Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38838 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2014.11.04, 16:39 Hozzászólás témája:
Vasárnap fél-paleo kajánk volt
Rántott tarját sütöttem, a körete pedig sült zeller,paprika,hagyma,cukkini volt _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Olvasgassatok csak szorgalmasan! _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
_________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Kíváncsi vagyok, topiknyitóként Bau, Kismónika, Szizsu, Kissneheni, Kivivi miről számol majd be. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Érdekes, én is 30 kilót fogytam az első évben, amiből apránként visszajött öt, és ez most maradt is, de legalább még mindig két számjegyű a súlyom.
A cukros-gyógyszereket, vérnyomáscsökkentőket abbahagyhattam, az éhgyomri cukrom egy kicsit emelkedettebb a normálisnál, de ez még nem ad okot az aggodalomra, csak "észnél kell lenni".
Meglepetésemre - pedig régebben koleszterincsökkentőt is kellett szednem, amit még a paleóra áttérés előtt elhagyhattam -, bár zsírral főzünk-sütünk és lényegesen több húst eszünk, mint régebben, a koleszterinszintem sem emelkedett a normálérték fölé.
Összefoglalva: köszönöm, jól vagyok, a családom tagjai is.
Bagoly - nekem annyival van könnyebb dolgom, hogy nálunk az egész család paleózik, nem kell külön pancsolni senkinek.
_________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Csatlakozott: Aug 29, 2005 Hozzászólások: 3297 Tartózkodási hely: Soroksári-Dunaág
Elküldve: 2014.10.25, 15:18 Hozzászólás témája:
Az én tapasztalatom. Egymástól függetlenül Pili, meg én egyszerre kezdtünk paleózni. Az első évben 24 kg fogyást értem el, utána még 5 kg-ot sikerült leadnom. A következő két télen visszajött összesen 5 kg, de ezt azóta is tudom tartani. Úgy látszik, a szervezetem nem hajlandó többet engedni, pedig még kellene. Igaz, hogy én annyira következetesen nem tudom tartani, mint Pili, (sajnos nincs elég akaraterőm ) de ritkán szoktam vétkezni. Nekem a cukorbetegség miatt nem lehetett se elhagyni, sem csökkenteni a gyógyszert, de ha betartom a szabályokat, akkor rendben van. Tulajdon képen elégedett is lehetnék, mivel előtte bármivel próbálkoztam, ha le is tudtam fogyni, amint a diétát abbahagytam, rögtön visszajött több kg, mint amennyit keservesen leadtam. Ezt tényleg csak teljes életmód váltással lehet elérni, és nem lehet visszatérni a régi étkezésre. A több hús fogyasztása miatt továbbra is gondom van a koleszterin szinttel.
Azért ezután is igyekszem minél nagyobb százalékban tartani e szabályokat, mert sokkal egészségesebbnek érzem magam, a kisebb gondok ellenére is. Örülök, hogy rátaláltam erre a módszerre.
Éva _________________ Éva
Belőlem csak egy van, a többiek sokan vannak
Ezért nekem nagyon kell vigyázni magamra
Éppen a következő szöveget írtam az előző topikba, amikor elküldtem, akkor vettem észre, hogy betelt, elérte a 40. oldalt.
pili írta:
Vajon hol vagytok, paleósok? Augusztus óta jóformán csak én írogatok ide, pedig sokan olvassák a rovatot (a számláló szerint). A tegnapelőtt feltett céklás-csokis receptet is már 23-an látták a szakácskönyvben, de a topik áll.
Akkor ez most számokban:
Két év alatt a második paleós rovat 585 hozzászólását 174971 látogatás kísérte. Ez hallatlan szám, engem magamat is meglepett, annak idején örültem az első topik 25 ezres látogatottságának.
Arra nem számítok, hogy a paleolit életmód tömegmozgalommá válik a következő topik hatására, de jó lenne, ha továbbra is megosztanánk eredményeinket, sikereinket és kudarcainkat, receptjeinket mi, akik ezen a módon igyekszünk egészségünket megőrizni vagy helyreállítani.
Mostanában nekem is ritkábban van időm a Gazlapra jönni, és látom, hogy egyébként is csökken a látogatottsága. Azonban - ahogy a szürke hétköznapokon folyó munka teremt új értékeket -, az egészségvédelemben is a napi aprómunka az igazán hatásos, akkor is, ha nem folyamatos győzelmi jelentések sorozatáról van szó.
Kívánom, hogy az új topiknak is legyen az eddigiekhez hasonló olvasótábora, és hogy ennek kimutatható hatása is legyen.
Kedves régi és új paleósok - tegyük újra közkinccsé saját kincseinket!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban