15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 1 / 18286
Összes látogató: 7
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
5:14:am kutyus :
Jó reggelt!
5:41:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
8:07:pm bau :
Nna véééégre!
8:02:pm kutyus :
itt vagyok....ragyogok!.. ..Tabon voltam, kb. 1 órája értem haza
7:47:am etimami :
Szép napot mindenkinek. Itt esett az eső.
5:02:am kutyus :
Jó reggelt! Akkor jó
7:18:pm Emmylie :
Nem áztam el csak egy kicsit. Mikor a faluba értem a nap sütött.
5:43:am kutyus :
Jó reggelt!Remélem, nem ázol el Emmylie!
5:19:am Emmylie :
Jo reggelt szep napot. Vissz-ut napom van
6:48:am etimami :
Szép napot mindenkinek.
5:31:am kutyus :
Jó reggelt
5:36:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:47:am kutyus :
Jó reggelt, indul az új hét
7:55:am pili :
Szép vasárnapot!
5:16:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Fürjreceptek




A megkopasztott madárkákat minden esetben jól meg kell tisztítani a kis tolltokoktól, célszerű hideg vízzel jól lemosni, lecsöpögtetni-leszárítani, kívülről sóval-borssal bedörzsölni, a hasüregbe majorannát hinteni! Egy személyre általában két madarat számítsunk!


Tepsifürjes:

Hozzávalói: 8 fiatal fürj, 20 dkg kolozsvári szalonna, csontlé, majoranna, bors, só

Elkészítés: tisztítás, sóval bedörzsölés, borssal, majorannával fűszerezés után a mellrésznél egy-egy vékony szelet szalonnával jól körültekerem, fogvájóval rögzítem. Tepsibe téve, kevés olajat és csontlét (zöldséglét, húslét) aláöntve, forró sütőben, többször locsolgatva szép pirosra sütöm a madárkákat.

Köret: angolos kelbimbó, gombás kukorica vagy más, kipróbált párolt zöldségköret, vagy gombás rizs.

Díszítés: keményre főzött förjtojások, kis koktélparadicsomok vagy más, egyéni ötlet szerint


Gyöngyfürjes:

Hozzávalói: 4 db fürj, 25 dkg gyöngyhagyma (konzerv is lehet), 10 dkg füstölt szalonna, csontlé vagy húslé, 25 dkg vegyes leveszöldség. 1 nagy fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, só, bors

Elkészítés: a karikára vágott hagymát zsíron megpárolom, a felaprított vágott vegyes zöldséget hozzáadom, ráhelyezem a fürjeket és fedő alatt együtt megpárolom.Serpenyőben a gyöngyhagymát vajon átpirítom, sózom, borsozom és petruska zöldjével meghintem. A fürjeket félbevágom, tálra helyezem, mellérakom a párolt gyöngyhagymát és a köretet.

Köret: bő zsírban kisütött burgonya (a csúcs a kiflikrumpliból készített roseibni!) vagy rizi-bizi.


Zöldfürjes:

Hozzávalói: 8 db fürj, ˝ csomó zöldhagyma, ˝ csokor petruska, ˝ csomó kapor, tárkonylevél,vörösbor

Elkészítés: a megtisztított, befűszerezett fürjecskéket felforrósított olajban átsütöm. Meghintem az apróra vágott zöldfűszerekkel, lelocsolom a vörösborral és fedő alatt, lasú tűzön puhára párolom.

Köret: héjában megfőzött, majd serpenyőben megpirított burgonya.

Díszítés: fejes saláta, paradicsom szeletek









© Gazlap . Minden jog fenntartva.

Közreadva: 2004-10-29 (8280 olvasás)

[ Vissza ]


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.037 másodperc