17 éves a Gazlap...
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
6:15:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:40:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:30:am kutyus :
Jó reggelt!
5:35:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:49:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:37:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
6:22:am kutyus :
Jó reggelt!
5:17:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:31:am kutyus :
Jó reggelt!
5:35:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:33:am kutyus :
Jó reggelt!Ismét elindul egy hét..........
6:54:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:59:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
6:29:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:38:am kutyus :
Jó reggelt! fúúúúúúj a szél rendesen
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Moderálás

Moderálási alapelveink:

Az Gazlap Fórumai folyamatos moderálás alatt vannak, ezt a jogot a Szerkesztőség fenntartja, a Fórumok használói pedig ezt az elvet elfogadják. A szabályok betartása mindenkire nézve kötelezőek, betartatása a Moderátorok feladata.

A Moderátorok elsődleges feladata (minden moderációs szabály alapja) a normális, emberi hangnemű beszélgetés lehetőségének, körülményeinek fenntartása.
Emellett a Moderátorok szerkesztési, törlési jogkörrel rendelkeznek
Munkájukat a Szerkesztőség felkérése alapján szabadidejükben, a közösségi munka keretein belül, személyes indíttatások nélkül, pártatlanul végzik.

A Moderátorok feletti kontrollt az Adminisztrátorok végzik. Amennyiben valamely Moderátor visszaél a jogkörével, jogkörét elveszíti, és 1 hónap kitiltásban részesül.

Adminisztrációs/moderációs kérdésekben részrehajlás nincs! Minden adminisztátori/moderátori döntésnek szigorúan a Fórum moderációs elveihez kell alkalmazkodni.

Szabályok

Témák törlése:

 • Törlésre kerülnek azok az újonnan létrehozott témák, amelyek az adott fórum témájától jelentősen eltérnek.
 • Hasonló tartalmú/című téma már létezése esetén.
 • Továbbá minden olyan egyéb feltétel teljesülése esetén, amely a hozzászólások törlésére is vonatkozik.

Hozzászólások szerkesztése:

 • A Moderátorok átszerkeszthetik azokat a hozzászólásokat, amelyek a közízlést sértően, trágár hangnemben kerültek megírásra.
 • Megkísérelhetik a hibás linkek, helyreállítását.
 • A nem megfelelő méretű képek elérhetőségét linkké alakíthatják.
 • Továbbá minden olyan, egyéb feltétel fennállása esetén, amely a hozzászólások törlésére is vonatkozik.

Hozzászólások törlése:

 • Mások szólásszabadságának csorbítására alkalmas hozzászólások, fenyegetés, személyeskedés, rágalmazás, emberi méltóság megsértése, a vitapartner lejáratása, szidalmazása, minősíthetetlen hangnem.
 • Bármilyen illegális tevékenységre, illetve a Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső cselekedetekre felbújtó, ilyen tevékenységet ismertető, illetve ehhez segítséget kérő, továbbá nyílt szexualitást ábrázoló hozzászólások.
 • Obszcén, vulgáris szavak, kifejezések használata. Az ilyen szövegrészeket tartalmazó üzenetek végleges törlésre kerülnek.
 • A kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy off-topic hozzászólások.
 • Céltalanul vitát szító hozzászólások.
 • Moderátor által törölt hozzászólások visszamásolása.
 • A szándékosan nagyméretű képek, szövegfájlok indokolatlan felmásolása ami a rendszer működését lényegesen lassítja.
 • Bárki személyes adatának (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás) engedély nélküli közzététele.
 • Magánüzeneteket (pl: email, privát üzenet) részben vagy egészében közzétenni csak a másik fél beleegyezésével lehet. Ellenkező esetben azonnali törlésre kerülnek.
 • A kifejezetten e célt szolgáló fórumtémán kívüli, a szerkesztéssel, a moderálással, a Moderátorokkal vagy az Adminisztrátorokkal foglalkozó hozzászólások.
 • Üres hozzászólások, illetve a véletlenül duplán beírt hozzászólások.
 • Szándékos reklám és flood esetén.

Moderátori szankciók:
Az a felhasználó, aki megsérti a szabályzatot (figyelmetlenségből, akaratosan vagy akaratlanul) az alábbi büntetések valamelyikében részesül:

 • Hozzászólásának átszerkesztése, módosítása. Üzenet végén az indok, Moderátor aláírással.
 • Figyelmeztetés, személyes üzenet küldése privát üzenet formájában a Fórumon. Amely tanács és komolyabb figyelmeztetés egyaránt lehet.
  A figyelmeztetés 15 nap alatt évül el. Az ezen időszak alatt begyűjtött újabb figyelmeztetés moderátori mérlegelés alapján ideiglenes vagy végleges kitiltással járhat.
 • Ideiglenes kitiltás (2 nap, 7 nap, 15 nap, 31 nap).
  Az a felhasználó, aki fél éven belül legalább 5 alkalommal kap rövidebb, hosszabb idejű kitiltást, végleges kitiltásra kerül.
 • Végleges kitiltás.
 • Regisztráció törlése ezzel egyidőben az adott felhasználó összes hozzászólásának törlése.

A moderálási szabályzat elolvasásának kihagyása, illetve annak hiányos, részbeni vagy rosszul értelmezése nem mentesít a felelősség alól.

A moderálással kapcsolatos véleményeket, észrevételeket, kéréseket kifejezetten az erre a célra létrehozott
Moderálás
topicokba lehet beírni, ellenkező esetben törlésre kerülnek.

A moderálási szabályokat az üzemeltetők (gazlap.hu) bármikor megváltoztathatják, erről nem kötelesek a felhasználókat külön értesíteni.

Ismertető a Gazlap Fórum működéséről

A fórumunkat egy kerthez hasonlítanám, amit folyamatosan gondozni és ápolgatni kell. Alapelvként nálunk minden véleményt és hozzászólást elültethettek, de azért, vannak bizonyos morális, ízlésbeli és technikai korlátok, amelyek akár a kerítés határt szabnak a kertnek.

A moderálás azt jelenti, hogy a moderátorainknak mint a jó kertészeknek jogukban állhat egyes hozzászólásokat akár a sövényen keletkező vad hajtásokat visszametszeni, esetleg véglegesen eltávolítani. Azt a felhasználót pedig, aki szándékos rombolást okoz, hosszabb - rövidebb időre eltílthatjuk a kertünk (fórumunk) élvezésétől. Azt az illetőt pedig (tudjuk, hogy ilyen felhasználónk úgysem lesz) aki folyamatosan kárt tesz közös munkánkban, akár a beteg részeket a kerti fáinkról sajnos végleg el kell távolítanunk, ami azt jelenti, hogy törölnünk kell az adatbázisunkból.

Moderátoraink átnevezhetik a topikok címeit, törölhetnek hozzászólásokat és akár teljes topikokat is beszüntethetnek, ha azok a normáinktól és a témáinktól teljesen eltérnek. Viszont ezt nem tehetik csak úgy önkényesen. Az alapelveket betartva, átlátható szabály- és szokásrendszer szerint moderálhatnak. Döntéseiket mindig meg kell indokolniuk, és csupán annyira avatkozhatnak bele a társalgás menetébe, amennyire az elengedhetetlen a kulturált, egymás érzékenységét és jogait szem előtt tartó, technikailag áttekinthető kommunikáció elősegítésének.

A moderátorok a Gazlap munkatársai, akik nem a saját értékítéleteik alapján, hanem az előre lefektetett alapelvek szerint véleményezik a hozzászólásokat. A moderátorok nem hivatottak a hozzászólásban képviselt vélemények helyes voltát mérlegelni. Figyelniük kell viszont a hozzászólás hangnemét. A hozzászólások vagy topikok nem lehetnek jogsértő vagy törvénysértésre buzdítóak. A lényegtelen (pl.az egymásnak szóló) hozzászólásokat egy ideig meghagyják, de idővel törölhetik, hogy a topic-okban csak a témába vágó dolgok maradjanak meg a többi olvasó okulására.

Néhány jó tanács azoknak, akik szeretnék közös kertünk látványát hosszú időn keresztűl élvezni:

- Nem szabad sem másik felhasználó, sem bármely más ember személyiségi jogait megsérteni.
- Nem szabad az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére buzdító topikot nyitni vagy ilyen hozzászólást közzétenni.
- A hozzászólásokban nem szabad semmilyen nyereségorientált vállalkozást, terméket, illetve szolgáltatást reklámozni, beleértve a nyereségérdekelt, bevételorientált weblapokat is. A nem nyereségérdekelt kezdeményezésekre ez nem vonatkozik.

- A Fórum szabályait technikai értelemben is meg lehet sérteni. A moderátoroknak joguk van a szándékos rombolásra utaló jegyeket magán hordozó hozzászólásokat (pl. túl nagy file csatolása, programok csatolása, túl hosszú hozzászólás, egy hozzászólás többször való elküldése, egy topik tizenötször azonos címen való megnyitása stb.) törölni, illetve az ilyen hozzászólást közzétevő felhasználó képbeillesztési jogát megvonni, vagy kitiltani.

A moderátorok szívesen fogadnak hozzászólásokat a moderálás témakör alatt. Kérés a moderátorokhoz topikban, amelyekben felhívják figyelmüket egy-egy problémás hozzászólásra. Ezért kérünk valamennyi hozzászólót, hogyha ilyen megnyilvánulást lát, azonnal hívja fel rá a moderátorok figyelmét.

A kertünkbe bárki beléphet, bizonyos előnyöket azonban csak a regisztrált vendégeink élvezhetnek. A regisztrációnak feltétele egy létező e-mail cím megadása. 14 éven aluli személy a törvény szerint nem regisztrálhat. A regisztrációs adatokkal a Gazlap nem él vissza. A Fórumokban megjelent hozzászólások sohasem tükrözik az üzemeltetők véleményét. A hozzászólások nem minden esetben tekinthetők szakértői véleménynek, ezek tartalmáért a Gazlap nem vállalhat felelősséget.

A Fórumokban megjelenő hozzászólások csak személyes használatra nyomtathatók, tölthetők le, illetve terjeszthetők, és ezeket a Gazlap hozzájárulásával lehet felhasználni.

Felhasználó törlése kérés alapján is történhet. Amennyiben a Felhasználó úgy dönt, hogy nem kívánja a Fórumon a regisztrációját a továbbiakban megtartani, igénybe venni. Felhasználó a regisztrációjának törlését csak írásban kérheti, az Adminisztrátoroktól. Indoklása nem kötelező, de hasznos lehet.

A Fórum Szabályzatot az üzemeltetők (gazlap.hu) bármikor megváltoztathatják, erről nem kötelesek a felhasználókat külön értesíteni.© Gazlap . Minden jog fenntartva.

Közreadva: 2005-03-14 (347969 olvasás)

[ Vissza ]


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.042 másodperc