Csatlakozott: Jan 27, 2012 Hozzászólások: 316 Tartózkodási hely: Zala
Elküldve: 2013.05.01, 10:12 Hozzászólás témája:
isyka!
Nagyon szuper a ládád, nagyon tetszik! A bálványvirágot nem is ismertem eddig, de nagyon bejön
kismonika!
Szépek a petúniáid! Nekem déli erkélyem van, már sok mindennel próbálkoztam (petúnia, balkon aranya, szegfű, lobélia, szúnyogűző stb.), de a többsége kisült, így nálam maradnak az évelős sziklakerti ládák.
Milyen szépséges!!!
Ezeket a ládákat hány évente kell megújítani, földcserére gondolok. Nekem is van három kövirózsás, nem tudom kellene-e kezdenem vele lassan valamit?
A bálványvirág tök jól mutat benne. Neki megmarad a levele egész nyáron?? _________________ http://hetszinvilag.lapunk.hu/
Csatlakozott: Aug 09, 2005 Hozzászólások: 9697 Tartózkodási hely: Savaria
Elküldve: 2013.04.30, 21:23 Hozzászólás témája:
Idén ismét szép dús az erkélyláda, több évnyi albérlők sem tudták teljesen leamortizálni. Keleti.
4x kövirózsa, 1 kupac bálványvirág, szegfű, levendula, 2xárnyéklili, plusz néhány krókusz.
Csatlakozott: Jan 22, 2011 Hozzászólások: 3757 Tartózkodási hely: Kaposvár
Elküldve: 2013.04.28, 20:14 Hozzászólás témája:
pille: szerintem nekem pont ugyanilyen fekvésűek az ablakaim az utcafronton, a musik között kiválóan elvoltak a lobéliák, több évben is, ősszel még tele virággal mentek a telelőbe a musikkal _________________ "Életünkben leginkább arra van szükség,hogy legyen valaki,aki rábír,hogy megtegyük,amire képesek vagyunk"
Nekem reggeltől kb 5-ig éri nap.
Nagyvirágú petúniáim voltak egyszer csak magukban. Azok bírták a fekvést, de nyár közepén egyszer tövig kellett vágni mert nem voltak szépek. Pár hét után ismét virítottak. Inkább azt a hagyományos kis egyszerű virágúakat veszem ide köztesnek, az olyan finom illatos és strapabíró.
Hát a lobéliám azt bevallom nem szokott sikerülni, csak az árnyékosabb ládákban van el egész nyáron, de nagyon szeretem a kéket, és mindig reménykedem, hogy majd idén. Végül is sok helyen látom egész nyáron virágozni...
Biztonság kedvéért a lobélia szomszédja bakopa, így ha a lobélia kihal júliusban (szokás szerint) akkor a bakopa majd kitölti az űrt...
A pozsgásos ládák szerintem is nagyon jópofák
Azt nem tudom, vajon át kell-e őket egy idő után ültetni, meddig bírják egy földdel. Nekem a harmadik nyarat kezdik meg, nem is tudom mit csináljak velük...
A virágládákat beültettem idénre:
A pici teraszra 2 láda vegyes pici petúnia ment
A hosszú teraszra vegyeset ültettem. Van benne álló muskátli, bojtocska, vízi fukszia, ausztrál százszorszép, kisvirágú petúniák, bakpoa és csüngő lobélia
Elküldve: 2013.04.26, 09:30 Hozzászólás témája:
Igen, már az ősszel pár hét alatt rengeteget nőttek.
Semmi speciális nincs a földjükben, tőzeg és kerti föld keveréke. Ha sokáig nem volt eső sima csapvízzel öntöztem, még csak tápoldatot se kaptak.
Elküldve: 2013.04.25, 20:30 Hozzászólás témája:
bau
Ez még nem is az összes növényem, a kényesebbek még bent vannak, a szobanövényekről nem is beszélve
Dettig
Én is nagyon szeretem a sziklakertes ládáimat, nem bántam meg, hogy felszámoltam a muskátlikat, sok gond volt a teleltetésükkel. Egyébként tavaly szeptemberben ültettem be a ládákat, mostanra be is nőtték a növények.
Csatlakozott: Jan 03, 2006 Hozzászólások: 2259 Tartózkodási hely: Budapest (Óbuda)
Elküldve: 2013.04.25, 04:17 Hozzászólás témája:
Hmargit!
Nagyon klassz lett!
A sziklakerti ládáid nagyon tetszenek, az idén én is fogok csinálni egyet, amiben csak kövirózsák lesznek, a növények már megvannak csak még időm nem volt ültetni.
A télen láttam egy ilyen ládát, már gyönyörűen omlottak le róla a növények, olyan jó volt ránézni a nagy téli szürkeségben, úgyhogy muszáj, hogy én is kipróbáljam.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban