A csili-szósz talán többeket is érdekelne, kérlek benneteket, közöljétek itt a receptet. (Én magam gyűjtöm is ezeket.)
Előre is köszönöm!
Nicola _________________ Ne pazarold az időt, az élet abból áll.
Írtam régebben, hogy palántáztam Jalapeno-t, Marconi-t, és Giant Aconcaguá-t. A Jalapeno csili, a másik kettő édes, nagy és zöld. Az Aconcagua állítólag a világ legnagyobb paprikája.
Nos, szépen növekednek a termések mindhárom fajtán, és bőven virágoznak is folyamatosan. Megkóstoltam egy Jalapenót, hát olyan közepesen erős, de nekem pont így felel meg. (Én nem "szenvedni" akarok, amikor eszem, hanem élvezni a jó erős ízt.)
Mivel a néhány tő Jalapeno-n már voltak a fajtára jellemző nagyságú egyedek (6-8 cm), azokat lemetszettem (eddig 5 db), a többi még növekszik. Mentek a hűtőbe, várják a társaikat. Úgy tervezem, hogy csípős savanyúság lesz belőlük, úgy mint a bohócsipka csiliből, amin rengeteg termés van.
A Marconi és az Aconcagua pedig csak hagy nőjön, kíváncsi vagyok, mekkorára nőnek. _________________ Ne pazarold az időt, az élet abból áll.
Nálam tegnap volt az első szüret a 7 Pot Jonah-ból. A szósz is elkészült. Ezúttal házi paradicsomlé volt az alapja, ezt fűszereztem. Véleményem szerint egy NAGYON csípős, karakteres ízű szószt sikerült összehozni. Holnap kerti parti, úgyhogy megy majd élesben a tesztelés.
Milyen betegsége van a paprikámnak? Összefüggésben lehet azzal, hogy eldobja a virágait? A bimbók csak egy kicsit nyílnak ki, ráncosak maradnak, és 2-3 nap után el is dobja őket.
A paprika fajtája Peter Pepper, de a hagyományos paprikánál is észre vettem.
Csatlakozott: Oct 26, 2008 Hozzászólások: 7820 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2014.07.14, 10:56 Hozzászólás témája:
Nekem már pirosodik az első termésem. Januárban vetettem a magokat.
Rövid tenyészidejű, bő termésű fajtákat választottam. _________________ Magyar ibolyás honlap - http://saintpaulia.hu/forum
Európai ibolyás fórum - http://forum.african-violet.eu
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban