Csatlakozott: May 17, 2011 Hozzászólások: 965 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
Elküldve: 2013.11.13, 12:44 Hozzászólás témája:
bippa! A szomszédom fűtött lakásban teleltette őket, nyáron alig virágoztak neki. Nálam világos, de hűvös helyen vannak télen, virágözön van nyáron. Az albumomban meg lehet nézni, milyenek szoktak lenni. _________________ Virág55
Elküldve: 2013.11.13, 08:51 Hozzászólás témája:
kvagi írta:
bippa
Nem tudom neked megmondani ,hogy miért nem virágzott mindegyik. Sok oka lehet. Ugyan az a fajta ?
Kvagikám,
tavaly mindkettő egyszerre ontotta a virágot, két különböző fajta.
Hát ez akkor talány. Kíváncsian várom a nyarat, mit fognak csinálni. _________________ bippa
Csatlakozott: Dec 28, 2008 Hozzászólások: 1544 Tartózkodási hely: Kelet-Bakonyalja
Elküldve: 2013.11.12, 22:26 Hozzászólás témája:
Köszönöm szépen
Nem tudok betelni velük ,annyira tetszenek.
kjucus77
Igyekszem ,hogy legyen tavaszra piros és rózsaszín is .
bippa
Nem tudom neked megmondani ,hogy miért nem virágzott mindegyik. Sok oka lehet. Ugyan az a fajta ?
Olyan nekem is van ,amelyik idén most hoz bimbót először,és olyan is van , ami idén még nem nyílt.
A metszésről csak annyit ,én nem vágtam vissza őket. Majd tavasszal ,de csak kicsit . Én hagyom nőni őket ,kúszó növények ,irány a létra
emke27
Világos helyen vannak ,idén már fóliában .Előző években nappali ablakában.
Amikor sötét ,hideg helyen teleltek ,bizony volt veszteség.
A dugványokat ,ha meggyökeresedett ,nem bolygatom ,nem ültetem át. Marad abban. Nagyon kényes a gyökere ,hamar megsérül ültetéskor.Lehet nálad is ez történt. Ha van gyökere ,nem szokott lekókadni ,ha leveszem a búrát.
Bági
A citromsárgát én is sokáig kerestem . Nyár elején sikerült vennem horror áron.Azóta harmadik hullámban virágzik ,most a legszebb.Még nem szaporítottam belőle.
Én csak óvatosan metszem őket,csak az ágvégeket,és a kajla vékony ágakat. Ezt a módszert egy bugi kertészetben láttam.Inkább tekergették őket karóhoz,létrához.
Ha lesz belőle cseréd, vagy akár hajtás is, szólj légy szíves.
Az enyémek most nem virágoznak, csak a ciklámen, de nincs időm fotózni.
Megyek is, mert még mindig vannak kinn növényeim.
Jó ötlet a külön topik. Megérdemlik.
Csatlakozott: Mar 10, 2007 Hozzászólások: 1502 Tartózkodási hely: Mohács
Elküldve: 2013.11.12, 08:35 Hozzászólás témája:
Kvagi
Csodaszépek a bugijaid
Szívesen olvasnák a tapasztalataidról a bugikkal kapcsolatban. Hol tartod őket télen?? Az ősszel én is tettem le ágacskákat gyökereztetni, van sikerélményem is , gyökeret húztak de mikor ki vettem a búra alól és nagyobb edénybe ültettem, ledobálta a levelét , most ijedtemben , a többit hagyom a búra alatt . Nincs még tapasztalatom
Jó lenne a tanácsaidat olvasni.
Csatlakozott: Oct 10, 2005 Hozzászólások: 3228 Tartózkodási hely: Hajdúság
Elküldve: 2013.11.12, 07:54 Hozzászólás témája:
Kvagi,
2. éve gyönyörködöm a sajátomban, igen lassan eredt meg a dugvány, (ősztől tavaszig tartott)
Eddig valami miatt soha nem maradtak meg.
Kvagi mi miatt lehet az, hogy az egyik ontotta a virágot nyáron, a másik nem, de ugyanolyan szépen fejlődött 3 m-re nőtt mindkettő. Ugyanabban a bánásmódban részesültek, sőt egymás mellett is voltak.
Most még tapasztalatokat gyűjtök, ha van tanács szívesen fogadom.
Most ablak előtt garázsban telel, tavasszal ha 50-60 cm-re visszavágom, biztosan jól meg fog bokrosodni. Vagy most kellene inkább, hogy hamarabb dolgozzon a kihajtásra? _________________ bippa
Ági!!
Ez nagyon jó ötlet!!
Bár én még nagyon kezdő vagyok belőlük!!
Én csak olvashatom még, és gyönyörködhetek a virágaidban!!
De ha a szép fehérem ami Tőled van elkezd majd nálam is fejlődni én is hozzászólhatok majd érdemben is!!
Hát majdnem leestem most a székről ahol ülök annyira szépek!!
Minden elismerésem!! És van rózsaszín is??!!
A piros mellé amit beszéltünk már most tehetsz el nekem tavaszra!!
Úgy gondolom ,olyan sokunknak van már Bougainvillea virágja,hogy igazán lehetne egy ilyen topik is.
Itt elmondhatjuk egymásnak a tapasztalatokat , mutathatjuk gyönyörűséges virágaikat .
Indulásnak hoztam is friss képeket.Hozzátok Ti is !
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban