15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
*bau
Tagok: 2 / 18286
Összes látogató: 8
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Segítség csak kertészeti témákban(17)
Vendégeink a kertben(17)
Milyen növény ez?? (37)
CSERE-BERE növények, magok....(50)
Milyen növényt vettem/szereztem ma (20 )
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)
KAKTUSZOK ÉS POZSGÁSOK (48)
Hagymások, gumósok, rizómások (34)
Virágaink, növényeink teleltetése (4)
Hawaii rózsa - frangipani
Paprikák, chilik, Paradicsomok(5)
Daturák, trombita virágok (2)
Kékpillangó /clerodendron/...és egyéb Végzet-ek(5)

- Tábortűz témák:
Találd ki (29)
IDŐJÁRÁS (62)
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (6)
Miért mérgelődök?.....mi bosszant? (24)
A Tudat keresése (3)
GAZLAP szakácskönyv (72)
Eladnám..........Vennék (11)
Vicces történetek,...képek(17)
Nagyik és ŐK..........(3)
Írj bármilyen témáról (15)
ŐSZ....2015....2016.....2017.....2018.....2019.
Wanted! Őt keresem.....(8)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:29:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:37:am kutyus :
Jó reggelt!
5:45:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
7:26:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!...az eső itt is szakad
7:20:am Etimami :
Jó reggelt. Esik az eső.
5:35:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
4:45:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:26:am kutyus :
Jó reggelt!
5:32:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:31:am kutyus :
Jó reggelt!
5:17:am kutyus :
Jó reggelt, indul az újabb hét......
6:17:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
6:32:am kutyus :
Jó reggelt!..Elment szeretteinkre emlékezünk
5:45:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:41:am kutyus :
Jó reggelt, ismét itthonról!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Rakott krumpli
ahogy a kedvesem csinálja....




Hozzávalók: krumpli, egy-két üveg sör, sonka, kolbász, légycsapó, főtt tojás, tejföl, jancsiszög, reszelt sajt, ragtapasz, két kutya, tartalék sörök...

Nos... első lépésben kell egy vállalkozó, aki a főtt krumplit meghámozza. Mire ezt a vállalkozót megtaláljuk, addigra úgyis kihűl a krumpli, mert rendesen szeletelni csak a hideg krumplit lehet. A pucolás, szeletelés közben felhasznált ragtapasz okozta csalódást, a sör némileg enyhíti. Az előrelátóan előkészített légycsapóval minimalizálhatjuk a hámozási vállalkozó torkossági igényeit.
Keressünk egy (nem feltétlenül másik) vállalkozót, aki a sonkát vékony szeletekre metéli (légycsapó használata, mint fent!), s ezen szeletekből egy sort rakjunk le a tepsi aljara. Vigasztaljuk meg a szerencsétlen vállalkozót, a bibis ujja miatt, gyógypuszi és némi sör azonnali eredményre vezet. A sonkára vékonyra vágott (úgynevezett "zsüliettezett") hagyma kerül, amit egy újabb (nem feltétlenül másik) vállalkozó készített elő, majd erre az első réteg krumpli, amit egy (nem feltétlenül másik) vállalkozó által gyönyörű karikákra vágott tojásból kialakított réteggel fedünk.
Az első szintet kolbászkarikákkal zárjuk le, melyeket egy (nem feltétlenül másik) vállalkozó kivitelezett számunkra. A rétegek számát (Rs) optimalizálhatjuk, a várható étkezési létszám (El) és az átlagos fogyasztási faktor (f) függvényében: Rs=2f*El*1.25, ha átlagos méretű tepsiben készítjük az ételt. Az egyes rétegek közé 5-9 mm-es tejfölréteget kell helyezni (célszerű a következő réteg lerakása előtt felhordani!), melybe 1/4-1/3 rész reszelt sajtot keverünk. Minden réteg teljes elkészülése után, egy pohár sör célprémiumot utaljunk ki a vállalkozónak, ezzel meg serényebb munkára serkenthetjük. Ha kész az egész rakás, keressünk egy (nem feltétlenül másik) vállalkozót, aki lereszel annyi sajtot, ami 1.5-3 cm vastag tejfölös sajtréteg létrehozására alkalmas, a rakott krumpli tetején. Ezt a réteget magunk is létrehozhatjuk, ám ha úgy gondoljuk, keressünk erre is egy (nem feltétlenül másik) vállalkozót, aki "lesajtozza" a nagy művet, s úgy süssük meg, alufóliával lefedve. (A rakott krumplit, ne a vállalkozót!) A légycsapó segítségével távol tarthatjuk a nyúlkálókat a tepsitől. Mielőtt elkészül, még egy réteg sajtot szórjunk rá, (trükk: a kedvesem eltávolítja az alufóliát a sajt rászórása előtt. Ez persze nem mindenkinek jut elsőre eszébe!) de az mar csak ráolvadjon, épphogy a szele piruljon meg egy kicsit. Ezután tálalhatjuk, és zsebeljük be az elragadtatott dicséreteket, időnként szemérmesen jegyezzük meg, hogy a krumplit a vállalkozó pucolta. Ami megmarad, azt boldogan felfalja a két kutya, de én gondoskodnék kutyatápról is!

Hogy mi van? Ja, a jancsiszög! Az csak azért volt, hogy figyelsz-e!










Vackor

© Gazlap . Minden jog fenntartva.

Közreadva: 2004-12-01 (4909 olvasás)

[ Vissza ]


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.038 másodperc