
A fiamnak maradt meg a tegnapi semmi levesböl most tesztat fözök igy ma turos csuszat fogunk ebedelni.
Az legalabb elkeszül mire haza jön.
Jo nagy adag csülkös babot fözök abbol lesz holnapra a maradekot meg le fagyssztom-Igy lesz neki majd tartalek is.  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
bau Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 38530 Tartózkodási hely: TB.
|
Elküldve: 2018.02.07, 11:20 Hozzászólás témája: |
|
|
Egy egész fej,levesnek nekem sok.
Rántva is szeretem
Lehet,hogy a felét lefagyasztom  _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
kutyus Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38749 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2018.02.07, 11:10 Hozzászólás témája: |
|
|
Rántva nem szereted??
Esetleg krémleves?? _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente |
|
Vissza az elejére |
|
 |
bau Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 38530 Tartózkodási hely: TB.
|
Elküldve: 2018.02.07, 11:03 Hozzászólás témája: |
|
|
Nálam finomfőzelék lesz sült hússal.
Van egy brokkolim itthon,ki kéne találni,mi legyen belőle  _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
kutyus Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38749 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2018.02.07, 10:36 Hozzászólás témája: |
|
|
Ma grillcsirkét eszünk
Holnapra a gombaleves maradéka lesz, utána pulykaporc pörkölt, rizzsel,savanyúval _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Emmylie Srí Lanka


Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 13324 Tartózkodási hely: A+ H
|
Elküldve: 2018.02.07, 06:43 Hozzászólás témája: |
|
|
Itt nalunk a töltött kaposztat Sarma neven ismerik.
Husgombocot en mindig is teszek bele.
Ma csülkös babot kell föznöm mert azt kert a fiam.
A hozza valokat meg be kell szereznem hozza.
Tegnap csak gyors semmi levest föztem es palacsintat sütöttem. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
bau Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 38530 Tartózkodási hely: TB.
|
Elküldve: 2018.02.06, 19:43 Hozzászólás témája: |
|
|
Mondom én,hogy sokfélét ismerek!!
Láttam olyant,amibe a húsok mellé kelt tésztagombócot is főznek.
-egyben mindent!
És mi (svábok) kenyér helyett régen krumpligombócot is főztünk.
Érdekes módon pont a húsgombóc nem ugrott be!  _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
kutyus Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38749 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2018.02.06, 17:34 Hozzászólás témája: |
|
|
Rákospalotai ...de azt, hogy kitől, honnan tanulta ezt a töltött káposztát, nem tudom
Húsgombóc, Bau Van, amit levélbe tekerek, de van, ami csak "kopaszon" kerül bele _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente |
|
Vissza az elejére |
|
 |
bau Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 38530 Tartózkodási hely: TB.
|
Elküldve: 2018.02.06, 15:00 Hozzászólás témája: |
|
|
Milyen tájegységről való volt a mamád?
Borbás Marcsi műsorában sok félét mutatnak,de ezt még nem hallottam
Idézet: | erre jön egy adag apró káposzta, rá a gombócok |
Most látom csak,hogy gombócot is írtál...
Milyen gombóc?
Krumplis vagy gőz?  _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
kutyus Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38749 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2018.02.06, 14:51 Hozzászólás témája: |
|
|
Én a nagyanyámtól tanultam, mindig így főztem......amióta van kerámia káposztás edényem, azóta a sütőben készítem.
Egész más az íze  _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente |
|
Vissza az elejére |
|
 |
bau Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 38530 Tartózkodási hely: TB.
|
Elküldve: 2018.02.06, 11:19 Hozzászólás témája: |
|
|
Idézet: | A tetejére a fej hagymát szelek karikára, |
Ilyent még nem hallottam,de biztosan finom lehet!
Berántani sem szoktam,-ezzel is spórolom a szénhidrátot!
Bár pont a káposzta elbírná  _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
kutyus Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38749 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2018.02.06, 10:56 Hozzászólás témája: |
|
|
Én a kötkezőképp szoktam főzni: az edény aljába bacon szeleteket teszek, erre jön egy adag apró káposzta, rá a gombócok és a megfőtt füstölt csülökdarabok.
Ezt betakarom ismét aprókáposztával.
A tetejére a fej hagymát szelek karikára, teszek még babérlevelet, egész borsot és egész köményt.
A csülök főzőlevével öntöm fel.
Amikor kész, kiszedek minden darabosat, vékonyan berántom, és úgy teszem vissza.
Ennyi
JA! a csombor ízét nagyon nem szeretem  _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente |
|
Vissza az elejére |
|
 |
bau Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 38530 Tartózkodási hely: TB.
|
Elküldve: 2018.02.06, 10:49 Hozzászólás témája: |
|
|
Te hogy főzöd?
Én többféle képen is szoktam!
Ebben most csombor van.
De sokszor kifelejtem belőle.
Csak hús,-mint disznóvágáskor.
Nem pörkölt,nem töltött,csak mindenféle finom husi oldalas ,tarja esetleg füstölt hús is . _________________

Legutóbb bau szerkesztette (2018.02.06, 11:16), összesen 1 alkalommal |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|