17 éves a Gazlap...
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Gyümölcsök (5)
Milyen növényt vettem/szereztem ma (20 )
Konyhakerti növények (14)
Hagymások, gumósok, rizómások (34)
Dézsások (20)
Vendégeink a kertben (18)
Hawaii rózsa - frangipani
Virágaink, növényeink teleltetése (4)
Kertünk meglepetései (2)
Segítség csak kertészeti témákban(17)
Milyen növény ez?? (37)
Dézsások (19)
KAKTUSZOK ÉS POZSGÁSOK (48)
Hibiszkuszok (32)
Árnyékliliom (Hosta) 2

- Tábortűz témák:
GAZLAP szakácskönyv (78)
IDŐJÁRÁS (68)
Írj bármilyen témáról (17)
Wanted! Őt keresem.....(8)
Versek, költemények (4)
Vicces történetek, képek....(20)
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (7)
A Tudat keresése (4)
Kedven filmem, színészem (2)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben (11)
Miért mérgelődök?.....Mi bosszant? (25)
Nagyik és Ők....(4)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:29:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:39:am kutyus :
Jó reggelt!
6:22:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:54:am kutyus :
Jó reggelt!
5:35:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:44:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!....bár esősnek ígérkezik
6:19:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:39:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:45:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
1:44:pm kutyus :
Szp napot mindenkinek!
8:38:am Emmylie :
Jo reggelt szép napot. BAU-rol még mindig nincs semmi hir?????
5:15:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
6:17:am aszokfa :
Jaóó reggel!
5:51:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:52:am kutyus :
Jó reggelt!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Fürjreceptek




A megkopasztott madárkákat minden esetben jól meg kell tisztítani a kis tolltokoktól, célszerű hideg vízzel jól lemosni, lecsöpögtetni-leszárítani, kívülről sóval-borssal bedörzsölni, a hasüregbe majorannát hinteni! Egy személyre általában két madarat számítsunk!


Tepsifürjes:

Hozzávalói: 8 fiatal fürj, 20 dkg kolozsvári szalonna, csontlé, majoranna, bors, só

Elkészítés: tisztítás, sóval bedörzsölés, borssal, majorannával fűszerezés után a mellrésznél egy-egy vékony szelet szalonnával jól körültekerem, fogvájóval rögzítem. Tepsibe téve, kevés olajat és csontlét (zöldséglét, húslét) aláöntve, forró sütőben, többször locsolgatva szép pirosra sütöm a madárkákat.

Köret: angolos kelbimbó, gombás kukorica vagy más, kipróbált párolt zöldségköret, vagy gombás rizs.

Díszítés: keményre főzött förjtojások, kis koktélparadicsomok vagy más, egyéni ötlet szerint


Gyöngyfürjes:

Hozzávalói: 4 db fürj, 25 dkg gyöngyhagyma (konzerv is lehet), 10 dkg füstölt szalonna, csontlé vagy húslé, 25 dkg vegyes leveszöldség. 1 nagy fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, só, bors

Elkészítés: a karikára vágott hagymát zsíron megpárolom, a felaprított vágott vegyes zöldséget hozzáadom, ráhelyezem a fürjeket és fedő alatt együtt megpárolom.Serpenyőben a gyöngyhagymát vajon átpirítom, sózom, borsozom és petruska zöldjével meghintem. A fürjeket félbevágom, tálra helyezem, mellérakom a párolt gyöngyhagymát és a köretet.

Köret: bő zsírban kisütött burgonya (a csúcs a kiflikrumpliból készített roseibni!) vagy rizi-bizi.


Zöldfürjes:

Hozzávalói: 8 db fürj, ˝ csomó zöldhagyma, ˝ csokor petruska, ˝ csomó kapor, tárkonylevél,vörösbor

Elkészítés: a megtisztított, befűszerezett fürjecskéket felforrósított olajban átsütöm. Meghintem az apróra vágott zöldfűszerekkel, lelocsolom a vörösborral és fedő alatt, lasú tűzön puhára párolom.

Köret: héjában megfőzött, majd serpenyőben megpirított burgonya.

Díszítés: fejes saláta, paradicsom szeletek









© Gazlap . Minden jog fenntartva.

Közreadva: 2004-10-29 (9501 olvasás)

[ Vissza ]


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.039 másodperc