17 éves a Gazlap...
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Gyümölcsök (5)
Milyen növényt vettem/szereztem ma (20 )
Konyhakerti növények (14)
Hagymások, gumósok, rizómások (34)
Dézsások (20)
Vendégeink a kertben (18)
Hawaii rózsa - frangipani
Virágaink, növényeink teleltetése (4)
Kertünk meglepetései (2)
Segítség csak kertészeti témákban(17)
Milyen növény ez?? (37)
Dézsások (19)
KAKTUSZOK ÉS POZSGÁSOK (48)
Hibiszkuszok (32)
Árnyékliliom (Hosta) 2

- Tábortűz témák:
GAZLAP szakácskönyv (78)
IDŐJÁRÁS (68)
Írj bármilyen témáról (17)
Wanted! Őt keresem.....(8)
Versek, költemények (4)
Vicces történetek, képek....(20)
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (7)
A Tudat keresése (4)
Kedven filmem, színészem (2)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben (11)
Miért mérgelődök?.....Mi bosszant? (25)
Nagyik és Ők....(4)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:29:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:39:am kutyus :
Jó reggelt!
6:22:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:54:am kutyus :
Jó reggelt!
5:35:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:44:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!....bár esősnek ígérkezik
6:19:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:39:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:45:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
1:44:pm kutyus :
Szp napot mindenkinek!
8:38:am Emmylie :
Jo reggelt szép napot. BAU-rol még mindig nincs semmi hir?????
5:15:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
6:17:am aszokfa :
Jaóó reggel!
5:51:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:52:am kutyus :
Jó reggelt!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Fácánreceptek




A fácánt -mint a vadakat általában- nem lehet frissen felhasználni. A lelőtt fácánt néhány napig tollastól, szellős, hűvös helyen lógatjuk, majd szárazon kopasztjuk meg.
A fácánrecepteket szinte kivétel nélkül el lehet készíteni gyöngytyúkból is!


Tűzdelt fácán

Hozzávalók:2 fiatal fácán, 10 dkg füstölt szalonna, 6 dkg zsír, 2 evőkanál tejföl, só, majoranna

Elkészítés: A megkopasztott fácánokat kívül jól megsózzuk, belsejüket száraz, tiszta ruhával kitöröljük és meghintjük majorannával. A melleket, combokat megtűzdeljük vékony füstölt szalonna csíkokkal, belsejükbe egy-egy kanál tejfölt teszünk. Zsírral kikent tepsiben sűrűn öntözgetve pirosra sütjük.
Ha öreg madarat kaptunk, akkor előbb hirtelen, forró sütőben minden oldalon átsütjük, majd leöntjük vörösborral és 180 fokon, letakarva megpuhítjuk. A végén a pecsenyelevet leszűrjük, liszttel simára keverjük, kiforraljuk és a feldarabolt húsra öntjük!

Köret: Burgonyakrokett vagy párolt rizs és almapüré, vagy vajon párolt piroshéjú almakockák









© Gazlap . Minden jog fenntartva.

Közreadva: 2004-11-04 (7027 olvasás)

[ Vissza ]


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.040 másodperc