Csatlakozott: Oct 05, 2011 Hozzászólások: 389 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2018.01.08, 21:04 Hozzászólás témája:
Bau de irigyellek, nálam állandóan 5-8 szarka jár, egy közeli nyárfán fészkelnek és a környék kertjeiből lopkodnak. Nagyon szemtelen állat, mindenben benne van és mindent kikezd. Paradicsomot, cukkinit a gyümölcsöket meg pláne. Az idén nem volt épp alma a fán, mert ahogy pirosodik már eszi is és mindnek csak a legszebb részét csipkedi ki, amit tud elvisz, vagy ha túl nehéz számára leejti valahol a kertben. Ahogy a cinkegolyót kiteszem már ott is van és próbálja letépni. Nagyon kíváncsi még a dughagymákat is kuhúzza a földből. Sajnos már annyira odaszoktak semmilyen madárijesztő nem hat. Valószínű vennem kell egy jó csúzlit, bár egész nap nem ér rá az ember őket hajkurászni. Annak kellene a fészket levernie akinek a kertjében költenek, de az nem teszi, így egyre csak szaporodnak néha 10-en felüli a létszámuk. Hát hozzám jöhetne a fővadász, de sajnos nem fog.
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 41193 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2018.01.08, 19:48 Hozzászólás témája:
Épp az imént láttam a tv-ben egy műsort,vadászatról is volt benne szó!
Azt mondta a fővadász,hogy kilövik a szarkákat,ha látják,mert nagy károkat okoznak.
Én csak egyszer láttam még az udvarban,remélem nem szokik az is ide! _________________
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42864 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2018.01.08, 19:42 Hozzászólás témája:
Nálunk a környező kertekben és az utcai fákon is fészkelnek szarkák......azok se jobbak
Ha itt látom, elzavarom, persze akkor a kicsik is elröppennek
Csúzli lenne a jó megoldás, de sajnos ablakon keresztül nem megy, ha kinyitom, akkor máris mennek tova _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Elküldve: 2017.11.15, 06:07 Hozzászólás témája:
Szécsike
sajnos ez már a múlté, amióta a vihar kidöntötte a hársfát, nincs odum _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Elküldve: 2017.11.14, 06:03 Hozzászólás témája:
Nálunk rengeteg "átvonuló" macsek volt, amig el nem riasztottam őket, mert wc-nek használták a kertet.
Ennek ellenére a hársfán évente 2 fészekaljat neveltek a cinkék. Az odut a Madártani Intézettől rendeltem, elég hamar megbarátkoztak vele
Évente tél vége felé kidobtam belőle az előző almot, befújtam minden rését madárbolha elleni szerrel..........jöttek a lakók új fészket rakni _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban