Ma délután figyeltem fel arra, hogy az otthoni diófa mintha beteg lenne. Vannak lyukas levelek, némelyik mintha "rozsdás" lenne, a termés is mintha rohadna. Persze utóbbinál nem vagyok tisztában a fejlődési szakaszokkal, lehet hogy így dobja le magáról ezt a zöld burkot. Korábban láttunk a fán tetveket, permeteztünk Mospilannal, most nem látjuk őket, de a levelek mintha valamilyen gombás betegségre utalnának. Nem tudom hasznos információ-e, de a kertben a gyümölcsfákat erősen megtámadta a levéllyukasztó gomba, nem tudom ezt kaphatta-e el a diófa.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42560 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2016.08.09, 06:45 Hozzászólás témája:
VörösháziTiborné írta:
Tisztelt Szakértő!
Az után szeretnék érdeklődni, hogy mivel lehet az egész kert talaját ó fertőtleníteni a ronda csúszó mászó vörös meztelen csigák ellen. A betakarítás végén valamit kellene mert már minden t megesznek még a tormát is. A só és a csiga
írtó sem használ ellenük.
_________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Feb 08, 2009 Hozzászólások: 548 Tartózkodási hely: Vác
Elküldve: 2016.08.05, 10:02 Hozzászólás témája:
Kedves Rezső!
Ezek a kis kukacok szaporodtak el a balkon virágaimon (petúnia, muskátli). Élvezettel falják fel a virágok sziromleveleit a tövüknél, kis lyukakat vájva beléjük, a muskátlit még bimbójában megfúrják. Tömeges virághervadást okoznak. Minden nyár végén találkozok ezzel a kukacosodási jelenséggel. Mik ezek és hogyan védekezzek ellenük? Köszönettel!
https://goo.gl/photos/wWm5npddNjSvSbp4A _________________ http://www.fokfoldiibolyak.hu
Néhány hete a hibiszkuszomon megjelent egy számomra ismeretlen kártevő. A levelek fonákján találhatóak, a levelek először besárgulnak, majd lehullanak tőlük. A növény látszólag jól van, pótolja a leveleket, bimbódzik, virágzik. Sanmitével kevert Actarával próbálkoztam, de nem látszik kifejezett siker. Rómában élünk, lehetséges, hogy ez valami helyi, mediterrán kártevő? Nem látszik, hogy mozognának és őszintén szólva, még csak rovarformájuk sincs... Szabadszemmel sem látszik több, mint a képeken. Mi a fene lehet ez?
köszönöm válaszát. Mit javasol talajtakaró anyagként, továbbá milyen vastagságban? A füvet szerintem nem érdemes vastagabb rétegben leteríteni köré, mert úgy tudom hogy kiégetheti a növényt. Főleg a frissen vágott.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban