16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
*bau
Tagok: 2 / 18286
Összes látogató: 8
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
5:34:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:08:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:26:am kutyus :
Jó reggelt!
5:39:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
7:06:pm aszokfa :
Lobularia hybrid 'Stream® Purple' – Illatos ternye (mézvirág) lila szinben magra vevő lennék!
7:23:am Etimami :
Szép napot mindenkinek.
5:19:am kutyus :
Jó reggelt!
5:41:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:23:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:25:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét...készülődés t Pünkösdre
6:13:am Bojtárgazdi :
Ó, szóval jó reggelt kívánok!
6:12:am Bojtárgazdi :
ó reggelt! Hidegecske van.
5:49:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!pályinkás at vagy anélkülit
5:08:am aszokfa :
Jó reggelt! Ki korán kel, hamar álmos lesz!
2:57:pm bau :
:sleep
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Sündisznó pecsenye





Hozzávalók: fokhagyma, sündisznó, tökgyalu, szerecsendió, krumpli, sertés szűzérmék (esetleg lapocka), panír alapanyagok, frissen őrölt bors, egy üveg száraz rosé, vagy fehér asztali bor, egy fűszerpolc, távcső

A sertés szűzérméket (esetleg lapockát) vágjuk a szokásosnál kissé vastagabb szeletekre, s a klopfolás után áztassuk be egy-két napra fokhagymás tejbe. Az egy-két nap elteltével egyszercsak a panír alapanyagokból hirtelen készítsünk egy palacsintatészta-szerű csirizt, és a tökgyalun reszeljünk bele krumplit, amit kényesebb hölgyek előtte meg is hámozhatnak. Rendesen keverjük össze és igyunk egy pohárka bort a fűszerezés előtt.
Keverjünk a panírba egy kis szerecsendiót és frissen őrölt borsot. A fokhagymás tejből kivett hússzeletekre is tehetünk belőlük, s egy kicsit sózzuk is meg őket. Bátorítsuk magunkat még egy pohárka borral, különösen ha délvidéki rosé, és nézzünk szét a fűszerpolcon, mindenféle egyéb ízesítők után.
Fűszerezni bátran kell! Új ízek titkai közt barangolni, a zamatok dzsungelét felderíteni csak merész szakácsoknak adatik meg. Férfias lendülettel vágjunk neki, acélos tekintetünk elől ne maradjon rejtve egyetlen fűszer sem. Cukor nem kell hozzá.
Forgassuk bele a fűszerezett hússzeletkéket valami rettenetesen, a fűszeres, krumplis csirizbe, majd forró olajban, mint afféle közönséges rántotthúst kell kisütni. A vastagabb panír miatt kissé hosszabb sütési időre lesz szükség, ezért jó, hogy a hússzeletkéket is kissé vastagabbra vágtuk a megszokottnál. A hosszabb sütési idő lehetőséget biztosít arra is, hogy tikkadt ajkaink vágyódó sínylődését egy kis roséval enyhítsük.
A bundába durván reszelt krumplinak köszönhetően, a panír mindenféle, érdekesen kócolt, geometriailag meghatározhatatlan alakzatot fog ölteni, ami látványnak sem utolsó. Az íze pedig nagyon jó. A csirizzel tutymálásnak köszönhetően, a fűszerek a húsról a panírba, illetve onnan a húsra vándorolnak, s nem lesz két egyforma ízű szelet. Színes zöldségköret, brokkoli, de legalábbis lila káposzta illik hozzá. És egy pohárka rosé!
Ebéd után a távcsővel végigfürkészhetjük a kertet, vajon előjött-e a sündisznó. Mert a sündisznó pecsenye természetesen nem sündisznóból készül, nem is az a neve igaziból, de azért felkaptad a fejed ugye? ;-) És így is lehetne nevezni, noha az étlapon feltüntetett hivatalos neve: TÜSKÉS HÚS.
A legnagyobb sikert persze ott aratja, ahol kiskölyök van!
-Mi lesz ebédre?
-Tüskés hús.
-Az mi?
-Az olyan, kisfiam, hogy csak enni szabad, ráülni nem!

Dunaszentgyörgy 2004.12.02.










Vackor

© Gazlap . Minden jog fenntartva.

Közreadva: 2004-12-02 (5233 olvasás)

[ Vissza ]


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.056 másodperc