Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42526 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2016.12.02, 19:13 Hozzászólás témája:
Capsella
Manapság már ritkán őrölnek félfogós lisztet, a háború előtt és egy ideig utána is volt még
Ez tulajdonképpen a finomliszt és a fogós (azaz rétesliszt) közötti átmenet _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
A félfogós liszt kifejezést még soha nem hallottam. Némi élelmiszeripari ismerettel is tömtek bennünket az agráron, igaz, azt a tárgyat nem kedveltük, de onnan sem ragadt meg bennem ez a kifejezés.
Nem lehet, hogy a félfogós liszt azonos a rétes liszttel? (A panírmorzsa, ami nem zsemlemorzsa, az megint más.)
No, csak ide kell benézni, ha az embernek gőze sincs, mit főzzön már megint.
Nagyon régen volt tojásleves, pedig azt mindenki szereti.
Brokkoli leves még van, de az ember nem eszi.
Ma zöldbab főzeléket főztem sertés pörkölttel, a pöri jó csípősre sikeredett, úgy ahogy ő szereti. Abból evett, de a főzikéből nem.
Nálunk a férjemnek vásárlós mániája is van. Már bír menni bevásárolni, úgyhogy megint jár tescozni, lidizni, pennyzni. De azért nem igazán vásárol kedvemre. Nekem is kell menni időnként.
Szerda este olyan finom sonkákat vettem a mentősben olcsóbban, hogy nem is értem, hogy tudtam pont én rátalálni. Vettem 3 darabot, olyan kiló körüliek. Megyek is, felszeletelem és porciózva beteszem a mélyhűtőbe, jó lesz csak előkapni.
Szintén a mentősben vettem pagoda karfiolt és hagyományos karfiolt, 20%-os áron. Kiváló állapotban vannak.
Lehet, hogy máskor is lehetne venni így ezt-azt, de az embert az árleszállított sör sokkal jobban érdekli. A vesekövére ajánlották a sört, azóta ezt úgy fogyasztja minden nap, mintha receptre írták volna ki.
Szép gombát is vettem (rendes áron), gombapörköltet készítek holnap nokedlivel.
A nokiszaggatómnak a fogója műanyag volt, de a nyitolása megadta magát, levált. Elég kellemetlen nélküle szaggatni. Hétfőn voltunk Debrecenben az auchanban (Egerben nincs, klinikai kontrollal egybekötött út), vettem egy új szaggatót. Ennek fém a fogója és stabilabbnak néz ki. A lyukacsos rész a tartályhoz egy nylon vastag fonállal volt gyárilag rögzítve, hogy az így egy pár. Itthon késsel próbáltam levágni a fonalat, miközben fogtam a műanyag tartályt, majd hirtelen erős törés hang, eltört a műanyag tartály. Rápróbáltam a régit, passzol bele, hú de jó.! Összehasonlítottam a két tartályt, a réginek sokkal erősebb, rugalmasabb anyagból készült a tartálya. Jó, hogy nem dobtam ki a régit.
Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14400 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2016.12.02, 16:42 Hozzászólás témája:
Ma fél 3 kor ebédeltünk mert a férjem megvárt amig ide érek.
Frankfurti levest és házi disznotorost hoztak. _________________
Legyetek vidámak.
A nevetés a legjobb orvosság.
Nekünk ma karalábé leves és sajtos makaróni volt az ebédünk, A héten főzök, mert a lányom itthon van.
De ha leköltözik véglegesen a tanyára újra hozatok ebédet. Egymagamnak nem fogok főzőcskézni és két vagy három napig azt enni, ha sok sikerül.
Hétvégeken meg olyant csinálok, amit csak én szeretek. _________________ "Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
Tasa tanya Állatotthon és Molosser Mentés Alapífvány
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40931 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2016.12.01, 13:40 Hozzászólás témája:
Idézet:
Félfogós búzaliszt
A speciális őrlésnek köszönhetően a vele készült tészta jobban nyújtható és rugalmasabb, a kész sütemény vagy panír pedig ropogósabb lesz.
A legjobb választás omlós, vajas vagy hajtogatott tésztákhoz, így sós és édes aprósüteményekhez, pogácsához.
Ideális piték, linzerek, vékony pizza tészta készítéséhez, de galuskához, nudlihoz, panírozáshoz és sörtésztához is. _________________
Ti olyan szakértők vagytok, azért kérdezem.
Félfogós búzalisztet vett a lányom, más nem volt abban a boltban.
Nem szoktam olvasgatni, hogy mi van és mennyi tápérték és egyéb van a lisztben.
Ezzel is ugyanúgy lehet sütni, mint a "rendes" liszttel ?
Még nem találkoztam ilyennel, itt a környékünkön nincs a boltokban. _________________ "Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
Tasa tanya Állatotthon és Molosser Mentés Alapífvány
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40931 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2016.12.01, 10:00 Hozzászólás témája:
Ma én is krumplis tésztát főzök,diétás tésztából.
Leves nem lesz,annyira nem vagyok oda érte.
Néha rám jön,akkor főzök,vagy ha a többiek is jönnek.
De egyébként nem!
Azonkívül feltettem egy adag csülökpörköltet is. _________________
Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14400 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2016.12.01, 07:41 Hozzászólás témája:
Csülkös bableves-tojas leves-krumpli fözelek-rakott teszta-pörkölt- a rendeles
Mivel fel kell töltenem valamennyire a hütöt a fiamnak a következö napokra.
Utanna meg gondja baja el latja magat jol.
Szécsike írta:
A mai ebéd krumplistészta volt. Jóó borsosan...
Nalunk csak joo sonkasan/husosan szeretik. _________________
Legyetek vidámak.
A nevetés a legjobb orvosság.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban