Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38763 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2018.11.16, 04:58 Hozzászólás témája:
Bau
Még mindig ott él a vakondotok???
Eddig csak egyet tudok: meglesni, amikor kibújik gyorsan elkapni valahogy és jó messzire elvinni _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 38539 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2015.02.14, 13:01 Hozzászólás témája:
Valami nagyon jó dolgot kéne kitalálni,mert a lakótelepi udvarunkba,beköltözött egy vakond!
Úgy néz ki az udvar,mint ahol háború volt!
Lassan hegyvidéken érzem magam!
Hiába temetik be a gyerekek a túrást,másnapra újból ott díszeleg _________________
A nagy sárfűre nemrég azt mondták, hogy semmit nem ér.
Velünk most kénport vetettek a gazdaboltban.
Egyenlőre lekopogom nem olyan rosz a helyzet mint tavaly ilyenkor.
Csak egy próbálkozóval találkoztam eddig. _________________ Üdv
Csatlakozott: Dec 19, 2007 Hozzászólások: 1142 Tartózkodási hely: Mezőkövesd
Elküldve: 2013.05.05, 22:22 Hozzászólás témája:
Üdv Mindenkinek!
Nincs esetleg valakinek egy pár tő Nagy Sárfüve fölösbe? Szívesen örökbe fogadnám őket! Beköltözött egy kis metrogyáros a kertünkbe és már a palántákat molesztálja!
Csatlakozott: May 12, 2009 Hozzászólások: 3602 Tartózkodási hely: Rákóczifalva
Elküldve: 2013.05.05, 19:54 Hozzászólás témája:
Képzeljétek, hogy jártunk!
Az amúgy is elég gyéren kelt uborka és borsó között valami elkezdett túrni. Nem volt tipikus vakondtúrás, csak amolyan föld alatti "járkálás". Pár nap alatt a vetemény közel felével végzett a tettes. Nosza, a párom kikészítette az ásót, ha mozgás van, cselekszik. Ma éppen teregettem és csak úgy véletlenül benéztem a kertbe. Látom ám, hogy az egyik uborka vészesen dülöngél. Óvatosan bementünk a kertbe, persze azonnal abbamaradt a mozgás. Kimentem egy vödörért. Pont, mikor visszaértem, a párom akkor vágta bele az ásót a földbe! Kifordította őkelmét-a vakondot. Szegénykém iszonyú visítás közepette próbált meg elmenekülni, de pont a vödörbe szalad. Óvatosan megsimogattam, nagyon puha! Betettük a kocsiba és a falu határában elengedtük. Azonnal befúrta magát és már ott sem volt. Nagyon sajnáltam volna, ha baja esik, mert amúgy tündéri jószág, meg csak azért jön, mert sok a kaja a földben. Csak hát mindig rossz helyen túr. Le is fényképeztem:
_________________ "Ha a lovad nemet mond valamire, akkor rossz kérdést tettél fel, vagy rosszul tetted fel a kérdést."(Pet Parelli) Üdv,Andi!
sziasztok
honnét tudom megállapitani hogy pockom,vagy földikutyám vagy vakondom van.
Két napja vettem észre hogy az utcán a virágok közt járat van ilyen föld alatti.
ma már az udvarban is feltúrt de lukat nem látok csak amerre jár ott púpos.
Ma délután ülök a teraszon és látom hogy mozog a föld megint túrt a föld alatt gondoltam jól kupán vágom,de elmenekült :)mi lehet ez?és hogy védekezzek ellene?
Csatlakozott: Apr 01, 2012 Hozzászólások: 1929 Tartózkodási hely: Fejér megye
Elküldve: 2012.05.09, 21:03 Hozzászólás témája: vakond ellen
Sziasztok !
Én olvastam valahol és nálam bevált. Ahol feltúrta a vakond, ki kell kaparni a lyukig, és a járathoz Naftalint kell szórni. Az annyira büdös, hogy elüldözi a betolakodót. Nálam 3 hete nincsen túrás, ( lekopogtam ) igaz legalább 15 lyukba tettem a naftalinból. Szerintem próbáljátok meg Ti is. Üdv: Lius
Csatlakozott: Dec 27, 2005 Hozzászólások: 5924 Tartózkodási hely: Gyöngyös
Elküldve: 2012.05.09, 04:25 Hozzászólás témája:
Marika56 írta:
Nálam a vakond komoly károkat okoz. Az áttelelő hagymámnak kb. az egyharmada alatt elment és szépen elhervadtak.
Biztos, hogy ez a vakond volt? Volt túrás? Nem a másik helyen emlegetett kósza pocok művelte? Nálam az szokott rendszeresen végigmenni a hagymasorok alatt. _________________ Valaki mondja meg, miért jó nekem itt dolgozni. Már megint elfelejtettem.
Sziasztok!
Bocsi,hogy beleszólok,de a vakond,nem eszik növényeket.
Idézet:
"A vakond fő tápláléka gilisztákból áll. A gilisztákon kívül megeszi még a bogarakat, például cserebogarat, ganajtúró bogarat, lótetűt, és minden más rovart, illetve ezek lárváit, sőt a csigák is nagyon ínyére valók. Rendkívül finom szaglásával könnyen kiszimatolja őket, aszerint, amint ők maguk haladnak. De nemcsak a saját építményein belül vadászik, hanem időről időre a föld felületéről, sőt a vízből is hoz magának zsákmányt."
Szóval,ami megzabálja,nálam is a hagymásaimat,ahol túrás nincs,az a dög,az a mezei pocok.Ahol túrás van,a vakond tápláléka a hunyó.
A nagy sárfű,mellett,olyan túrások vannak,hogy ihaj
Régebben,még utálta,meg a bodzát,borsos mentát is,de ez a mezei pocok,még azt is kizabálja.
Napelemes pocok riasztó:
Bár,nem az extra,hiper- modern,istentelen drága cuccot próbáltam ki,de az én szerkentyűm mellett,,szerintem,még éjjel,buliznak is. _________________ "Láss meg mindent,ami szép és jó az életben"
Babi
Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 1497 Tartózkodási hely: Tatabánya/ Vértestolna
Elküldve: 2012.05.08, 21:01 Hozzászólás témája:
Az az igazság hogy nem tudom mennyire védett, de mint megrögzött kertész én úgy vagyok vele hogy ne nyírj már ki a növényeimet. Ha megteszi én meg őt nyírom ki, szerintem ez így fair.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban