Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 13318 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2017.11.04, 20:14 Hozzászólás témája:
Nálam sajnos egyre kevesebb növény éli tul a telet.
Tegnap és tegnapelött behordtunk mindent a garázsba mivel máshol nincs helyünk.Az ibolyafa és a kákpillango is a garázsba került.
Az afrikai szerelemvirág az idén nem virágzott talán tavaly télen sok vizet kapott.Most majd megprobálom a locsolást csökkenteni hátha jövöre virágzik majd.
Van a "becipeléshez egy kotta" ,de most nem találom...
Ezt találtam a klíviáról:
A virágzás feltétele, hogy a nyáron a növényt a szabadban, árnyékos helyen tartsuk egészen az ősz végéig. Jó, ha az októberi hideg esték még kint érik. Két hónapos nyugalmi időszakra van szüksége, ilyenkor nagyon keveset locsoljuk, szinte száraz lehet a földje. Télen is viszonylag hideg helyet igényel, legjobb a 10 fok körüli hőmérséklet. A virágbimbók megjelenését februártól várhatjuk. Amikor a virágkocsány eléri a levelek magasságát, akkor kezdjük el az öntözését és a tápoldatozást, majd egészen őszig tartsuk nedvesen a földjét.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38731 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2017.10.02, 19:47 Hozzászólás témája:
A KLÍVIÁMAT behozzam már a teraszról???..........és mit csináljak, hogy ismét virágozzon???? _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 38517 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2017.09.30, 14:24 Hozzászólás témája:
A kaktuszok még maradhatnak pár napig,csak ne ázzanak meg!
Bírják a hideget akár -5 fokig!
De azért én is óvatos szoktam lenni!
Hadd kapjanak minél több fényt még...
de a hideg hatás is jót tesz nekik.
Persze függ az attól is ,hogy milyen helyen él eredetileg ez a kaktusz,vagy pozsgás.
Az őserdőből származóak melegebbet igényelnek (levélkaktusz ,karácsonyi kaktusz) _________________
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38731 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2017.09.30, 14:17 Hozzászólás témája:
Lányok! SOS!!!!
Egyre hidegebbek az éjszakák...........nem kellene a kaktuszokat a téli szállásra raknom????
Kint van még a golgotám, a zefírem, a páfrányom..........ezeket behozzam már???? _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Ma lekukáztam a hortenzia körüli tatyókat. Ősszel körbe bástyáztam falevéllel megtöltött reklámszatyrokkal.
Ha kisüt a nap,mindjárt viszket a tenyerem.
Megnéztem a fedett teraszon lévő,hungarocellel körülvett fűtetlen fóliámban a muskátlijaimat amit vagy-vagy alapon ládástól beraktam,de mindegyiknek lágy a szára.
Körbenéztem ma a teleltetőimbe. A hidegebb teleltetőbe most locsoltam először a bepakolás óta, egyenlőre úgy tűnik bírja minden a megpróbáltatásokat. A pincében, ott melegebb van, ott kéthetente locsolni kell, mert különben nagyon kiszáradna minden.
Még egy hónap és talán el lehet majd kezdeni a kipakolást. Már nagyon várom _________________ Mindig tudd, a dolgok egyszer történnek meg veled; a legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz. (Tatiosz)
Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 13318 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2017.02.07, 09:54 Hozzászólás témája:
Nálam minden virág a garázsban telel.Nem tudom mi fog meg maradni tavaszra.Minden esetre ami nem éli tul attol szabadulok és szaporitani a mennyiséget biztosan nem fogom.
Szobai virágokat se fogok többet venni.Sajnos szépek amikor veszem aztán ugyis tönkre megy mind.Vagy ki száradnak vagy tul locsolom öket.
Nincs kedvem nagyon a virágokkal bajlodni és ha el utazok akkor nagyon magukra maradnak.
ma én is találtam a sufniban 3 cserép muskátlit. Ott felejtettem őket. azoknak annyi, pedig jó régi tövek voltak. az idén meg kell újítanom a muskátliaimat az már biztos.
a kaktuszokat nem locsoltam meg, de szépek úgy nézem.a szerelemvirágok is megtartották a leveleiket.
majd meglátjuk mit hoz a tavasz
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Tegnap szellőztettem a szuterénban, nagy kereszthuzat és átnéztem a növényeket. Az egyik leeánder levelei igen csörgősek, de a szára még hajlékony, tehát menthető. Asszem, az öntözéskor valahogy kimaradt és elfelejtettem visszamenni. Ráadásul a kedvenc Beethovenem lesz az. Gondolom, 2017. a túléltetéséről fog szólni.Ha nem lennének úgy bezsúfolva, nem maradt volna ki az öntözésből, vagy ki tudja.
Most ezeken az enyhe napokon érdemes akár naponta szellőztetni.
Az édesburgonyát sokáig a konyhában szikkasztottam, mert annak meleg kell a felszedés után, majd levittem a szuterénba. Kicsit még ott is szikkadt, de nem rohad. Lassan azt is fel lehet hozni és elkezdhetem a palántanevelést. Az idén profibban fogom termelni.
Lent a lila hagyma mind hajt ezerrel. Kénytelen leszek mindet beültetni virágládába és zöldhagyma lesz belőle. Ez vett hagyma, mire a lányom hazahozta, a munkahelyén sokáig tárolták melegben. Egyébként is hamarabb csírázik mint egy makói vöröshagyma.
Csatlakozott: Feb 19, 2008 Hozzászólások: 1174 Tartózkodási hely: Kincsem földje
Elküldve: 2017.01.30, 23:32 Hozzászólás témája:
Nekem is azzal van bajom, hogy a nagy hidegben nem nagyon merem locsolni, aztán lehet, ha nem fagy meg, akkor meg kiszárad. _________________ Az életnek mi haszna, mondd,
ha egyre hajszol, űz a gond?
(William Henry Davies)
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban