Annyira nem ritka, bár nem muskátli gyakoriságu növény. Nagyon aranyos, kedves virág. _________________ Az Isten itt állt a hátam mögött s én megkerültem érte a világot. József Attila
Csatlakozott: Dec 10, 2016 Hozzászólások: 15 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2016.12.11, 22:54 Hozzászólás témája: Ismeri valaki
Sziasztok!
Egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam ma ezt a növényt (már vízben van hogy gyökeresedjen).
A növény kúszó vagy inkább futó, csak úgy log lefelé. A tulaj elmondása alapján, évekkel ezelőtt vette nyugaton, és mostanában már látta valamelyik kertészetben, de egész eddig nem is volt Magyarországon kapható, tehát ritkának mondható.
A kép csalóka a levelek max. 1-1,5 cm-es nagyságúak, és fehér erezettek, a szár kb 1mm vastag. A száron kb 8-10 cm-enként található egy gumószerű, némelyik szabályos 3-4mm es göm, talán gyökérgumó lehet.
A képen annyira nem jön át de nagyon dekoratív, ahogy log lefelé.
Ha valaki felismeri segítsen.
Meg ha jó helye van, akkor a csigabab elágazik. Nagyon -nagyon szép tud lenni. _________________ Az Isten itt állt a hátam mögött s én megkerültem érte a világot. József Attila
Primula!
A csigabab télen lehullajtja a levelét, de tavasszal ezerrel kezd hajtani. Vagy támaszték kell neki ,vagy kerítés mellé tenni a cserepet ,hogy futhasson. Nem csak szép ,hanem jó illata is van. Ősszel meg mikor viszed telelőre, levágod a kerítésről ,és a szárakból tudsz gyökereztetni.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban