15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Hagymások, gumósok, rizómások (34)
Egzotikus és különleges növények (15)
Konyhakerti növények (14)
KAKTUSZOK ÉS POZSGÁSOK (48)
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)
Szobanövények (22)
CSERE-BERE növények, magok....(50)
Erkély és ablakpárkány kertész (5)
Golgoták (17)
Milyen növényt vettem/szereztem ma (20 )
Vendégeink a kertben(17)
Bonsai-bonszáj (2)
Páfrányok (3)

- Tábortűz témák:
Szomorú vagyok (10)
IDŐJÁRÁS (61)
Találd ki (29)
GAZLAP szakácskönyv (71)
2019-es nyári abádszalóki tali
Kutyák, cicák és egyéb házi kedvenceink (50)
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (6)
A Tudat keresése (3)
Vicces történetek,...képek(17)
Kávéház (40)
Slideshow & Videó
Milyen öröm ért ma? (37)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:29:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek! Legyen szép az ünnepetek
5:39:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:34:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:05:am kutyus :
Jó reggelt!
8:47:pm Emmylie :
Szep estet mindenkinek.
6:05:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
2:05:pm Bojtárgazdi :
Jó utazást, Emmylie Kedves!
11:02:am Emmylie :
Szép napot kivánok mindenkinek. kapkodás és pakolás van de hát ilyen egy utazo nap
5:28:am kutyus :
Jó reggelt! Vigyázzatok, ma tetőzik a hőség!!
5:59:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:28:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:41:am etimami :
Jó reggelt.
9:52:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt kívánok!
5:21:am kutyus :
Jó reggelt!
7:43:am etimami :
Szép napot mindenkinek.
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Rakott krumpli
ahogy a kedvesem csinálja....




Hozzávalók: krumpli, egy-két üveg sör, sonka, kolbász, légycsapó, főtt tojás, tejföl, jancsiszög, reszelt sajt, ragtapasz, két kutya, tartalék sörök...

Nos... első lépésben kell egy vállalkozó, aki a főtt krumplit meghámozza. Mire ezt a vállalkozót megtaláljuk, addigra úgyis kihűl a krumpli, mert rendesen szeletelni csak a hideg krumplit lehet. A pucolás, szeletelés közben felhasznált ragtapasz okozta csalódást, a sör némileg enyhíti. Az előrelátóan előkészített légycsapóval minimalizálhatjuk a hámozási vállalkozó torkossági igényeit.
Keressünk egy (nem feltétlenül másik) vállalkozót, aki a sonkát vékony szeletekre metéli (légycsapó használata, mint fent!), s ezen szeletekből egy sort rakjunk le a tepsi aljara. Vigasztaljuk meg a szerencsétlen vállalkozót, a bibis ujja miatt, gyógypuszi és némi sör azonnali eredményre vezet. A sonkára vékonyra vágott (úgynevezett "zsüliettezett") hagyma kerül, amit egy újabb (nem feltétlenül másik) vállalkozó készített elő, majd erre az első réteg krumpli, amit egy (nem feltétlenül másik) vállalkozó által gyönyörű karikákra vágott tojásból kialakított réteggel fedünk.
Az első szintet kolbászkarikákkal zárjuk le, melyeket egy (nem feltétlenül másik) vállalkozó kivitelezett számunkra. A rétegek számát (Rs) optimalizálhatjuk, a várható étkezési létszám (El) és az átlagos fogyasztási faktor (f) függvényében: Rs=2f*El*1.25, ha átlagos méretű tepsiben készítjük az ételt. Az egyes rétegek közé 5-9 mm-es tejfölréteget kell helyezni (célszerű a következő réteg lerakása előtt felhordani!), melybe 1/4-1/3 rész reszelt sajtot keverünk. Minden réteg teljes elkészülése után, egy pohár sör célprémiumot utaljunk ki a vállalkozónak, ezzel meg serényebb munkára serkenthetjük. Ha kész az egész rakás, keressünk egy (nem feltétlenül másik) vállalkozót, aki lereszel annyi sajtot, ami 1.5-3 cm vastag tejfölös sajtréteg létrehozására alkalmas, a rakott krumpli tetején. Ezt a réteget magunk is létrehozhatjuk, ám ha úgy gondoljuk, keressünk erre is egy (nem feltétlenül másik) vállalkozót, aki "lesajtozza" a nagy művet, s úgy süssük meg, alufóliával lefedve. (A rakott krumplit, ne a vállalkozót!) A légycsapó segítségével távol tarthatjuk a nyúlkálókat a tepsitől. Mielőtt elkészül, még egy réteg sajtot szórjunk rá, (trükk: a kedvesem eltávolítja az alufóliát a sajt rászórása előtt. Ez persze nem mindenkinek jut elsőre eszébe!) de az mar csak ráolvadjon, épphogy a szele piruljon meg egy kicsit. Ezután tálalhatjuk, és zsebeljük be az elragadtatott dicséreteket, időnként szemérmesen jegyezzük meg, hogy a krumplit a vállalkozó pucolta. Ami megmarad, azt boldogan felfalja a két kutya, de én gondoskodnék kutyatápról is!

Hogy mi van? Ja, a jancsiszög! Az csak azért volt, hogy figyelsz-e!










Vackor

© Gazlap . Minden jog fenntartva.

Közreadva: 2004-12-01 (4741 olvasás)

[ Vissza ]


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.035 másodperc