Csatlakozott: Feb 13, 2015 Hozzászólások: 327 Tartózkodási hely: Dévaványa Békés megye
Elküldve: 2015.04.18, 09:27 Hozzászólás témája:
Kriszticicc
Valóban különleges a virága, és a színe is. Én is rendeltem két tő Leonardo da Vinci-t, annak is ilyen jellegű virága van. Lassan indulnak meg, mert ültetés után hideg szeles idő jött rájuk, de remélem, hogy szépek lesznek. Szeretnék köré tenni levendulát, és már ültettem elé salvia mainachtot és pink telt virágú bíbor kasvirágot. Mögötte lesznek az új clematiszok, már szépen bimbóznak.
Nem reagáltál a válaszomra, amit lejjebb írtam.
Marika
Csatlakozott: Feb 13, 2015 Hozzászólások: 327 Tartózkodási hely: Dévaványa Békés megye
Elküldve: 2015.03.23, 21:30 Hozzászólás témája:
kriszticicc
Sajnos fogalmam sincs. Amikor ezt kaptam, még nem is érdekelt annyira a kertészkedés. De szerintem ezek az úgy nevezett szobarózsák anonymuszok.
Elmesélem a tavalyi történetemet. Februárban vetettem ipomeát /hajnalkát/ , gondolván, hogy mennyivel előrébb leszek, ha már jó korán kiültethetem a szomszéd kerítése mellé, takarni a lomjait. Pillanatok alatt futni kezdett, és a márciusban lemetszett kisebb rózsaágakat szúrtam melléjük. A hajnalka áprilisra elöregedett, kinőtte a kis földjét, de azért csak kiültettem. Igen ám, de a rózsák elkezdtek hajtani. Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, azon túl hogy elámultam kissé. Kidobálgattam szépen, de kettő olyan erőteljes volt, hogy becserepeztem. Őszre az egyik elpusztult, a másik megmaradt. Vissza metszettük, és kiültettem télire a szabadba. Egy kicsit betakartam a tövét földdel, most is gyönyörűen hajt, de a télen is meg volt ez a kis hajtása.
Ezt csak azért írtam le, mert ha úgy gondolod, hogy kérsz hajtást, nagyon szívesen küldök. Igaz, hogy most már a levágott ágak összekötözve várják a szállítást, de jövőre minden mennyiségben nagyon szívesen küldök. Ha nagyon most szeretnéd, akkor levágok egyet a tőről, és elpostázom. Ahogy Te jónak látod.
Ja, - és hogy kerek legyen a történetem, - a hajnalkát újra vetettem szabad földbe.
Elküldve: 2015.03.23, 21:04 Hozzászólás témája:
Csillagvirág, firma
Köszönöm a tanácsokat. Mindkettőtökét megfogadom. Ugyanis már kihordom a teraszra, így időben akklimatizálódik, és alkalomadtán, talán már hétvégén, a Leonardókkal egyszerre kiültetem.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban