Elküldve: 2016.03.13, 22:15 Hozzászólás témája: Újra az első az orchidea gondokkal most képekkel
Szóval ez lenne az egyik orchidea, aminek a gyökere teljesen tönkre ment, de mint látható a levelei szépek. Újabban csak hetente öntözöm annyira, hogy a orchidea föld átnedvesedjen a szoba hőmérséklete 23-25°C.
A következő képen egy olyan orchidea látható, amit egy kertészeti áruházban vettem kb. fél évvel ezelőtt mint leárazott "kiselejtezett" növény. Picit megviselt volt, de hazakerülést követően elkezdett szépen kivirágozni, a képen már egy másod virágzás látható, a szárát 1/4-ig visszavágtam, abból fejlesztett 2 új szárat amin látható egy nagyobb és több kisebb bimbó, amik megálltak a fejlődésben, legalább is láthatólag, de a gyökere mintha barnulna ennek is. A szoba hőmérséklete 19-20°C körül van. Ugyan úgy heti egyszer van öntözve. De amikor meg lett véve akkor 3 naponta volt.
Harmadik képen a legújabb szerzemény van. Ennek látszólag nincs baja, de a bimbók "lógatják a fejüket" valamint egy le is esett és a kinyílt virágok sem éppen életvidámak. Gyökere sem túl zöld.
[/img]
Akkor ha legalább 2-3 darab 4-5 cm-es gyökere már van, ültetheted kéregbe. Mondjuk ha még bírja, én megvárnám az elvirágzást. Virágzásban csak végszükségben ültetünk át.
Csatlakozott: Aug 29, 2007 Hozzászólások: 11885 Tartózkodási hely: Békésmegye
Elküldve: 2016.03.13, 10:50 Hozzászólás témája:
Én azt szeretném kérdezni az orchideának a sarját mikor tudom leválasztani , hogyan és mikor??
Van az any tő és van rajta egy nagyon nagy sarj, most virágzik egyébbként _________________ zsuzsok
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42487 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2016.03.12, 05:30 Hozzászólás témája:
Kérünk szépen fotót is, hogy a szakértő jobban lássa, mi lehet a gond.
Nem biztos, hogy így meg tudja mondani _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Na már most, közülük az egyiknek a gyökere teljesen tönkrement, pár ép gyökere maradt csak meg, gondolom én azért, mert a víz em tudott elfolyni a tálból, mivel sajnos zárt alul. Mit lehetne vele kezdeni, mert a levelei szépek és épek.
Második problémám, hogy a másik phalaneopsis pedig le van konyulva, lógatja a virágait, meg a másik száron lévő bimbóit, azokból egyet kinyílás nélkül le is dobott. Mi lehet a probléma. Gyökerei ránézésre épek.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban