Csatlakozott: Sep 01, 2009 Hozzászólások: 1207 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2012.05.08, 20:23 Hozzászólás témája:
HibiGabi: Ma benéztem én is egybe. Csak látszólag élettelen, leszáradt hajtású maradék gumókat ill. bimbós vagy virágos növényeket láttam szerintem elég magas (6.000- forint) áron. A kettő közt semmi. Úgyhogy nagyon drukkolok, majd mutasd meg nekünk kérlek a "zsákmányt"!
Csatlakozott: Aug 25, 2004 Hozzászólások: 2190 Tartózkodási hely: Győr mellett, szigetközben
Elküldve: 2012.05.08, 16:43 Hozzászólás témája:
Az inkaliliom nagyon fagyérzékeny már kettőt sikerült kifagyasztanom.
Tavaly vettem egy szép pirosat azt már a garázsban az ablak előtt teleltettem nem is vesztette el a lombját mérsékelten öntöztem is. a garázs a házon belül van, de nincs fűtve. Idén is vettem egy fehéret piros csíkkal a kisebbik cserépben még bimbóban van majd mutatom később is. Még azt tapasztaltam, hogy dézsában nem növeszt hosszú szárat, mint amit árulnak a virágüzletek.
_________________ A paradicsom nem egy hely, hanem egy jó érzés, ez a jó érzés számomra a kert!
Kert az életem, a fájdalom elleni terápiám, a sportom és a pszichiáterem.
http://s1034.photobucket.com/albums/a430/liza1960/
Elküldve: 2012.05.08, 12:00 Hozzászólás témája:
HibiGabi: Sajnos nem tudok nagy okosságokat mondani, alig pár hete van nálam… először nem is tudtam a pontos nevét.
A leanderek, citrusok mellé tettem ki a teraszra, napos helyre, sok vizet kap, eddig egyszer tápoztam lombtrágyával és így látszólag szereti. Azt hiszem, ez egy kifejezetten cserépbe való alacsonyabb fajta. Amikor kaptam, csak kicsi bimbók voltak rajta. Egész sokat fejlődött, a bimbóit szépen megnövesztette és kinyitotta, új bimbókat is hozott. A virágai tartósak, azt gondoltam, hamarabb elnyílnak majd.
Az eddigi tapasztalataim alapján tehát egyáltalán nem nehéz a tartása, remélem, teleltetni sem lesz az. Jövőre már többet tudok mondani, de szerintem ne várj addig, próbáld ki, mert valóban gyönyörű!
Leppi!
Nagyon szép az inkaliliomod! Virágcsokorban is nagyon szeretem. Gyönyörűeket láttam pár napja, de nem mertem venni belőle. Olvasgattam most a tartását, lehet, hogy nem is olyan nehéz? Neked több éves a növény? Írnál róla mire kell figyelni! Talán én is megpróbálnám.
Elküldve: 2012.05.07, 09:40 Hozzászólás témája:
Azt hiszem, ez az inkaliliom ide illik a legjobban. Ma reggel megpróbáltam valakinek szaporítani is belőle. Sajnos akármennyire olvastam előtte utána, mentem mélyre a cserépben stb. csak gyökér (gumó) nélküli ágacskákat tudtam leszedni (a fehér részek föld alatt voltak).
Csatlakozott: Aug 13, 2011 Hozzászólások: 960 Tartózkodási hely: Szabolcs megye
Elküldve: 2012.05.05, 12:37 Hozzászólás témája:
Ezt a kis tarka levelűt nem tudtam otthagyni
Egyébként tényleg azt javasolták, hogy drasztikusan vissza kell őket vágni, hogy virítson, illetve szomjaztatni kell a növényeket.
Én mindig sajnálom amikor lóg a levelük _________________ Betty
http://tollasszepsegek.freewb.hu http://indafoto.hu/betty77
Csatlakozott: Oct 14, 2010 Hozzászólások: 1147 Tartózkodási hely: Tolna
Elküldve: 2012.05.05, 09:42 Hozzászólás témája:
Timmy
Nekem is van egy bugim,télen az ablakban tartottam,biztos megnyúlott 60-70 cm-sre,hát derékba elmetszettem,nem szívesen,de most az összes rügy kihajtott,bár azt olvastam több helyen is,tavasszal jót tesz a drasztikusabb metszés,a páromnak szerencséje van,nem kell vennie cserét ,más színben azért jöhet _________________ Írisz, a szivárványszárnyú istennő, ki az égboltot a földdel összekapcsolta, és továbbította az istenek üzeneteit a földi halandóknak
Csatlakozott: Oct 14, 2010 Hozzászólások: 1147 Tartózkodási hely: Tolna
Elküldve: 2012.05.03, 18:40 Hozzászólás témája:
Egy-két növény ismét bontogatja szirmait,kivéve a rózsaszín dipladenia-t,csak olyan mély színe lett a virágnak,nagyon szép.
_________________ Írisz, a szivárványszárnyú istennő, ki az égboltot a földdel összekapcsolta, és továbbította az istenek üzeneteit a földi halandóknak
Csatlakozott: May 13, 2008 Hozzászólások: 2531 Tartózkodási hely: Fuksziatanya:-)
Elküldve: 2012.05.02, 21:57 Hozzászólás témája:
Eztet is itten jól kikupáltam. Nem is tudom mennyi idős Lophospermum
_________________ Élj úgy, ha lepereg előtted életed filmje ne keljen szégyenkezned!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban