15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
*bau
Tagok: 2 / 18286
Összes látogató: 8
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Csuporkafélék (achimenes,kohleria,streptocarpus,stb) (10)
Vendégeink a kertben(17)
KAKTUSZOK ÉS POZSGÁSOK (48)
Milyen növényt vettem/szereztem ma (20 )
Paprikák, chilik, Paradicsomok(5)
Leanderek(18)
Hagymások, gumósok, rizómások (34)
Kertünk meglepetései (2)
Gyümölcsök (5)
Konyhakerti növények (14)
Hortenziák (3)
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)

- Tábortűz témák:
IDŐJÁRÁS (61)
GAZLAP szakácskönyv (71)
A Tudat keresése (3)
2019-es nyári abádszalóki tali
Miért mérgelődök?.....mi bosszant? (24)
Milyen öröm ért ma? (37)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben (9)
Találd ki (29)
Vicces történetek,...képek(17)
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (6)
Vicces történetek,...képek(16)
Slideshow & Videó

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
12:34:pm bau :
Szécsike! MERRE VAGY?
5:11:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:39:am Bojta :
Jő reggelt!
4:52:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:28:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
12:46:pm Bojtárgazdi :
Jó hétvégét kívánok mindenkinek!
6:22:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek Kellemes hétvégét
12:44:am Bojtárgazdi :
Szép álmokat mindenkinek!
5:50:pm Emmylie :
Fáraszto nap után a faluban talán majd pihenhetek. : Szép estét mindenkinek
11:33:am Bojtárgazdi :
Szép napot kívánok! Mára is van munkám, de kicsit nemszeretem szöveg. Sok paragrafus van benne...
5:39:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
10:59:pm Bojtárgazdi :
Nocsak, hát már eltelt a nap! Sokat dolgoztam ma. Jó éjszakát kívánok!
10:08:am Emmylie :
Szep napot kivanok mindenkinek
5:36:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
8:42:pm Bojtárgazdi :
Nem tudom, ma már köszöntem-e... Szép estét kívánok, Gaznépek!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Gazlap.hu :: Téma megtekintése - Gazlap szakácskönyv (49)
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Gazlap szakácskönyv (49)
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 38, 39, 40  Következő
 
Új téma nyitása   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Archívum
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 37792
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2014.01.16, 14:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Megtelt ez a topik.

FOLYTATÁS AZ 50.-ben Smile

ITT :
http://www.gazlap.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1136097#1136097
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Minci9
Liget
Liget


Csatlakozott: Aug 27, 2009
Hozzászólások: 3453
Tartózkodási hely: Kecskemét

HozzászólásElküldve: 2014.01.16, 08:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Én már csináltam almaecetet.
Nyáron, melegben. A tetején volt kalapja, az alján pedig az ecetágy.
Ha cukor is kerül bele, ecetesebb lesz, cukor nélkül enyhébb. A színe aranyló mikor letisztul, jóféle fehérborhoz hasonló.

Én a földre hullott nyári alma megmentésére találtam ki két évvel ezelőtt.
Lereszeltem az almát, rétegezve kevés cukorral és vízzel öntöttem fel, ami ellepte. Nagy befőttesüvegben, letakarva pár napot kint volt a nyári melegben, mint a kovászos uborkát szoktuk. Azalatt beindult a folyamat. Utána átszűrtem tiszta üvegbe. Az egy zavarosabb lé volt, ami több hét alatt tisztult le és ülepedett az alja, akkorra képződött a tetején kalap. Én elég sokáig így hagytam, mert valamikor télen szűrtem át üvegekbe.

Azt mondják, hogy ha megmarad az ecetágy, folyamatosan lehet belőle használni és vízzel tölteni, mindig lesz ecet a háznál. Ezt még nem próbáltam.

Először nem is ecetre hasonlított az illata, hanem inkább élesztőre. Rolling Eyes
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
horvathgne
Fasor
Fasor


Csatlakozott: Dec 22, 2009
Hozzászólások: 3958
Tartózkodási hely: Ózd

HozzászólásElküldve: 2014.01.15, 22:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nem tudom hová írjam, ezért itt kérdezném, hogy csinált-e már valaki almaecetet?
Az enyémet most kellene leszűrni, de nem olyan, mint amit a neten olvastam, látta.
Valamilyen hártyának, ecetágynak kellene a tetején lenni. Az enyémen nincs, az alján van lerakódás.
Olvastam, hogy nem olyan mint a bolti, de az enyém sötét rózsaszín. Az nem baj?
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
_________________
Rózsa

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Bojtárgazdi
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Apr 26, 2006
Hozzászólások: 27657

HozzászólásElküldve: 2014.01.15, 20:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Jó ötletet adtál, holnap hallal fogom megenni a maradék spenótot. Majd apró krumpligombóckákat fogok hozzá kifőzni. Nem akarok zsiradékban sütött dolgot, de egy kis gombóc azért jó lesz. Very Happy
_________________
Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Emmylie
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Feb 10, 2007
Hozzászólások: 13061
Tartózkodási hely: A+ H

HozzászólásElküldve: 2014.01.15, 19:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Igen jo is volt el is fogyott. Wink Jo sok spenottal és sajttal szeretjük Wink Holnap nem fözök semmit pizzát eszünk majd a fagyobol. Wink
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Bojtárgazdi
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Apr 26, 2006
Hozzászólások: 27657

HozzászólásElküldve: 2014.01.15, 17:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Kedves egészségetekre, Emmylie Kedves! Nagyon gusztusos is! Very Happy
_________________
Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Emmylie
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Feb 10, 2007
Hozzászólások: 13061
Tartózkodási hely: A+ H

HozzászólásElküldve: 2014.01.15, 15:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Mai ebédünk Wink
http://s352.photobucket.com/user/Emmylie/library/Konyha/gnocchi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Bojtárgazdi
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Apr 26, 2006
Hozzászólások: 27657

HozzászólásElküldve: 2014.01.15, 14:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Most olvastam, hozom is:

Angolszász ragu:

1 kg pulykacomb filé (de működik olcsóbb sertéshússal vagy bármilyen inas marhával is, sőt, jót tesz neki, mert sokáig kell főzni)
4-5 sárgarépa
1-2 zellergumó vagy szárzeller
1 póré (de vöröshagymával is működik)
2 doboz paszirozott paradicsom
0.5 üveg vörösbor/fehérbor/1 doboz sör
0.5 l víz
Bőven (!) kakukkfű, rozmaring, oregano.

Falatnyira kockázom a zöldségeket és két kanál olívaolajon (vagy amit használsz), nagy lángon (!), sűrűn kevergetve, öt percig pirítom, a fűszerekkel együtt. Nem fog leégni, de igazi ízbomba keletkezik a fűszerek pirítása miatt. Ezután beleteszem a falatnyira kockázott húst és minden egyebet és sózom. 1-2 babérlevelet is érdemes ekkor beletenni.

És most következik a jó rész. Vagy alacsony lángon a tűzhelyen, vagy a sütőben felforralás után főzzük ezt az egészet jó 2 vagy inkább 3 órán át. Szépen besűrűsödik és nagyon finommá válik, sőt, meglepően jóvá.
A következő köretekkel szoktam készíteni:
1, rizs
2, Beöntöm egy sütőtálba, a tetejére gombócokat teszek kenyértésztából és lealufóliázva egy fél órán át forralom lassan, amikor még nem teljesen sűrűsödött be. Ez lesz a knédlis megoldás.
3, Sima krumplipüré
4, Ha egy sütőtálba öntöm és a tetejére simítom a pürét, majd azt rápirítom sütőben, akkor a kevesebb ragu is kiad egy kiadós, hamis pásztorpitét.
5, Szélesmetélttel is finom.
6, Szintén a sütőtálat veszem elő, bele a ragu, a tetejére pedig főtt krumpli karikák, szerecsendiával és pár csepp olajjal.
7, Ha már csak egy semmirevaló kis adag van belőle vagy unalmassá vált, akkor tésztabatyuba töltöm és megsütöm, mint egyszemélyes calzone pizzákat. Uzsonna, tízórai is lehet. A legjobb benne pedig az, hogy a hústól, folyadéktól függően mindig más ízt ad ki és sok munka sincs vele.
_________________
Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
bagoly
Liget
Liget


Csatlakozott: Aug 29, 2005
Hozzászólások: 3297
Tartózkodási hely: Soroksári-Dunaág

HozzászólásElküldve: 2014.01.15, 14:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Előfőzve Kedves. Laughing Laughing Laughing Laughing

Pillanatok alatt elfogyott. hami hami

Éva
_________________
Éva

Belőlem csak egy van, a többiek sokan vannak
Ezért nekem nagyon kell vigyázni magamra
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 37792
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2014.01.15, 13:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Mondja kedves "PÉKNÉ!" Smile piszkál

Hogyan készül a csülök?
Csak a nyers csülköt megsütöd,vagy előtte meg is főzöd?
Laughing

GUSZTA!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bagoly
Liget
Liget


Csatlakozott: Aug 29, 2005
Hozzászólások: 3297
Tartózkodási hely: Soroksári-Dunaág

HozzászólásElküldve: 2014.01.14, 16:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Csülök Pékné módra, mellé még kiegészítőnek szalonnás hagymán sült birsalma.



Éva
_________________
Éva

Belőlem csak egy van, a többiek sokan vannak
Ezért nekem nagyon kell vigyázni magamra
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Emmylie
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Feb 10, 2007
Hozzászólások: 13061
Tartózkodási hely: A+ H

HozzászólásElküldve: 2014.01.14, 13:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Krumplis tésztát én inkább csak olyankor készitek amikor van valami maradék pl fött tarja , sonka , felvágptt vagy hasonlo.
Serpenyöben megpárolom a hagymát hozzá teszem az össze vágott fött tarját és a kockára vágott fött keumplit. Késöbb a kifött tésztával ovatosan össze keverem. Amikor a tányérra kerül akkor egy tükör tojást csusztatok a tetejére. Ugy fogyasztom. Wink Very Happy
Ma csak maradék töltött káposzta Volt az ebédünk.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HibiGabi
Almafa
Almafa


Csatlakozott: Sep 03, 2010
Hozzászólások: 420

HozzászólásElküldve: 2014.01.14, 11:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Úgy látom a krumplis tészta olyan mint a töltött káposzta Very Happy.
Én a debreceni férjemtől úgy tanultam, hogy megfőzni a feldarabolt krumplit, összetörni. Húsos szalonnát, (mi bacont szoktunk) felvágni és kisütni a zsírját, rá a hagyma, párolás után a pirospaprika. Ebbe keverjük az összetört krumplit, pár perc múlva a főtt tésztát. Még egy kicsit melegítjük, mert akkor igazán finom, ha kicsit megsül, odakap az alja. Savanyúsággal vagy befőttel a legjobb.
Én békés megyei vagyok, de soha nem ettem krumplis tésztát. Nem ismertem Arozsa által leírt módon.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
dodo
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Sep 14, 2004
Hozzászólások: 13117
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2014.01.14, 10:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszönöm a receptet!!
Na én maradok az én receptemnél Laughing , sütőben megpirítva és kovászos uborkával isteni!!
_________________
Ha a boldogság egyik kapuja bezárul, egy másik biztosan kinyílik!!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 37792
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2014.01.14, 09:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Idézet:
Te hogy csinálod a krumplistésztát,



Dodo


A megfőtt és kihűlt krumplit lereszelem,-ehhez van egy különleges nagy lyukú (káposzta) reszelő Smile
Utána hagymát dinsztelek és arra teszem a reszelt krumplit.
Megpirítom ,sózom ,paprikázom és átforgatom a kifőtt tésztával.

Very Happy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Archívum Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 38, 39, 40  Következő
1 / 40 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.083 másodperc